Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Question Maximus V Formula Driver Question...

    Hey all,

    I finished building my M5F rig and have installed Win 7 64, the question I have is if there is a specific order I need to install the drivers? I know that on some occasions it is possible for conflicts to happen with some hardware if some are installed before others. Please let me know if this is the case with this board. Thanks. Components listed below:

    MB: Maximus V Formula
    CPU: i7 3770K
    RAM: 16GB 4x4GB 1866Mhz Cas 9
    Boot SSD: 120GB Force GT
    Program HDD: Seagate Momentus XT SSD Hybrid 750GB
    GPU: eVGA Nvidia GTX 680 SC+
    PSU: Corsiar AX850

    Thanks again for the help.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    25

    I do:

    Chipset
    SATA
    USB
    Audio
    Video
    Other
    Windows Update

    Has worked many many times without problem or conflict.

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    191

    You can refer to the ASUS official website, driver download order
    Chipset
    Audio
    Video
    lan
    USB
    SATA
    Wi-Fi
    Bluetooth
    Other
    Windows Update

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array apocalypzez PC Specs
    apocalypzez PC Specs
    Laptop (Model)I would like to get a sexy 'LAP'top...;p
    MotherboardMaximus IX APEX
    ProcessorCore i7 7700K
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB F4-3000C15D-16GTZR 2x8GB kits
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080 Ti Black Edition
    Graphics Card #2Can't afford it
    Graphics Card #3!!!!
    Graphics Card #4!!!!!!!
    Sound CardMotherboard Built-in
    MonitorDell U3011
    Storage #1ADATA SX8200 Pro 1TB x 2 in RAID0 (trying to)
    Storage #2WD RED 3TB x 2
    CPU CoolerCorsair H150i Pro 360mm AIO
    CaseNZXT H700i
    Power SupplyCorsair AX1200i Platinum
    Keyboard Logitech G512 Carbon RGB Mech Keyboard
    Mouse Logitech G502 Hero Gaming Mouse (Wired)
    Headset Corsair Vengenace Pro 2000
    Mouse Pad Razer Vespula (2011 model)
    Headset/Speakers Logitech Z2300 (the king of all 2.1 PC Speakers)
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterTP-Link C3150 AC Router
    apocalypzez's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    31
    Posts
    128

    Windows Updates, Latest DirectX
    Chipset
    RAID
    Video
    Audio
    Other stuffs
    ASUS Maximus IX APEX || Core i7 7700K || Corsair H150i Pro || EVGA RTX 2080 Ti B.E. || G.Skill Trident Z RGB F4-3000C15D-16GTZR 16GB (2x8GB) DDR4 @ 15-16-16-35-2N || ADATA SX8200 Pro 1TB x 2 (RAID0) || WD RED 3TB x 2 || Corsair AX1200i || NZXT H700i (without the smart hub) || Dell U3011 || Windows 10 Pro x64 || Logitech Z2300 THX Certified 2.1 & Corsair Vengeance 2000 ||

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I done fresh install windows , and then trow in mobo disc in!

    Working fine since with OC 4.2Ghz @ 1.165V.
    i7 3770K | Maximus V Formula / ThunderFX | 8GB Dominator Platinium 2133Mhz
    Corsair H100 | 240GB Corsair Force GT | Corsair 600T (White) | GTX680 DCUII TOP
    BenQ XL2420T | Razer BlackWidow Elite | Razer eXactmat | Logitech G9x | Siberia v2

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    89

    Guys I have installed/attached two drives after installing windows. Now they are showing in USB remove option. I disconnected them during windows install as many others have already experienced the same isuue with asmedia sata ports. It's really annoying to see that asmedia drives are listing themselves as disk0 over primary intel sata ports. Do I need to re run or reinstall sata drivers for once to fix this?

    P.S: Sorry for posting it here. But i thought its a driver related issue.-(
    Last edited by sangzeel; 08-31-2012 at 10:22 PM.
    CPU: Intel® Core™ i7-3770K Board: ASUS RoG Maximus V Formula Cooling: CM V6 GT RAM: Vengeance® — 8GB Dual Channel DDR3(8R) GPU: Zotac GTX 580 Hard Disk(s): Intel SSD 520 120GB | 1x2 WDCaviar Black(1TB Sata3) Optical Drive: Samsung DVD RW LCD: Dell UltraSharp U2410f(Rev A09) Sound Card: Asus Xonar DX
    Speakers/HS: Logitec Z2300 | CM Storm Sirus 5.1 Power Supply: Corsair TX650 V2 Case: CM Cosmos II Keyboard/Mouse: Logitech G110 | Logitech G300(QCK) OS: Windows 7 Ultimate x64

  7. #7
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Welcome to the pain in the butt of Asmedia.

    If it is possible can you fit them onto the Intel controller?
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •