Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2022
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Exclamation Rog Spatha Not recognized in Armory Crate.

    Hi, i currenlty upgraded my pc with a z590 tuf and when i installed armory crate to control everything in my system (Motherboard, rtx3080, rgb strips, rams trident z rgb, tuf water cooling 240 and rog spatha) i can control rgb and almost everything but my spatha device page shows nothing it stays black with a RED ICON next to the mouse logo, like if its not working or somehing. I tried installing old rog armory (in other pc) and i can control everthing again in mouse but i know that it conflicts with armoury Crate.
    Is there a way to fix it? i lose control everytime i use crate but old software works perfectly.
    Or other thing is to use the Aura Sync stand alone software so i dont get conflict with rog amory? I dont know if this is possible???
    Another thing is i use icue too but that doesnt have any problems (using it for k70 and mm800 pad).
    Mouse (v80) and transmitter (v40) firmware are updated to latest (working fine with rog armoury software).

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z690-F Gaming WiFi
    Processori7-12700KF
    Memory (part number)Kingston Fury Beast 16GB (2x8GB) 6000MT/s (KF560C40BBK2-16)
    Graphics Card #1ROG Strix 3090 Ti LC OC
    Sound CardROG SupremeFX
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Seagate Firecuda 530 1TB
    CPU CoolerEK Quantum Velocity2
    CaseThermaltake Tower 900
    Power SupplyEVGA Supernova 1600 T2
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL + ROG Scabbard II
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 2x Swiftech Maelstrom X300 D5 V2
    Accessory #2 2x Hardware Labs SR2 560 MP radiators
    Accessory #3 Lamptron FC-5 V3 fan controller
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    398
    Posts
    17,542

    Hi Sethryan,

    Uninstall the stand alone aura sync and armoury II if you have them installed.

    Uninstall Armoury Crate with the uninstall tool from the ASUS Support Center.

    Select your operating system then click Show all in blue, it's the third download.

    https://www.asus.com/supportonly/Arm...Desk_Download/

    Once uninstalled, install Armoury Crate version 3.1.4.0 and run all the updates.

    Does this get your ROG Spatha detected in Armoury Crate?

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2022
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Hi, i did a complete windows 10 reinstall when i replaced the complete combo, was only armory crate installed. I tried not to mix any asus software and only installed crate, also tried installing crate on other pc i have and that one never had ANY asus software in it etiher so i know its not a conflict and still wasnt recognized. Also tried resetting mouse removing battery and holding LMB, RMB and MMB when plugging in usb cable to a usb 2.0 and rog armoury started "resetting" mouse succesfully even with that couldnt get it to work in crate in other pc. Maybe has something to do with the firmware of the mouse? Only way i could keep my buttons config and use rgb control is to set lightning with crate, close it and then load rog armoury to set buttons and dpi config, this way i can keep it running and i can use it but i want to be able to control it with crate as i dont wanna mix softwares.
    By the way it gets detected but it has a red weird icon next to it and i cant access any button or dpi settings using crate. Only thing i can control is lighting with aura sync from same crate software.

  4. #4
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z690-F Gaming WiFi
    Processori7-12700KF
    Memory (part number)Kingston Fury Beast 16GB (2x8GB) 6000MT/s (KF560C40BBK2-16)
    Graphics Card #1ROG Strix 3090 Ti LC OC
    Sound CardROG SupremeFX
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Seagate Firecuda 530 1TB
    CPU CoolerEK Quantum Velocity2
    CaseThermaltake Tower 900
    Power SupplyEVGA Supernova 1600 T2
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL + ROG Scabbard II
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 2x Swiftech Maelstrom X300 D5 V2
    Accessory #2 2x Hardware Labs SR2 560 MP radiators
    Accessory #3 Lamptron FC-5 V3 fan controller
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    398
    Posts
    17,542

    I would recommend uninstalling ROG Armoury as to not conflict with Armoury Crate.

    The red icon indicates either an update for your ROG Spatha or to sync your profiles. It sounds like you have an update as you can't access the buttons page.

    Down at the bottom left of Armoury Crate click the settings button, then click Update Center. Install any updates for your ROG Spatha.

    Any better after this?

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2022
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    I would recommend uninstalling ROG Armoury as to not conflict with Armoury Crate.

    The red icon indicates either an update for your ROG Spatha or to sync your profiles. It sounds like you have an update as you can't access the buttons page.

    Down at the bottom left of Armoury Crate click the settings button, then click Update Center. Install any updates for your ROG Spatha.

    Any better after this?
    At first didnt have any update but eventually got an update in list. So i updated everything and now its showing normally so its working fine now. Even the icon with battery level showed up.

    Thx.

  6. #6
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z690-F Gaming WiFi
    Processori7-12700KF
    Memory (part number)Kingston Fury Beast 16GB (2x8GB) 6000MT/s (KF560C40BBK2-16)
    Graphics Card #1ROG Strix 3090 Ti LC OC
    Sound CardROG SupremeFX
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Seagate Firecuda 530 1TB
    CPU CoolerEK Quantum Velocity2
    CaseThermaltake Tower 900
    Power SupplyEVGA Supernova 1600 T2
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL + ROG Scabbard II
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 2x Swiftech Maelstrom X300 D5 V2
    Accessory #2 2x Hardware Labs SR2 560 MP radiators
    Accessory #3 Lamptron FC-5 V3 fan controller
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    398
    Posts
    17,542

    Great news !

    Good to hear the update fixed the problem.

    Thank you for reporting all is well with your ROG Spatha, if you have any other issues or questions feel free to ask.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •