Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Exclamation !1 WARNING !! Raid failure after 2xxx bios upgrade ( backup your datas)

    Yesterday i've upgraded my bios to 2xxx.cap.
    My system was configured as Raid 10, and unfortunately i've forgotten to backup my datas.
    The result...
    Raid failed and all datas were lost ( 3 drives out of line and no way to recover).
    I've lost anything/ mail, datas, software.
    please remember to backup everything necessary before upgrading your BIOS.


  2. #2
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Did you update to 2002 or 2003? if 2003 there is apparently a backdoor in it, to roll back to a pre 2xxx revision through BIOS Flashback

  3. #3
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,452

    The update will set AHCI as default you would have to set it back to RAID in BIOS before booting through to windows. Can't you unplug RAID set update BIOS change to RAID and plug RAID array back in?

  4. #4
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    The update will set AHCI as default you would have to set it back to RAID in BIOS before booting through to windows. Can't you unplug RAID set update BIOS change to RAID and plug RAID array back in?
    LOL I always seem to forget about that happening

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Myk SilentShadow View Post
    Did you update to 2002 or 2003? if 2003 there is apparently a backdoor in it, to roll back to a pre 2xxx revision through BIOS Flashback
    i 've updated directly to 2002.
    Yes raid revert to ahci.
    i've set to raid again but 2 drives still disconnected again.
    the only solution was to built a new raid volume deleting the previous one. it was impossible to enable the two off line drives before this.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •