Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Sound problem G75 (Windows 8)

    Hi, well this problem came with the computer I think because with the stock windows 7 I have the same problem it's not terrible but anyway here it is: I use my G75 with a loghitech speakers and I don't know why almost every time I change a program I mean for example I'm playing some game and after that I see a video... the speakers of the computer turn on (with the other connected) and when I turn the volume up or down the sound changes from the G75 speakers to the speakers that are connected, but is very strange because if I use headphones this doesn't happens (is even mor strange because I connect my headphones to the loghitech speakers!), Anyone have the same issue? anyone knows how to solve it?

    Thanks

  2. #2
    ROG Guru: Blue Belt Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    23
    Posts
    878

    Please try to remove the VIA Audio card driver form the control panel-->Add Remove Programs
    Then,specify the path to the Device Manager to specify Driver installation

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    SUKARA thanks for the reply but i've finded an old post about the same problem since june or something.... I mean I'm not the only one with the problem and in that post ASUS never showed a solution (the problem finnaly is that the subwoofer activates when something is connected to te computer), and I have tried to remove the driver, install the lastest and all but nothing the same problem again and again... so I think that I talk for everyone telling to ASUS that we want a definitive solution to this problem, it's been a long time since the G75 was released and ASUS still selling the PC with this problem....

    Thanks

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    22

    This driver fixed my problem (Click here) . The sound quality is not good with this driver but at least I get no problem with the subwoofer.

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    21
    Posts
    300

    Quote Originally Posted by Empana View Post
    SUKARA thanks for the reply but i've finded an old post about the same problem since june or something.... I mean I'm not the only one with the problem and in that post ASUS never showed a solution (the problem finnaly is that the subwoofer activates when something is connected to te computer), and I have tried to remove the driver, install the lastest and all but nothing the same problem again and again... so I think that I talk for everyone telling to ASUS that we want a definitive solution to this problem, it's been a long time since the G75 was released and ASUS still selling the PC with this problem....

    Thanks
    Those threads are all windows 7, you have windows 8, those posts don't apply. The VIA driver isn't available for Windows 8 yet as far as I know
    G75VW-BBK5 Windows 8 Pro 1TB HDD, 180GB Corsair Force GT Sata3 SSD, 16GB DDR3, GeForce GTX 660M, Intel i-7 3610-QM 2.3Ghz Turboboost to 3.3Ghz

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    I know that the drivers for windows 8 doesn't is available (from ASUS) but I got my drivers from the VIA home page (they have the Windows 8 64bit drivers), and if you use the computer normally (without the speakers) it works fine with the subwoofer and all but when you connect the speakers I have the same problem that others have in windows 7 (in windows 7 I was having the same problem)...
    So I think that post applies, and if not ASUS give the windows 7 users a solution too!
    Well anyway I'll wait the VIA driver that ASUS provides

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by iMario999 View Post
    This driver fixed my problem (Click here) . The sound quality is not good with this driver but at least I get no problem with the subwoofer.
    Is the nVidia GeForce Ver 306.97 the one I should download?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •