Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Problems with WoW freezing momentarily.

    Hi there,

    I recently bought an Asus G73jh. It runs games wonderfully, but I'm having issues with WoW
    temporarily freezing for about 2-5 seconds at a time. Mind you, it comes unfrozen afterwords, but it just randomly freezes for short spurts, and I'm very concerned.

    I would really appreciate any incite that is available!

    Thank you in advance!

  2. #2
    TeamROG Notebook Member Array Chastity@ASUS's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    California
    Reputation
    18
    Posts
    1,334

    Play using High Performance, and make sure your HDDs do not power down. You can change all these settings inside Power4Gear Hybrid, or in Windows Power Management
    Kicking Ass Since Today

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I am having the same issue on my G73SW-A1. It happened about 6 times in 3 hours of game play and it lasts about 6 or so seconds. The power adaptor is plugged in, I have the newest Nvidia Drivers, I play in high performance mode and have all of the power options set to never.

  4. #4
    TeamROG Notebook Member Array Chastity@ASUS's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    California
    Reputation
    18
    Posts
    1,334

    If it has the Momemtus XT drives, you need to update the HDD's firmware to fix this issue.

    Download the firmware updater, and run it. Ctrl-C to abort, and at the command prompt run:

    FDL487A -m Anak -f ANQSD24.LOD -i ST95005620AS -s -x -b -v -a 20 (for 500GB Momentus XT)

    The installer will not recognize the OEM drives, but this command forces the update. Some have had to run it several times to flash properly.
    Kicking Ass Since Today

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I'm suffering from the same issues ever since I got my g73jh.

    All games that I have installed on one of my drives suffer from some momentary freezing... Even videos from that HD freeze when you resume them after having paused them. Funny thing is that you can hear the HD spin up and down...

    Both of HDDs are WDC WD5000BEVT-80A0RT0

    any known issues with them?

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by g73 user View Post
    Hi there,

    I recently bought an Asus G73jh. It runs games wonderfully, but I'm having issues with WoW
    temporarily freezing for about 2-5 seconds at a time. Mind you, it comes unfrozen afterwords, but it just randomly freezes for short spurts, and I'm very concerned.

    I would really appreciate any incite that is available!

    Thank you in advance!
    I have the same exact problem in wow. I just bought my G73 from Best Buy a few days ago. I checked all the drivers (all up to date) and I'm running bios ver 211.
    I turned on the turbo option in the bios and twin turbo is enabled.

    Not sure what is going on. The framerate with ultra settings in wow are fine, but the momentary pauses every few minutes are annoying. Any help would be appreciated.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Ctrl + C does not give me a command prompt. All i get is a message that says Press C to load your operating system.

    I downloaded MomentusXT-ALL-SD24.exe.

  8. #8
    TeamROG Notebook Member Array Chastity@ASUS's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    California
    Reputation
    18
    Posts
    1,334

    Kicking Ass Since Today

  9. #9
    TeamROG Notebook Member Array Chastity@ASUS's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    California
    Reputation
    18
    Posts
    1,334

    Quote Originally Posted by Xanderprime View Post
    I have the same exact problem in wow. I just bought my G73 from Best Buy a few days ago. I checked all the drivers (all up to date) and I'm running bios ver 211.
    I turned on the turbo option in the bios and twin turbo is enabled.

    Not sure what is going on. The framerate with ultra settings in wow are fine, but the momentary pauses every few minutes are annoying. Any help would be appreciated.
    The lag is coming from the HDD firmware I believe, so updating the BIOS, and everything else you've done will not help. You need to download the current firmware and force load it for your device. (The program won't automatically do OEM drives, cuz Seagate is being ghey.)
    Kicking Ass Since Today

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Chastity View Post
    The lag is coming from the HDD firmware I believe, so updating the BIOS, and everything else you've done will not help. You need to download the current firmware and force load it for your device. (The program won't automatically do OEM drives, cuz Seagate is being ghey.)
    My hard drive is a Western Digital WDC WD6400BEVT-80A0RT0. Is there a handy link for this firmware?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Freezing on game and applications launch
    By drz400dude in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 19
    Last Post: 08-07-2013, 04:48 PM
  2. Partial system freezing (input still responsive)
    By John25 in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 13
    Last Post: 05-29-2012, 03:06 AM
  3. Problems with new build
    By jlewis02 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 7
    Last Post: 03-19-2011, 02:25 PM
  4. XMP problems
    By c3cris in forum Other Series Motherboards
    Replies: 32
    Last Post: 01-28-2011, 04:58 PM
  5. Random Computer freezing problem
    By zombyk1ng in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 01-12-2011, 05:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •