Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Need help activating the second hard drive bay in G75

    My G75 came with only one hard drive installed and would like to know how to activate the second hard drive bay. I tried just plugging a hard drive into to for kicks to see what I got, which was nothing. Thanks for any help in advance.

  2. #2
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    have you initialized your hdd in disk management?

    also, check your bios in the security tab. there should be an option where it can enable / disable the second hdd.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    Can HDD detect in BIOS? if yes, please into device manager to check HDD is it display 2th HDD and correct model name, if yes again, activate at disk management.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    i'll give it try, thanks for the point in the right direction!

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    49

    @sangell,

    it should automatically detect your hdd when you put one.
    i did not do anything with the bios when i got my 2nd hdd.
    but for the sake of making sure you can check it as well.
    ASUS G75VX-T4072H The Ultimate Fighting Machine
    Intel® Core™ i7 3630QM Processor
    Windows 8
    16GB DDR3 1600 MHz SDRAM (Hynix+Kingston)
    17.3" HD+ EWV (1600 x 900)/Full HD (1920x1080)
    NVIDIA® GeForce® GTX 670MX with 3GB GDDR5 VRAM
    Hitachi 750GB HDD
    Western Digital Scorpio Blue 1TB HDD
    Super-Multi DVD

    Noob Gamer but Loves to Play Games.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    It did recognize it in BIOS, just had to activate it in the Disk Management. Thanks for the help!

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Can you tell me the procedure to activate the second HDD

  8. #8
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,173

    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    1

    ok, so how do i access disk management so i can do this?

  10. #10
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,173

    Quote Originally Posted by djsbad View Post
    ok, so how do i access disk management so i can do this?
    Control Panel/Administrative Tools/Computer Management/Disk Management

    I get there by Right Clicking This PC/Manage/Disk Management.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •