Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by Primedius View Post
    I have an asus crosshair extreme x670e. It runs rock solid with the 7950x as loneag as my memory is at 4800 mhz. I had some gskill expo but every time I try to run it at 6000, it will run for a bit, then start stuttering and crash. I found out my memory is not on the QVL for my board, so I found some that was (Kingston Fury Beast 6000) and tried that. Runs great at 4800, but again problems at 6000.

    I tried a memory stress test on Aida64. At 4800 no problems. At 6000 it gives a hardware failure.

    I'm running on bios 0705

    Any thoughts?

    good evening

    Crosshair x670e
    7950x
    2x16gb GSkill DDR5 6000MHZ EXPO


    same problem. Ram gskill 6000 EXPO but over 5600 I can no go with bios 705. Today updated to 805 but unfortunately same problem
    Last edited by kamaleont_007; 11-15-2022 at 07:32 PM.

  2. #12
    ROG Member Array Fcascardo PC Specs
    Fcascardo PC Specs
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    Processor1950x

    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    9

    I have the same problem On my X670e Crosshair Extreme, I randomly get the code 00 and a black screen, everything hangs, I have to turn off the psu and only then does it start working again I've tested everything other memories another CPU today I'm using a 7950x I've tested it With 7600x and 7700x I tested it with another psu I just haven't changed the motherboard yet but from what I've read on the forum a lot of people have this problem I've used bios 0705 and 0805

  3. #13
    New ROGer Array jokerbanaja PC Specs
    jokerbanaja PC Specs
    MotherboardROG
    ProcessorAMD & INTEL
    Graphics Card #1rog 2070 super
    Graphics Card #2rog 3070 TI
    Graphics Card #3rog 3080
    Graphics Card #4rog 3080
    Sound Cardrog
    Monitorrog 4k 144hrz
    Storage #1m.2
    Storage #2m.2
    CPU Coolerrog aio
    Casehelios
    Power Supplyrog plat 1200
    Keyboard rog
    Mouse rog
    Headset rog
    Mouse Pad rog
    Headset/Speakers rog
    OS w 10 & 11 and linux
    Network Routerrog

    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    AMD DDR5 4 bstick *32 128gb

    I have an ASUS crosshair extreme x670e. with the 7950x

    i128 gb 4 stick its hard to boot and taking a lot of time

    I did all the things mention in the THREAD and still not sastified

    the only things left to do before return both MB & CPU and delete AMD



    Ordered another DDR5 128 32 *4 AMP EXPO will tray and will let you know the update


    the DDR5 for intel xmp and AMD expo are not identical


    many people including me we are locking for ddr5 thinking both are same for intel & AMD which is wrong


    for AMD look for ddr5 with AMD EXPO logo

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2022
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Hi,
    x670e extreme; 7950x; 4x32GB (= 2 x G.Skill DDR5 64 GB 6000 - CL - 30 - Dual-Kit - Trident Z5 RGB - DIMM - silver)
    BIOS/UEFI (0805): https://www.dropbox.com/s/xnlm3q8gld...-0805.zip?dl=0
    1. Reset BIOS
    2. Wait (long) for F1 to get BIOS
    3. F1
    4. All default except manually set Memory frequency: 3600
    5. Save and reboot
    It's not solution having much better RAM.
    I'm waiting for ASUS bios in the meantime with 64 GB with Ai Overclock Tuner set to DOCP II -> no issues at all.

  5. #15
    ROG Member Array hankieroseman PC Specs
    hankieroseman PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR X670E EXTREME
    ProcessorAMD RYZEN 9 7950X
    Memory (part number)G.SKILL F5-6000J3238G32GX2-TZ5NR
    Graphics Card #1ASUS TUF RTX3090 OC24
    MonitorSAMSUNG ODYSSEY G9-49"
    Storage #1SEAGATE FIRECUDA 530 2TB
    Storage #2SEAGATE FIRECUDA HDD 4TB
    CPU Coolerbe quiet! SILENT LOOP 2 360MM AIO
    Casebe quiet! DARK BASE 900 V.2 Silver
    Power Supplybe quiet! DARK POWER PRO 12 1500W
    Keyboard LOGITECH MX KEYS
    Mouse LOGITECH G703 HERO
    Headset BOSE 700
    Mouse Pad CORSAIR
    Headset/Speakers SOUND BLASTER KATANA V2
    OS WINDOWS 11 PRO
    Network RouterLINKSYS EA9500V2
    Accessory #1 HONEYCOMB ALPHA FLIGHT YOKE
    Accessory #2 HONEYCOMB BRAVO THROTTLE QUADRANT
    Accessory #3 LOGITECH PRO RUDDER PEDALS

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Set memory to "EXPO II" in BIOS "TWEAKER" and enable "A I Optimized" and you're all done.

  6. #16
    ROG Enthusiast Array Wayâ„¢ PC Specs
    Wayâ„¢ PC Specs
    MotherboardASUS Maximus X670E HERO
    ProcessorAMD Ryzen 9 7850X
    Memory (part number)F5-6400JJ3239G16G
    Graphics Card #1ASUS RTX 4090 OC
    MonitorAlienware AW3824
    Storage #1Samsung 980Pro 2TB
    CPU CoolerNZXT Kraken Z73
    CaseLian-Li 011 Dynamic EVO
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Logitech G915 Lightspeed
    Mouse Logitech G Pro Lightspeed
    Headset Logitech G Pro X Lightspeed
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1
    OS Windows 11
    Accessory #1 Elgato Stream Deck
    Accessory #2 Elgato Camlink 4K
    Accessory #3 Blue Yeti X

    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    36

    You really need good silicone to get your chip to run at those high memory speeds. The highest I can get mine to run is 5600Mhz, Anything over that causes BSODs / Instability.

    So basically I have 4 x 16GB G.Skill 6400 Mhz C32 Kit that I need to run at 5600Mhz. The only upside really is that I can tighten the timings to C28 at those lower memory speeds.

    Perhaps there's a way to get the higher memory speeds to run more stable - idk messing with voltages or something, but my recommendatio would be to start at 5200Mhz ( the supported speed ) and work your way up.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •