Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 34
  1. #11
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    14
    Posts
    20

    Quote Originally Posted by GuzMonster View Post
    Also happens while gaming is it normal?*
    Depends. Which game? And which CPU cooler are you using? Which tower and which fan configuration?

  2. #12
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    149

    On mw2. I'm using an aio rog ryujin II cpu cooler. My case is a lian li O11 case with 9 case fans. I'm probably going to undervolt the cpu, since I can't stand the noise.
    z790 maximus hero
    13900k intel
    4090 geforce
    tforce 7200 ddr5

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    try remount the aio cpu block, possible it got bad contact and while at it get this first https://a.co/d/1jw89tV will gain usually 2-5 degrees as stock retainer like bend a bit cpu ihs

  4. #14
    ROG Guru: Orange Belt Array JohnAb PC Specs
    JohnAb PC Specs
    Laptop (Model)HP 430 G5
    MotherboardASUS Maximus Z690 Hero
    Processor12900K
    Memory (part number)2x 16GB CMK32GX5M2B5200C40
    Graphics Card #1ASUS RTX 3090 TI 24GB TUF GAMING OC - TUF-RTX3090TI-O24G-GAMING
    Monitor28" Samsung 4K & 32" Samsung 4K
    Storage #13x NVME Drives on Motherboard
    Storage #22x SATA HDD, 2x SATA SSD
    CPU CoolerCorsair iCUE H150i ELITE LCD Display 360mm RGB Liquid CPU Cooler
    CaseCorsair 7000X RGB Black Full Tower
    Power SupplyCorsair RM1000x
    Keyboard SteelSeries Apex Pro
    Mouse SteelSeries Rival 600
    Headset Blue Yeti / Sundara Headphones
    Headset/Speakers Bose Soundbar
    OS Win 11 Pro
    Network RouterNetgear Nighthawk RAXE500 6E
    Accessory #1 SDR Radio
    Accessory #2 Graphics Tablet
    Accessory #3 Jabra Microphone/Speaker

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    82
    Posts
    454

    That seems very high for the CPU temp playing MW2. I have the 12900K, but when I play MW2 on 50% GPU power (using MSI Afterburner) I get 100 fps and the CPU never goes much above 50C. If I run the GPU on full power, I get an average 160 fps and the CPU hovers around 55C, 60C max.

    I have MCE and XMPI on and just about about all other BIOS settings are on default. Perhaps the cooler does need re-mounting or you have an airlock in the water loop? Try rotating the case around a few times, ideally with the pump running if you can. If it's an airlock, that might clear it.

    Another thought - do you have the AIO cooler below the highest point of the radiator with the tubes going up straight up? That's the best way to ensure that air never gets trapped. You'll find some YouTube videos that show the best way to mount an AIO. Maybe worth checking?
    Last edited by JohnAb; 11-16-2022 at 01:13 AM.
    Z690 Hero, BIOS 2204, ME Firmware 16.1.25.2020, Corsair 7000X Case, i9 12900K, ASUS TUF OC 3090TI, 2 x 16GB Corsair RAM @ 5200MHz, Windows 11 Pro 22H2, Corsair H150i AIO Cooler, 4x Corsair RGB case fans, 3x M.2 NVME drives on motherboard, 2x SATA SSDs, 2x SATA HDs, 2x 4K monitors.
    "If you're lazy like me and do nothing else in life, be nice to yourself and back up your data today"

  5. #15
    New ROGer Array Bukov. PC Specs
    Bukov. PC Specs
    MotherboardASUS RoG Strix Z790-E Gaming Wifi
    ProcessorIntel i9-13900K Raptor Lake
    Memory (part number)CMT32GX5M2X6200C36 (16x2)
    Graphics Card #1Gigabyte 4090 Gaming OC
    MonitorLG Ultragear 27gp850 2k @ 180hz
    Storage #1WD sn850x 2tb
    Storage #2WD sn850x 2tb
    CPU CoolerLian Li Galahad 360 Infinity-fan
    CaseLian Li 011D-XL-RoG + 10x Lian Li Infinity fan
    Power SupplyCorsair HX 1200 80+ Platinum
    Keyboard Steelseries Apex 7 (red switches)
    Mouse Razor Lancehead TE
    Headset Sennheiser HD 569
    Mouse Pad iCEMAT
    Headset/Speakers Logitech Z901 5.1
    OS Yes
    Network RouterSkynet beta 0.97
    Accessory #1 Valve Index
    Accessory #2 Tobii Eye/Head tracker
    Accessory #3 Xbox controller

    Join Date
    Nov 2022
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by GTGhigo View Post
    try remount the aio cpu block, possible it got bad contact and while at it get this first https://a.co/d/1jw89tV will gain usually 2-5 degrees as stock retainer like bend a bit cpu ihs
    I'm on z790-e with same cpu. I had the exact same issue. It was a bad mount on the cpu. After I remounted (using much greater care to lower the cooler *flat*) the light stayed off and my temps dropped like crazy.

  6. #16
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    149

    Yes It was a bad mount. But I still get core thermal throttling using cinebench at stock settings. I’m getting the frame anti bending and see if it helps.*
    z790 maximus hero
    13900k intel
    4090 geforce
    tforce 7200 ddr5

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Then look this guide https://www.overclock.net/threads/as...nners.1801569/ first part is jsut notions but you want do the part where let you reduce a lot vcore voltage under load , i am now runing 1.21 without any problem in cinebench and temps at 70, 40k+ score, search in the thread "But we want to UNDERVOLT the CPU, right?" that the part you want

  8. #18
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    149

    Quote Originally Posted by GTGhigo View Post
    Then look this guide https://www.overclock.net/threads/as...nners.1801569/ first part is jsut notions but you want do the part where let you reduce a lot vcore voltage under load , i am now runing 1.21 without any problem in cinebench and temps at 70, 40k+ score, search in the thread "But we want to UNDERVOLT the CPU, right?" that the part you want
    Â*

    i did undervolt following what is said on that thread but my cpu is not that good; I only had a moderate improvement. BTW which cooler are you using?

    Noticed the red light is gone when going from bios 0088 to 0703; but the throttling problem is not solved. *
    Last edited by GuzMonster; 11-17-2022 at 04:30 AM.
    z790 maximus hero
    13900k intel
    4090 geforce
    tforce 7200 ddr5

  9. #19
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    265
    Posts
    2,833

    Hello,

    Did you repaste the CPU?

    I’d recommend using the thermal Grizzly frame first and report back.*

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by GuzMonster View Post
    Â*

    i did undervolt following what is said on that thread but my cpu is not that good; I only had a moderate improvement. BTW which cooler are you using?

    Noticed the red light is gone when going from bios 0088 to 0703; but the throttling problem is not solved. *
    artic freezer II 420 but your rog ryujin 360 is comparable if not better at max speed with more flow from the pump, mine is just more silent. I get in bios cooling score 168 and cpu is sp 99

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •