Page 6 of 14 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 ... LastLast
Results 51 to 60 of 139
  1. #51
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    208
    Posts
    2,227

    Sorry, we do provide support for Razer Synapse related issues.

    Quote Originally Posted by A.jaX View Post
    After Nvidia 512.95 driver update, my asus gpu can not be controlled by razer synapse as some guys said its about armoury crate that does share sdk and gpu stay hidden for apps and gpu rgb stuck to its last state. its not only me other people have this problem too. its not about a specific series of gpu all asus gpus with rgb have this problem even the new 40 series.
    I put some links that other people have this issue. this happens after 512.95 driver and if you downgrade to this version the problem will be fixed instantly.

    https://github.com/ChromaControl/Chr...rol/issues/178

    https://github.com/ChromaControl/Chr...rol/issues/191

    https://github.com/ChromaControl/Chr...rol/issues/192

  2. #52
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    19

    good morning
    the boot restart problem has been fixed.
    i installed a second nvme in raid 0 and consequently had to reinstall everything. For the rog fan controll I still have everything attached to the motherboard so I don't know
    also i disabled quick start in windows

  3. #53
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Click image for larger version. 

Name:	Senza titolo.jpg 
Views:	0 
Size:	276.5 KB 
ID:	96301

    I find this N dop that made the update
    can you tell me why I find this N after that made the update?
    how do i solve it?

  4. #54
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    208
    Posts
    2,227

    Thanks for letting us know!


    Quote Originally Posted by kamaleont_007 View Post
    good morning
    the boot restart problem has been fixed.
    i installed a second nvme in raid 0 and consequently had to reinstall everything. For the rog fan controll I still have everything attached to the motherboard so I don't know
    also i disabled quick start in windows

  5. #55
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by xBRuN0 View Post
    So I have an issue for which I didn't find anything on the forums.

    For a few updates now my GPU is listed in the Aura Creator, but whenever I click apply the GPU is black, no effects, despite what I setup.
    However if I select the effects from Armoury Crate then the GPU lights up normal. Is there any fix for this?
    Sorry to bring it up again, is there a fix forthis, or does anyone else have this issue?

  6. #56
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    RGB Lighting still not working properly

    Form with valid log received, case is processing. Is your system overclocked?

    I bought a ROG Maximus Z690 Extreme one year ago, which has a lot of RGB on it. I also have 2 G-Skill RAM modules with RGB and a led strip. Next to it an Asus Chakram Core mouse with RGB. When all is set up it works ok, all rgb syncs nicely.
    That is until i shut down my pc and turn it on next day. Most of the time either 1 of the RAM RGB will hang or blink in 1 corner or simply not turn on, or the mouse is not recognized and doesn't sync anymore.
    To fix it i have to reboot at least 4 times to get it to recognize everything and sync properly again. The RAM will only reset properly if i shut off the pc, but then most of the times my mouse is not recognized, the mouse will only be recognized after a restart.
    It is highly frustrating that after 1 year this software is still not stable enough to make this work properly.
    I found that it is a little more stable if i change the lightingservice to start delayed instead of direct.

    I read in one of the posts before this one that it should keep this settings even during reboot??? That never happened as far as i know. It ALWAYS boots with the default rainbows.
    Oh, and i posted this before and it is still not solved: I can turn off "In-Game lighting effects", but that setting always turns back on.

    Update: I just uninstalled and reinstalled AC twice, and guess what... Now i can no longer update ROG Fan Controller and Chakram, so i am not able to control my fans or my mouse!!!! So much for that tip.... Btw, i made a separate post for this error 12 (#60). I hope someone can help me with this.
    Click image for larger version. 

Name:	error.jpg 
Views:	0 
Size:	46.6 KB 
ID:	96343
    To make matters even weirder, the RAM which was failing all the time now seems to be the most stable RGB component. The motherboard now has problems loading RGB after cold boot. I seems to work after a restart.
    UPDATE 24-11-2022: Somehow this is solved, the HAL has been updated (no idea how). But i am back to my original problem, the RGB on my RAM modules and mouse is really unstable. 9 out of 10 times it does not work properly after cold boot and i need to restart several times to get it right.

    I can not imagine this is how it should be with a motherboard of 900 euros.

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 5.3.4.0
    ROG Live Service 1.6.4.0
    Aura Service (Lighting Service) 3.05.78
    Armoury Crate lite service 5.3.3
    Aura Wallpaper Service 1.3.5.0
    ASUS AIOFan HAL 1.1.50.0
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.18
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.3.7.0
    ASUS Aac_GmAcc HAL 1.0.10.0
    ASUS FanCard HAL 1.0.8
    ASUS Mouse HAL 1.2.0.47
    AacVGA 0.0.4.3
    KingstonDram 1.1.16
    AURA DRAM Component 1.1.23
    ENE RGB HAL 1.1.40.3
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.12
    PHISON HAL 1.0.9.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.5
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.1.0.2
    Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.4
    WD_BLACK AN1500 1.0.14.0
    Last edited by MasterC@ROG; 11-28-2022 at 03:56 AM.

  7. #57
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2022
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Mirco1985vr View Post
    Click image for larger version. 

Name:	Senza titolo.jpg 
Views:	0 
Size:	276.5 KB 
ID:	96301

    I find this N dop that made the update
    can you tell me why I find this N after that made the update?
    how do i solve it?
    I have the same thing but i have a ROG STRIX LC SERIES

  8. #58
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2021
    Reputation
    10
    Posts
    56

    Quote Originally Posted by simon5g View Post
    I have the same thing but i have a ROG STRIX LC SERIES
    Same thing with my ryujin 360. it happen with the Balteus QI few months ago, nothing to do execpt wait for an update.

  9. #59
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    5

    null window Nvidia Web Helper error on restart or shutdown

    Form received without a log. Note that you can commence recording for a log and stop (generate) after you have rebooted. Please attach a log to your existing form to proceed, thanks.

    I always get this error on shut down or restart:
    ---------------------------
    null window: NVIDIA Web Helper.exe - Application Error
    ---------------------------
    The instruction at 0x000000006308BD60 referenced memory at 0x000000006308BD60. The memory could not be written.


    Click on OK to terminate the program
    ---------------------------
    OK
    ---------------------------

    This is a clean windows install with stock bios settings. Windows was updated fully first. Then I installed the chipset drivers from AMD. Nvidia drivers and Geforce Experience from Nvidia. No other programs, software or apps were installed. If I uninstall Armoury Crate using the uninstall tool the problem goes away. If I uninstall Geforce Experience the problem also goes away. The problem lies with armoury crate and Geforce Experience not talking to one another correctly. Since the problem happens at shutdowns or restarts a log is not possible. This is a custom built desktop with mostly Asus ROG parts. Strix 2080Super Advanced, Strix X570-e AMD Motherboard, Strix LC II 360 ARGB, Fusion II 500 Headset, Strix Flare Keyboard, Rog Spatha Mouse
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Screenshot_20221117_073959.png  

    Last edited by MasterC@ROG; 11-28-2022 at 03:52 AM.

  10. #60
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Unable to update HAL, error code 12

    Error 12 resolved. Refer to previous issue #56.

    After having issues with the lighting i uninstalled AC and installed it again. I did this about 6 times and I still am unable to update the HAL for my fan controller and my chakram core. I keep getting a code 12 error.

    My windows event log shows me the following:
    Click image for larger version. 

Name:	event_error1.jpg 
Views:	0 
Size:	71.7 KB 
ID:	96344
    Click image for larger version. 

Name:	event_error2.jpg 
Views:	0 
Size:	105.9 KB 
ID:	96345
    Click image for larger version. 

Name:	event_error3.jpg 
Views:	0 
Size:	154.0 KB 
ID:	96346
    Click image for larger version. 

Name:	event_error4.jpg 
Views:	0 
Size:	70.6 KB 
ID:	96347
    The logfile verify.log in C:\Program Files\ASUS\Aac_Mouse shows this:
    [2022-11-18 11:40:50]

    << TS PMOC ehng tyg >>
    [2022-11-18 11:40:50] Asus Installer Verifier, version: 1,1,3,0
    [2022-11-18 11:40:50] Add property mapping: [INSTALLFOLDER] --> C:\Program Files\ASUS\Aac_Mouse\
    [2022-11-18 11:40:50] Process digest file...
    [2022-11-18 11:40:50] Digest file using hash algorithm: sha1
    [2022-11-18 11:40:50] Done, 1 entries loaded.
    [2022-11-18 11:40:50] [Verify] Fail to open target file: 'C:\Program Files\ASUS\Aac_Mouse\Aac3572MbHal_x86.exe'

    Which makes sense, since that file really does not exist. Only verify.log exists in that directory.
    I can't find errors or logs for the fan controller, but it won't install either...

    UPDATE 24-11-2022: Somehow, all magically, this problem is solved... The HAL has been updated. But now I am back to my previous error post #56... My RGB is really unstable, specially on the RAM modules...
    Last edited by MasterC@ROG; 11-28-2022 at 03:55 AM.

Page 6 of 14 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •