Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Crosshair V Formula "Can't Find Any Devices" During Post

    Hi Everyone,
    I just built a new machine. Spec's are:

    [AMD FX 8150, ASUS Crosshair V Formula, Corsair Vengeance 8GB DDR3 1866, EVGA GTX570 2.5GB HD, Crucial M4 128GB SSD, WD Caviar 1TB Black HDD, ASUS DVD Writer, Corsiar HX 1050 PSU, Cooler Master 212 EVO, Corsair Carbide 500R, Win 7 Home Premium]

    When the system starts the ROG BIOS screen comes up then it goes to POST and says, "Can't Find Any Devices," (doesn't show RAM or any hardware), then it goes back to the ROG BIOS screen, then Starting Windows. Windows starts up and runs fine. What's the deal with the Can't Find Any Devices" message? If I open the BIOS all of my hardware is listed. Also, I have green led's on MB. Updated BIOS to 1402
    Last edited by SafetyJ; 06-04-2012 at 03:29 PM.

  2. #2
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Reboot your PC and follow these easy steps

    1. Enter BIOS
    2. Go to "Advanced"
    3. Go to "Onboard Devices"
    4. Disable "ASM1061 Storage Controller"

    Basically it is the ASMedia SATA Port (lone SATA port below the 6 main ones) that is trying to seek a device attached to it, disabling it also speeds up your boot times

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Myk SilentShadow View Post
    Reboot your PC and follow these easy steps

    1. Enter BIOS
    2. Go to "Advanced"
    3. Go to "Onboard Devices"
    4. Disable "ASM1061 Storage Controller"

    Basically it is the ASMedia SATA Port (lone SATA port below the 6 main ones) that is trying to seek a device attached to it, disabling it also speeds up your boot times
    Many thanks! I will try this as soon as I get home from work.

  4. #4
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Quote Originally Posted by SafetyJ View Post
    Many thanks! I will try this as soon as I get home from work.
    LOL no worries, it does work. I was scratching my head also when I encountered this "issue" until another member pointed me in the direction and holy cow was the boot time nearly insane lol. Oh and by the way, welcome to RoG Forums!!

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Quote Originally Posted by Myk SilentShadow View Post
    LOL no worries, it does work. I was scratching my head also when I encountered this "issue" until another member pointed me in the direction and holy cow was the boot time nearly insane lol. Oh and by the way, welcome to RoG Forums!!
    Yeah... LOL I didn't know what the heck was going on here. I can't wait to see how fast it will boot after changing this setting. Thanks for the replies and the warm welcome! I look forward to spending time in these forums.

  6. #6
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    You're most welcome, happy to help you out. Hope you enjoy your stay

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    10
    Posts
    15

    yup it worked just like u said. Thanks! Now on to the sound guide. [SOLVED]

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •