Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Question 2 questions about G75VW

    1.

    I have a weird bug, or I'm not sure if it's a bug but when I created a bootable usb stick with cmd and tied to install my OS with that bootable usb stick it says something about my cd/dvd station though I'm using usb stick, I tried to change boot order in BIOS with no luck, this same method worked very well in my Hewlett Packard laptop, but not in Asus G75VW, here's the code what I used:

    1. Plug your USB storage device.
    2. Run CMD and execute the following commands one by one.
    3. Diskpart
    4. List disk
    5. Select disk 1
    6. Clean
    7. Create parition primary
    8. select partition 1
    9. Active
    10. format fs=fat32
    11. assign
    12. exit


    I can't get my hard disks appear in that window where I should choose installation hard disk, it's just giving that error message by saying something about my cd/dvd station, any solution for this?

    Click image for larger version. 

Name:	e9vryc.jpg 
Views:	0 
Size:	617.7 KB 
ID:	12250

    2.

    Is it possible to enable Nvidia Optimus in G75VW, I have a latest drivers but I'm not sure how to enable it properly, or is it needed at all?
    Last edited by TheAslan; 10-04-2012 at 11:22 PM.
    Processor: Intel Core i7 3610QM @ 2.30GHz

    Graphics: Nvidia GeForce GTX 670M 3GB DDR5

    Primary hard disk: OCZ Agility 3 60GB 2,5" SSD

    Secondary hard disk: 7200RPM 750GB HDD

    Ram:
    16GB 1600MHZ DDR3


  2. #2
    New ROGer Array Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    176
    Posts
    4,761

    G75 doesn't have Optimus for a good reason...it cuts performance by a huge amount at higher screen-resolutions and limits frame-rates...think about it, the effective memory bus speed is that of your memory rather than your graphics card.
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

  3. #3
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    for question 1, do "format fs=ntfs" without quote in step 10 and see how it goes (worked for me). when i formatted usb stick with fat32, it showed the same error message.

  4. #4
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    59
    Posts
    597

    Quote Originally Posted by Zygomorphic View Post
    G75 doesn't have Optimus for a good reason...it cuts performance by a huge amount at higher screen-resolutions and limits frame-rates...think about it, the effective memory bus speed is that of your memory rather than your graphics card.

    Um you do know that Optimus is the switching between the onboard HD400 for low poer stuff like web, email and watching dvd's then switching to the graphic card for games. This greatly improves battery life. The reason it does not have it is all about the cost factor. It cost more them them to enable this feature by interdicting addition circuity to the motherboard that increased the cost per unit.


    The only time when optimus will decrease performance is when games fail to switch over to the gpu "Problem in early systems runs pretty smooth now" And the memory buss speed? Please man the real issue is the HD 4000 is what is is. Crap graphics. Intel has never really cared about gaming performance. Saying they are gimped by the memory buss just sounds dumb. The Trinity APU's like the A10 have no problem keeping pace with some of the ATI and geforce graphic cards using shared system memory. They do so very nice and take a lot less power in the process.


    Optimus has no impact what so ever on your gaming perforamce if you have it set up and the software is switching over. For those who have not used this lets say you wanna run wow. When you click on it it picks the default gpu. By default it is your card but if its set up for the HD4000 then you just right click it and there is a set default gpu to and you pick your card.

  5. #5
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    46
    Posts
    615

    Quote Originally Posted by bignazpwns View Post
    Please man the real issue is the HD 4000 is what is is. Crap graphics. Intel has never really cared about gaming performance.
    The HD 4000 is a huge jump in onboard graphics and will work well for many people.

    Intel has made tremendous advances in their built in technology over the last several decades.

  6. #6
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    59
    Posts
    597

    Quote Originally Posted by john_from_ohio View Post
    The HD 4000 is a huge jump in onboard graphics and will work well for many people.

    Intel has made tremendous advances in their built in technology over the last several decades.
    HD 4000 is still crap. Look at AMD's APU's its not even funny how bad AMD destroys intel on this. You state the progress they made? The progress is way to slow for what it is. Look at how AMD is and how fast they are advancing. I mean the HD 400 is backing by a stong CPU. This helps it a lot. But its about on par with a HD 7520G what is backed by a pretty weak dual core. Keep in mind the intel system will run you atleast $600 vs the AMD for $450. Now if we match prices and step it upto a nice APU with a HD 7660G the HD 4000 gets driven into the floor hard core.

    The HD 4000 is like what 60% at best faster then the HD 3000 and anything at 1920 X1080 will bring that thing to its knees because it just cant handle higher resolutions like the AMD's. I hate AMD but i will give it to them for the APU because they can do some pretty nice things if your on a budget.


    You said the HD400 is a huge jump for onboard. Well onboard can consist of some Geforces because anything soldered to the mobo is onboard. Your talking on die graphics and even then its not a huge step forword. Its the typical intel we dont care about gaming graphics progress. The huge step forword for on die gpu's was AMD's APU's . Terascale 3 was a pretty nice step for on die gpu's


    Now lets look at Terascale 3 vs Terascale 2 since you wanna talk huge jumps look at what AMD is doing from those 2 also why keeping a lower TDP then intel 35w vs 45w. 10w diff is pretty big. Yes the i7's are faster cpu's but trinity has made some nice progress and what it lacks in cpu power it more then makes up fo it in gpu power and heck in some cases Trinity is faster "Happens when you have integer cores running integer operations". Look at Haswell the graphics in that are pretty disappointing and will be going head to head with the AMD 8XXX in the APU's


    I ran a bunch of test on HD 300, 4000 as well as the lower end APU's and the higher end APU's and i can tell you for a fact that the intels dont handle games good at all when the resolution goes up and things like spell effects would hit the intel's about 2X harder then the AMD's. I mean i hate AMD i would never use one but when people ask what kind of laptop they should get and wanna do some gaming and dont have the option to get a system with a nice gpu i hand them a APU every time. I may hate AMD but i do respect the APU's and im happy about what they offer.


    That being said its dumb of Asus not to use this feature in the systems The HD4000 in these chips are powered but just not hooked up . Its like having a convertible top on your car but the farm of it is welded to the body so you cant use it. Using the HD4000 for everything other then gaming would give a nice little boost in battery life. I mean even if you downclock the GTX 660,670,675,680m's they are all powerer hogs when compared to the HD 4000.

    Doing that would of also saved Asus from the "Derp my system wont play when i have it running on the battery it sucks" Because 9/10 people dont know that the systems sucks way more power then the battery can put out at burst and to game on it under the battery you need to pretty much drop your core clock in 1/2 or you get the typical not enough power lag spikes. Yes the underclocked card is still faster then the HD4000 but most people find it easier to just use that when on the go and gaming.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •