Results 1 to 7 of 7

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Exclamation CPU_LED and no display

    Hello, I was wondering if I could get a bit of help with my motherboard.

    I've got an issue extremely similar to this one here, except that my CPU_LED won't turn off.

    My motherboard is a ASUS Crosshair V Formula AM3+ AMD 990FX, which I believe is running the default BIOS 1102. It was purchased through Newegg, arrived undamaged, was installed as I was grounded, and was installed as guided.

    The motherboard appears to be working normally at first glance, as it powers all of the fans normally, lights up, and is startable using the power button on the case's front I/O. However, when I power it on, the red CPU_LED light remains on and nothing is displayed to my monitor no matter what I do.

    The red CPU_LED light remains on even after I remove or reposition the CPU, empty all but one DIMM slot, remove the GPU, reset the CMOS, turn ROG Connect on/off, and disconnect my hard drive. All of the pins on the CPU are unbent, the board's LEDs indicate that everything is receiving normal voltage, and everything on the board appears normal.

    This is a brand new build, so I can't swap any pieces out to determine other issues which could cause this problem, but the issue seems to me to definitely be the board itself.

    If there's anything I could do to avoid having to submit an RMA, that would be wonderful. I want to get this working ASAP.

    Here are my build's specs-

    Case: Antec DF-85 Black Steel / Plastic ATX Full Tower Computer Case
    RAM: G.SKILL Ripjaws Series 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory
    CPU: AMD FX-8150 Zambezi 3.6GHz Socket AM3+ 125W Eight-Core Desktop Processor
    GPU: An inherited ASUS 9400 GT, the only not-brand new piece in this build. Confirmed to work in another machine.
    PSU: OCZ Fatal1ty 750W Modular Gaming 80Plus Bronze Power Supply
    Mobo: ASUS Crosshair V Formula AM3+ AMD 990FX SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX AMD Gaming Motherboard with 3-Way SLI/CrossFireX Support and UEFI BIOS
    HDD: Seagate Barracuda XT ST33000651AS 3TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
    Last edited by tinfoil; 04-21-2012 at 04:54 AM. Reason: emphasis, additional info

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    May I ask why you assume that is the default BIOS?

    If you look near your 24pin power connector there is a white sticker that has a long number the last four digits should be the BIOS your board was shipped with. Could you check and see that your BIOS is indeed 1102?

    I suspect that it might just be pre-705 and that means you will need a bios flash for your CPU to be seen.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    May I ask why you assume that is the default BIOS?

    If you look near your 24pin power connector there is a white sticker that has a long number the last four digits should be the BIOS your board was shipped with. Could you check and see that your BIOS is indeed 1102?

    I suspect that it might just be pre-705 and that means you will need a bios flash for your CPU to be seen.
    My assumption came from reading that sticker, so I guess I can confirm it's 1102.
    I can't even see whether or not the board makes it to BIOS because it won't display anything.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Fixed it.
    I am an idiot.

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Quote Originally Posted by tinfoil View Post
    Fixed it.
    I am an idiot.
    LOL You can not leave us hanging like that. Come on fes up what did you do?????
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  6. #6
    ROG Guru: Blue Belt Array ganji PC Specs
    ganji PC Specs
    MotherboardASUS Z87 Sabertooth
    Processori7 4770k
    Memory (part number)GSkill TridentX 2400MHz CL10 PC3-19200
    Graphics Card #1EVGA 980ti ACX 2.0 SC+
    Graphics Card #2EVGA 980ti ACX 2.0 SC+
    MonitorAsus VG28QE x3
    Storage #1Crucial BX100 256Gb
    Storage #2Samsung 840 Evo 250Gb
    CPU CoolerEK Predator 240
    CaseCorsair AIR 540
    Power SupplyEVGA Supernova P2 1000w
    Keyboard Coolermaster quickfire pro
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Roccat Kave XTD
    Headset/Speakers Corsair SP2500
    OS Win 10 Pro
    ganji's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    71
    Posts
    901

    when i bought my v formula lst week the bios version was 0404

  7. #7
    ROG Guru: Blue Belt Array ganji PC Specs
    ganji PC Specs
    MotherboardASUS Z87 Sabertooth
    Processori7 4770k
    Memory (part number)GSkill TridentX 2400MHz CL10 PC3-19200
    Graphics Card #1EVGA 980ti ACX 2.0 SC+
    Graphics Card #2EVGA 980ti ACX 2.0 SC+
    MonitorAsus VG28QE x3
    Storage #1Crucial BX100 256Gb
    Storage #2Samsung 840 Evo 250Gb
    CPU CoolerEK Predator 240
    CaseCorsair AIR 540
    Power SupplyEVGA Supernova P2 1000w
    Keyboard Coolermaster quickfire pro
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Roccat Kave XTD
    Headset/Speakers Corsair SP2500
    OS Win 10 Pro
    ganji's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    71
    Posts
    901

    glad u got it sorted

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •