Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array Sprayingmango PC Specs
    Sprayingmango PC Specs
    Laptop (Model)2021 MacBook Pro M1
    MotherboardStrix Z690-E
    Processor12900K
    Memory (part number)32GB Corsair Dominator 5600 DDR5
    Graphics Card #1EVGA FTW3 Ultra 3090 Hybrid
    MonitorLG 48 C1, Asus PG27UQ, PG279Q
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 2TB NVME
    Storage #2Samsung 970 Evo 2TB NVME
    CPU CoolerCorsair H170i Capillex
    CaseCorsair 1000D
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Logitech G915
    Mouse Logitech G Pro Lightspeed
    Headset No...just no. Sennheiser HD650s
    Mouse Pad Logitech PowerPlay
    Headset/Speakers Denon 7.2 Atmos w/ Polk Signature Series
    OS Win10 Pro 20H2
    Network RouterAsus Rog Rapture AX11000 x4

    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    223

    AXE-11000 dropping WiFi randomly once or twice a week

    Anyone else having this issue? I have 2 AXE-11000 routers in Ai Mesh with ethernet backhaul. Once or twice a week my main AXE router will just drop wifi clients and not allow anything to reconnect. I have to power cycle everything for it to come back up. I am really hoping that Asus sorts this out in the next firmware patch.

    I was running Merlin firmware thinking it would fix this issue, but it did not. I have since gone back to the current Asus official firmware.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Quote Originally Posted by Sprayingmango View Post
    Anyone else having this issue? I have 2 AXE-11000 routers in Ai Mesh with ethernet backhaul. Once or twice a week my main AXE router will just drop wifi clients and not allow anything to reconnect. I have to power cycle everything for it to come back up. I am really hoping that Asus sorts this out in the next firmware patch.

    I was running Merlin firmware thinking it would fix this issue, but it did not. I have since gone back to the current Asus official firmware.
    If you have "Traffic Analyzer - Statistic" on, try disabling it. Also, disable any guest networks you have enabled. These fixed all my issues regardless of the firmware version.

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array Sprayingmango PC Specs
    Sprayingmango PC Specs
    Laptop (Model)2021 MacBook Pro M1
    MotherboardStrix Z690-E
    Processor12900K
    Memory (part number)32GB Corsair Dominator 5600 DDR5
    Graphics Card #1EVGA FTW3 Ultra 3090 Hybrid
    MonitorLG 48 C1, Asus PG27UQ, PG279Q
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 2TB NVME
    Storage #2Samsung 970 Evo 2TB NVME
    CPU CoolerCorsair H170i Capillex
    CaseCorsair 1000D
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Logitech G915
    Mouse Logitech G Pro Lightspeed
    Headset No...just no. Sennheiser HD650s
    Mouse Pad Logitech PowerPlay
    Headset/Speakers Denon 7.2 Atmos w/ Polk Signature Series
    OS Win10 Pro 20H2
    Network RouterAsus Rog Rapture AX11000 x4

    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    223

    Quote Originally Posted by david.mckee1 View Post
    If you have "Traffic Analyzer - Statistic" on, try disabling it. Also, disable any guest networks you have enabled. These fixed all my issues regardless of the firmware version.
    I did have that on and disabled it, thanks for the tips. I hope this helps.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •