Results 1 to 8 of 8

Thread: G73 problems

  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    G73 problems

    About a year ago I purchased a g73 from a local best buy. Everything worked great for 6 months or so. Then everything went to hell. First, it started overheating. Constantly. Not even 2 minutes after I turned it on it would over heat. I took it to get it checked, and eventually came to updating the BIOS to 213 and cleaning out the fan. I did that 2 or 3 days ago. Last night, it went back to hell. It ran great again for a day or 2, and now its freezing again. Gsod, blue screen, black screen, plain freezing, you name it, it all happens within 2 hours last night. I'm not sure if itsisdo going on? overheating, but the temperature monitor I have said it idled at about 50 Celsius. I'm not sure if that's good or bad, but could I get some feedback or advice if anyone knows what is going on? Thanks

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Forgot

    I have the G73JH

  3. #3
    ROG Guru: Blue Belt Array fuzon1337's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    18
    Posts
    876

    Have you performed a vBIOS update? if not look at this thread http://rog.asus.com/forum/showthread...or-GSOD-matter.

    A idle temp is around 45-50 so yours is good
    Asus G73SW-91058V 3D
    - Intel Centrino Ultimate-N 6300
    - BIOS 205

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    12

    did you recently update your nvidia graphics drives ? to 296.1 ?
    i blame drivers + overheat for this.
    i did and i had this same problem + blue screen .

    just delete all nvidia drivers, reboot, let it install your original drivers, this may help.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by fuzon1337 View Post
    Have you performed a vBIOS update? if not look at this thread http://rog.asus.com/forum/showthread...or-GSOD-matter.

    A idle temp is around 45-50 so yours is good

    One more question, when I'm playing games it sometimes gets up to 60-65. Is that still OK?

  6. #6
    ROG Guru: Blue Belt Array fuzon1337's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    18
    Posts
    876

    I play css on my G73SW and the temps SIW (system information for windows) registered while playing is 75 celcius.... and that is normal temps 75 - 80.... if you get 90 when you play then you should start cleaning your fans for dust and update drivers to it's latest to see if that helps
    Asus G73SW-91058V 3D
    - Intel Centrino Ultimate-N 6300
    - BIOS 205

  7. #7
    ROG Guru: Blue Belt Array fuzon1337's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    18
    Posts
    876

    Quote Originally Posted by illia View Post
    did you recently update your nvidia graphics drives ? to 296.1 ?
    i blame drivers + overheat for this.
    i did and i had this same problem + blue screen .

    just delete all nvidia drivers, reboot, let it install your original drivers, this may help.
    The G73JH has an ATI GPU so I think he will have problems uninstalling nvidia drivers :P
    Asus G73SW-91058V 3D
    - Intel Centrino Ultimate-N 6300
    - BIOS 205

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by fuzon1337 View Post
    Have you performed a vBIOS update? if not look at this thread http://rog.asus.com/forum/showthread...or-GSOD-matter.

    A idle temp is around 45-50 so yours is good
    No I haven't done this yet.. will try it now. Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •