Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Maximus V Gene - Midi USB issue (USB in general)

    I have found the usb ports on the maximus v gene to be very hit and miss, external hds randomly disappearing, or needing to be connected a couple of times before they work correctly, but i generally leave them plugged in most of the time so I've been able to manage

    But unfortunately i have just run into a problem I can't ignore, I have just moved my midi (usb) drum kit over to this system and I can't use it, connecting through usb2 ports it works briefly for about a minute then the pc stops receiving signals and the midi / usb adaptor stops being recognised or appears locked up, i then have to disconnect and reconnect the kit before it will respond again. If I attempt to use a usb3 port the midi signals don't even register on the pc, seemed odd as I thought usb3 was supposed to be backwards compatible. Right now it seems due to this motherboards usb issues it is impossible to use this system with my midi instruments.

    I have just tried updating the bios to the latest version, I see usb improvements mentioned in the notes but it has not helped, I have also tried disabling legacy usb support just to see what that would do with no luck, what should I do?

  2. #2
    iron man Array kkn's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    243
    Posts
    6,112

    tried updating the usb drivers? ( if there are new ones out )

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I installed both sets of usb drivers yesterday

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    1

    have the same problem as me
    please help...

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Técnics View Post
    have the same problem as me
    please help...
    out of interest what are you trying to hook up?

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    updated to the latest bios and this is still an ongoing issue, midi usb devices still locking up on this board

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •