Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array Asryan PC Specs
    Asryan PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VIII Dark Hero
    Processor5900x
    Memory (part number)32GB G.SKILL Trident Z RGB / 3466Mhz
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 STRIX 0c
    Monitorlg 38gn950-b
    Storage #1Sabrent Rocket
    Storage #2SSD: Samsung EVO 850 - 250Go + Samsung EVO 850 - 500Go
    CPU CoolerEK AIO 360 RGB
    CasePhanteks P600S
    Power SupplySeasonic Prime TX 1000 Titanium
    Keyboard Asus Claymore 2
    Mouse Logitech G903 Chaos Spectrum
    Headset SteelSeries Pro Wireless
    Headset/Speakers G560 Logitech
    OS Win 10 pro

    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    14
    Posts
    244

    5900x Stuck at 0.546ghz

    Hi

    I just noticed my cpu seems to be stuck at 0.546ghz, I already had this issue few times
    Only fix i found was to shut down and restard but not sure how to fix it for good..

    Click image for larger version. 

Name:	Capture d’écran 2022-09-16 160540aaaa.png 
Views:	2 
Size:	28.6 KB 
ID:	951175900 x / Asus dark hero
    Thanks

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    68
    Posts
    77

    This is incredible, very interesting to me.

    Do you have any particular BIOS setting ? Or windows overclocking utility in background ? Do you know when it started ?

  3. #3
    ROG Enthusiast Array AfterShock PC Specs
    AfterShock PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VIII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 5900x
    Memory (part number)F4-3200C14-16GFX
    Graphics Card #1EVGA RTX 3080 ti xc3
    Sound CardOnboard
    MonitorAsus VE278Q
    Storage #1Corsair MP500 M.2
    Storage #2Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
    CPU CoolerNZXT Kraken X3
    Casecorsair crystal 570x
    Power SupplyCORSAIR RMx Series 850W
    Keyboard Corsair Strafe mk2
    Mouse Logitech G903
    Headset Raze Nari Ultimate
    Mouse Pad Logitech PowerPlay
    OS Windows 11
    Network RouterNetgear NightHawk R7000

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    62

    Quote Originally Posted by Asryan View Post
    Hi

    I just noticed my cpu seems to be stuck at 0.546ghz, I already had this issue few times
    Only fix i found was to shut down and restard but not sure how to fix it for good..

    Click image for larger version. 

Name:	Capture d’écran 2022-09-16 160540aaaa.png 
Views:	2 
Size:	28.6 KB 
ID:	951175900 x / Asus dark hero
    Thanks
    Seeing a restart temporarily fixes the issue I wonder if it's something with one of your power plans?

  4. #4
    ROG Member Array D_BRASCO PC Specs
    D_BRASCO PC Specs
    MotherboardASUS ROG CH8DH
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950x
    Memory (part number)64GB G.Skill F4-3600C16D-32GTZNC
    Graphics Card #1NVIDIA Geforce 3090 FE
    Storage #1Seagate FireCuda 520 2TB PCIe Gen4
    Storage #2Seagate FireCuda 520 2TB PCIe Gen4
    CPU CoolerEK Custom loop
    CaseLian Li Dynamic 011 XL ROG
    Power SupplyCorsair AX1200I
    Keyboard Corsair K95
    Mouse Elecom HUGE
    Headset/Speakers Logitech Z5500
    OS Windows 11 PRO
    Network RouterAsus RT-AC1900P
    Accessory #1 Toshiba HDWG180 (5090A05KFBEG)
    Accessory #2 Hitachi HDS724040ALE640 (PKV331P1GN0EDY)

    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    21

    There was a thread several months ago with several of us having this issue. Asus of course couldn't reproduce the problem and had no solution. I had to use bios flash-back to go back to bios 3801. Didn't have the problem again. This problem appeared in both 4006 and 4201 for me.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array Asryan PC Specs
    Asryan PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VIII Dark Hero
    Processor5900x
    Memory (part number)32GB G.SKILL Trident Z RGB / 3466Mhz
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 STRIX 0c
    Monitorlg 38gn950-b
    Storage #1Sabrent Rocket
    Storage #2SSD: Samsung EVO 850 - 250Go + Samsung EVO 850 - 500Go
    CPU CoolerEK AIO 360 RGB
    CasePhanteks P600S
    Power SupplySeasonic Prime TX 1000 Titanium
    Keyboard Asus Claymore 2
    Mouse Logitech G903 Chaos Spectrum
    Headset SteelSeries Pro Wireless
    Headset/Speakers G560 Logitech
    OS Win 10 pro

    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    14
    Posts
    244

    I had the issue on 3801 as well, I was using a custom power plan, went back to the balanced one seems ok so far

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •