Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus MZ690E Bios 1505
    Processori9 12900KS
    Memory (part number)GSkill F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK
    Graphics Card #1Asus 3090 Ti Tuf
    Sound CardCreative SB X4
    MonitorAsus ROG XG349C
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius III
    OS Windows 11 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    70
    Posts
    2,489

    Crate V5.2.12.0 and MZ690E Shutdown Effect

    This new version 5.2.12.0 does not allow me to change the shutdown effect on my MZ690E. I can even disable the shutdown effect but it still defaults automatically to the rainbow effect. Changing to static or any other effect is futile. Defaults every time to rainbow. …and I did uninstall and reinstall the application. Didn’t help.
    Last edited by Hopper64; 07-31-2022 at 02:15 AM.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2021
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Resolved via remote debug

    I guess it is something general cause my x470-f gaming has the same behaviour since the update. If I shutdown effect to off, it will just default to rainbow after 2 shutdowns on my case (maybe windows fast boot as something to do with it idk, I'll try to dissable it)
    Last edited by MasterC@ROG; 09-07-2022 at 09:52 AM.

  3. #3
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus MZ690E Bios 1505
    Processori9 12900KS
    Memory (part number)GSkill F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK
    Graphics Card #1Asus 3090 Ti Tuf
    Sound CardCreative SB X4
    MonitorAsus ROG XG349C
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius III
    OS Windows 11 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    70
    Posts
    2,489

    Mine has had the same behavior all day. Tried to change settings just to see what would happen and no change. Still defaults to the rainbow effect.

  4. #4
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    197
    Posts
    2,184

    Another user mentioned that the new version resolved his shutdown effect issue on his Maximus Z690 Hero, and therefore this should not apply to everyone. I'll have our guys try to replicate.
    Last edited by MasterC@ROG; 08-01-2022 at 03:17 AM.

  5. #5
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus MZ690E Bios 1505
    Processori9 12900KS
    Memory (part number)GSkill F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK
    Graphics Card #1Asus 3090 Ti Tuf
    Sound CardCreative SB X4
    MonitorAsus ROG XG349C
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius III
    OS Windows 11 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    70
    Posts
    2,489

    Quote Originally Posted by MasterC@ROG View Post
    Another user mentioned that the new version resolved his shutdown effect issue, I'll have our guys try to replicate.
    Thanks. I didn’t have this problem until I started using the new crate version just released. Â*

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2021
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by PWN3D_ View Post
    I guess it is something general cause my x470-f gaming has the same behaviour since the update. If I shutdown effect to off, it will just default to rainbow after 2 shutdowns on my case (maybe windows fast boot as something to do with it idk, I'll try to dissable it)
    So windows quick start/fast boot was not it.

    Yesterday I had 3 sessions without the shutdown effect reseting but as soon as I open Armoury crate during my last session, the motherboard shutdown effect was back to rainbow default.

    So it's maybe not the same issue as @Hopper64 but it looks kinda related?

  7. #7
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus MZ690E Bios 1505
    Processori9 12900KS
    Memory (part number)GSkill F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK
    Graphics Card #1Asus 3090 Ti Tuf
    Sound CardCreative SB X4
    MonitorAsus ROG XG349C
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius III
    OS Windows 11 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    70
    Posts
    2,489

    Perhaps related to power? Shutting down the system completely causes it to reset. A simple reboot likely doesn’t.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2022
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Im just turn off the Shut Down effect. The Shutdown Effect cause my system random freeze when idle. i think the shutdown is conflict with aura sync and cause the system freeze. Rog Strix B550 F

  9. #9
    ROG Guru: Orange Belt Array Jesseinsf PC Specs
    Jesseinsf PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Extreme (Z390)
    ProcessorIntel Core i9 9900K
    Memory (part number)Corsair CMW128GX4M4E3200C16 - 128GB (4x32)
    Graphics Card #1NVIDIA - GeForce RTX 3080 Ti Founders Edition
    Sound CardOnboard TOSLINK to powered speakers
    MonitorMSI Creator PS321URV (32 in 4k HDR600)
    Storage #1Samsung 980 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    Storage #2Samsung 970 Pro M.2 PCIe SSD 1TB
    CPU CoolerASUS ROG Strix LC II 360 AIO (3x LIAN LI UNI FAN SL INFINITY 120)
    CaseLian Li PC-011 Dynamic XL Black (ROG Certified)
    Power SupplySeasonic - PRIME TX-1000 (80+ Titanium) - New version that doesn't trip from transient spikes
    Keyboard RAZER HUNTSMAN ELITE - LINEAR OPTICAL SWITCH (Red) w/ PBT Keycaps
    Mouse Razer Basilisk Ultimate with Charging Dock
    Headset Bowers and Wilkins P9 Signature
    Mouse Pad LOFTMAT (16x13 inch) Cushioned Gaming Mat - "The Gaming Slim"
    Headset/Speakers Vanatoo Transparent One Encore with Rel HT/1003 Subwoofer
    OS Windows 11 Pro for Workstations 64-bit
    Network RouterRAXE500 — Nighthawk AX12 12-Stream AXE11000 Tri-Band Wi-Fi 6E Router
    Accessory #1 Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2
    Accessory #2 2x Logitech BRIO ULTRA HD PRO WEBCAM
    Accessory #3 10 LIAN LI UNI FAN SL INFINITY 120 (Includes AIO fans)
    Jesseinsf's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Reputation
    72
    Posts
    419

    Quote Originally Posted by Hopper64 View Post
    This new version 5.2.12.0 does not allow me to change the shutdown effect on my MZ690E. I can even disable the shutdown effect but it still defaults automatically to the rainbow effect. Changing to static or any other effect is futile. Defaults every time to rainbow. …and I did uninstall and reinstall the application. Didn’t help.
    Click the reset button in each menu where a reset radio button is available. This seems to fix the same issue for me.

  10. #10
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus MZ690E Bios 1505
    Processori9 12900KS
    Memory (part number)GSkill F5-6400J3239G16GX2-TZ5RK
    Graphics Card #1Asus 3090 Ti Tuf
    Sound CardCreative SB X4
    MonitorAsus ROG XG349C
    Storage #1Samsung 980 Pro
    CPU CoolerQuantum Kinetic TBE 300 D5 with Quantum VTX 160
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus ROG Claymore 2
    Mouse Asus ROG Gladius III
    OS Windows 11 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    70
    Posts
    2,489

    Quote Originally Posted by Jesseinsf View Post
    Click the reset button in each menu where a reset radio button is available. This seems to fix the same issue for me.
    I'm trying your fix, but I also have this so I can't tell you if it worked yet:

    Click image for larger version. 

Name:	1.png 
Views:	0 
Size:	227.4 KB 
ID:	94418

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •