Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 65
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    G75VW Windows 8 Audio Drivers for subwoofer

    Hello,

    it is really nice that the windows 8 drivers for the G75VW are out now. Everything except the subwoofer is working now.

    is a windows 8 version of the audio drivers in development ? and is there any timeframe in which we can expect them?

    many thanks,
    krazun

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    21
    Posts
    300

    Hey Krazun,

    This has been a question asked a lot on here, and from another thread, Marshall@ASUS (one of the many awesome folks from ASUS that reads these forums) said that it's still in development. I know they'll get it out as soon as it's ready (hopefully it won't be as bad as other VIA drivers have been!)

    Hope this helps!

    -Nate
    G75VW-BBK5 Windows 8 Pro 1TB HDD, 180GB Corsair Force GT Sata3 SSD, 16GB DDR3, GeForce GTX 660M, Intel i-7 3610-QM 2.3Ghz Turboboost to 3.3Ghz

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Thank you very much ! Yes it helps a lot. If the audio drivers for windows 8 in development everything is fine, i can wait

    -krazun

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    17
    Posts
    264

    They haven't gotten them right yet and i bought my computer in July! Like my Asus TF 101 I bought 9 months ago, they stopped supporting it with software upgrades now that the other models have come out. As soon as the new VX is out, our support will wind down also.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    Please uninstall Audio driver than use windows update to install again.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    10
    Posts
    18

    When VIA is going to produce new drivers with bug fixes for windows 8? A lot of time passed from windows 8 official lunch but no drivers yet (( I am checking every day but nothing ((((

  7. #7
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    21
    Posts
    300

    We deserve an update on this ASUS...seriously...when are the drivers coming? This is ridiculous.
    G75VW-BBK5 Windows 8 Pro 1TB HDD, 180GB Corsair Force GT Sata3 SSD, 16GB DDR3, GeForce GTX 660M, Intel i-7 3610-QM 2.3Ghz Turboboost to 3.3Ghz

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    11
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by krazun View Post
    Hello,

    it is really nice that the windows 8 drivers for the G75VW are out now. Everything except the subwoofer is working now.

    is a windows 8 version of the audio drivers in development ? and is there any timeframe in which we can expect them?

    many thanks,
    krazun
    You can try using the windows 7 audio driver from the asus website (that's what I'm doing at the moment). Been using it for a week and haven't had a problem so far (subwoofer is working as it should).

    Quote Originally Posted by Mike_Lu@ASUS View Post
    Please uninstall Audio driver than use windows update to install again.
    The subwoofer doesn't work when using the microsoft drivers (at least for me).

  9. #9
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    21
    Posts
    300

    Quote Originally Posted by Tannequy View Post
    You can try using the windows 7 audio driver from the asus website (that's what I'm doing at the moment). Been using it for a week and haven't had a problem so far (subwoofer is working as it should).



    The subwoofer doesn't work when using the microsoft drivers (at least for me).
    Just to clarify, you're saying that if I uninstall the VIA driver I have now, restart, and then put the Windows 7 driver from ASUS back on it fixes it? (I have windows 8) Does the asus Via driver for 7 have issues with the headphone jack + subwoofer or is it the one that fixed that bug?
    G75VW-BBK5 Windows 8 Pro 1TB HDD, 180GB Corsair Force GT Sata3 SSD, 16GB DDR3, GeForce GTX 660M, Intel i-7 3610-QM 2.3Ghz Turboboost to 3.3Ghz

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    11
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by finalhour View Post
    Just to clarify, you're saying that if I uninstall the VIA driver I have now, restart, and then put the Windows 7 driver from ASUS back on it fixes it? (I have windows 8) Does the asus Via driver for 7 have issues with the headphone jack + subwoofer or is it the one that fixed that bug?
    Yup, I did a fresh install of windows 8 and the subwoofer wasn't working. So I just installed the latest drivers from the asus website and problem solved. I can even tell you the driver version later if you want (I don't have my laptop with me at the moment to verify).
    Don't know about any issues with the headphone jack (I'll check it out later when I get home).

Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •