Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    24

    GTX 295 and maximus iv issue

    Do you know if the gtx 295 has issues on the maximus iv using windows 7 64 bit? I am having blue screen issues with the nvdllmkm.sys file, but when i swap out the gtx 295 for my backup gpu (8800gts) it works with no problems. My 295 worked in the previous computer I had which was an asus p5e with windows 7.

    it works in safe mode, but when I try to log in right after the welcome screen freezes and then I get a dmp pointing to the nvdllmkm.sys. I have tried several drivers from nvidia with no success.

    thanks


    850 psu thermaltake
    4gb corsair dominator gt
    1 tb wd black harddrive
    maximus iv
    gtx 295 bfg

  2. #2
    Tim the Enchanter
    Guest
    I don't know the answer, but there seems to be a good bit of talk about blue screen problems with nvdllmkm.sys showing up as part of them.

    Take a look here.

    Hope this helps.

    Tim

  3. #3
    I left ASUS, please contact cl-scott Array
    Join Date
    Oct 2010
    Reputation
    15
    Posts
    155

    Are you sure the GTX295 worked fine on the other board. Your older board has less power draw so it might have looked like the card was working but were you actually able to game with no problems when using the 295 on your P5E board? Also, what BIOS are you using on the Maximus IV. It would be worth it to try updating to the latest BIOS. PM me with the BIOS version you're using now and I'll send you the latest build.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    10
    Posts
    24

    I ended up just purchasing a GTX 570 and it installed without an issue. The GTX295 was working without an issue on games with the P5E board.

    Thanks and sorry for the late post.

Similar Threads

  1. USB issue...
    By Tonka in forum Other Series Motherboards
    Replies: 5
    Last Post: 02-27-2011, 05:32 AM
  2. Forum Issue
    By Ash in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 02-22-2011, 05:39 PM
  3. Issue with new ROG iDirect
    By Tiger770 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 12
    Last Post: 02-17-2011, 09:48 PM
  4. Light Issue
    By Fezteeny in forum ROG Gaming Notebooks
    Replies: 12
    Last Post: 02-09-2011, 07:26 PM
  5. Sound pop issue
    By shaggy4411 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 0
    Last Post: 01-30-2011, 03:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •