Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    VeeGee
    Guest

    Issues w/RAID Setups

    Hello all - new here and very excited on my new builds / below are the base options that I have for 2 builds (each time I build, I duplicate (one for me, one for the wife)).

    Windows 7 Ultimate x64 boots from Sony BDBurner / I go to the custom install options and the Intel RAID setup is listed as Drive 0 and the Marvell is listed as Drive 1 / I select the Marvell as the location to install Windows

    The HDD LED blinks, goes solid, blinks and the Windows setup stays at "Copying Windows Files 0%" / it never gets any further

    My goal was to have my OS/APPS/Games/etc. run on the Marvell RAID 0 and the Intel RAID 1 would only be used to hold my disk image backups (using Acronis True Image)

    Here are my basic settings (hardware, BIOS and configuration) :

    Basic Setup
    CoolerMaster HAFX 942
    CoolerMaster 1200 PSU
    ASUS Rampage III Extreme / Intel 980X / Corsair Dominator (24GB)
    EVGA Superlocked GTX 580 x 2 in SLI
    WD Velociraptor 600GB x 2 (RAID 0 on Marvell)
    WD 1.5TG x 2 (RAID 1 on Intel)

    BIOS
    Main / Storage Configuration / SATA as RAID
    Advanced / Onboard Devices / SATA6B / AHCI Mode
    Advanced / Onboard Devices / Onboard SATA / Enabled
    Boot / HDD / Marvell RAID 0 as #1, Intel RAID 1 as #2
    Boot / Boot Device Priority / CD-ROM as #1, IDE:Marvell RAID as #2

    Intel RAID Settings (CTRL+I)
    Create RAID
    Volume 0
    RAID 1
    1397.GB Capacity

    Marvell RAID Settings (CTRL+M)
    Configuration Wizard
    RAID 0
    Stripe Size 64kb
    GB Rounding 1G
    Quick Init Yes
    VDName Default

    ASUS boots and recognizes everything / all RAID POST screens report normal, available, etc. / HDD LED on board blinks amber (should it be green?)

    All help and recommendations is much appreciated.

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    20
    Posts
    462

    The marvel you need a boot floppy to add the raid storage driver. After you run the first part of the setup you can hit "F8" to choose to boot from the marvel controller to start with also. But perhaps i am not understanding correctly what you are trying to do.

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array Hapatingjaky's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Reputation
    12
    Posts
    103

    Copy the Marvell Raid Driver for SATA 6GB's to a USB key.

    Boot the Windows 7 install, when it comes to the screen where you choose your HDD install too, click on load driver and load the driver on the USB key. Then install Windows 7.

    Truth be told with your setup, none of your drives are listed as SATA 6GB's you will see no difference in performance on the 6GB controller. You may actually see a lower performance score when running through the Marvell controller, its a known issue.
    Intel Core i7 5930K @ 4.8GHz, Asus Rampave V Extreme U3.1, Kingston HyperX Fury 2666MHz 32GB DDR4 ( 4x8GB ), Nvidia GeForce Titan-X SLI, Creative Labs E3 USB Soundcard, Samsung 950 Pro 512GB M.2 NVME, Corsair AXi 1500i PSU, Corsair 900D, Corsair K95 RGB Keyboard, Logitech Proteus Core Mouse, Acer Predator X34 @ 100Hz, Sennheiser Gamer Zero, Windows 10 Professional

  4. #4
    Neckabutu
    Guest
    Quote Originally Posted by VeeGee View Post
    Hello all - new here and very excited on my new builds / below are the base options that I have for 2 builds (each time I build, I duplicate (one for me, one for the wife)).

    Windows 7 Ultimate x64 boots from Sony BDBurner / I go to the custom install options and the Intel RAID setup is listed as Drive 0 and the Marvell is listed as Drive 1 / I select the Marvell as the location to install Windows

    The HDD LED blinks, goes solid, blinks and the Windows setup stays at "Copying Windows Files 0%" / it never gets any further

    My goal was to have my OS/APPS/Games/etc. run on the Marvell RAID 0 and the Intel RAID 1 would only be used to hold my disk image backups (using Acronis True Image)

    Here are my basic settings (hardware, BIOS and configuration) :

    Basic Setup
    CoolerMaster HAFX 942
    CoolerMaster 1200 PSU
    ASUS Rampage III Extreme / Intel 980X / Corsair Dominator (24GB)
    EVGA Superlocked GTX 580 x 2 in SLI
    WD Velociraptor 600GB x 2 (RAID 0 on Marvell)
    WD 1.5TG x 2 (RAID 1 on Intel)

    BIOS
    Main / Storage Configuration / SATA as RAID
    Advanced / Onboard Devices / SATA6B / AHCI Mode
    Advanced / Onboard Devices / Onboard SATA / Enabled
    Boot / HDD / Marvell RAID 0 as #1, Intel RAID 1 as #2
    Boot / Boot Device Priority / CD-ROM as #1, IDE:Marvell RAID as #2

    Intel RAID Settings (CTRL+I)
    Create RAID
    Volume 0
    RAID 1
    1397.GB Capacity

    Marvell RAID Settings (CTRL+M)
    Configuration Wizard
    RAID 0
    Stripe Size 64kb
    GB Rounding 1G
    Quick Init Yes
    VDName Default

    ASUS boots and recognizes everything / all RAID POST screens report normal, available, etc. / HDD LED on board blinks amber (should it be green?)

    All help and recommendations is much appreciated.
    So did you manage to raid 0 your Raptors on the Marval Chip. Curious as i am, i have not been able to get a straight answer on google for this question. I have the same Raptors as you and would like to know if this can be achieved yet and is there a difference in performance. Cheers

Similar Threads

  1. RAID 0 vs. SSD
    By Hankisanerd in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 01-11-2011, 04:45 PM
  2. ASUS P6T WS PRO question about RAID 1
    By Josh Holt in forum Other Series Motherboards
    Replies: 0
    Last Post: 01-02-2011, 01:40 AM
  3. P6T - Adding a raid 1
    By Italo in forum Other Series Motherboards
    Replies: 0
    Last Post: 12-25-2010, 10:59 PM
  4. Raid configuration
    By cswanx2 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 0
    Last Post: 12-18-2010, 06:34 AM
  5. SATA 6GB - RAID support?
    By Victus in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 09-01-2010, 11:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •