Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Need a HWID Change

    Hey ROG Forums,

    Im not very tech saavy in general

    i was playing a game and was banned and apparently according to many people HWID banned as well.
    I've done a bit of research, but i was wondering whats the best way to go about changing my HWID?
    I'm not too interested in doing a complete reformat of my computer, maybe installing a different OS on my computer might help?
    Any suggestions/tips/help/advice would be greatly appreciated.

    Thanks!!!

  2. #2
    No Longer Works at ASUS Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    68
    Posts
    764

    If they did indeed ban your HWID, then you're pretty much stuck. Even reloading Windows wouldn't really be a guarantee of a new one. Also, as a general rule, more reputable forums like this one won't be too friendly to assisting you avoid a ban from some other place.

  3. #3
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    if my assumption is correct, you were banned at a MAC ADDRESS level which means basically, you're stuffed...sorry

  4. #4
    imMortal Kombatant Array Myk SilentShadow PC Specs
    Myk SilentShadow PC Specs
    MotherboardASUS Rampage IV Formula
    ProcessorIntel i7 3930K
    Memory (part number)8GB Corsair XMS3 1600
    Graphics Card #1ASUS Radeon 7970 3GD5
    Sound CardROG Xonar Phoebus
    MonitorSamsung SyncMaster SA300
    Storage #1Corsair Neutron 128GB
    Storage #2Seagate 2TB
    CPU CoolerCorsair A50 Pro Air Cooler
    CaseBitFenix Merc Alpha
    Power SupplyThermaltake Litepower 700W
    Keyboard Alienware TactX Keyboard
    Mouse Tesoro Gandiva H1L
    OS Win7 Ultimate x64
    Myk SilentShadow's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    266
    Posts
    5,241

    Quote Originally Posted by Myk SilentShadow View Post
    if my assumption is correct, you were banned at a MAC ADDRESS level which means basically, you're stuffed...sorry
    A format or even a new OS won't change a thing, there is pretty much no way that I can think of to change your MAC ADDRESS.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    34

    some people have said that they've been able to get past it by reloading their OS

    and the specific game is APB reloaded

  6. #6
    ROG Outfielder Array Skull6's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    29
    Posts
    306

    It would be better to just try to argue your case to the mods/ masters of the game servers...if you can.

    It would be even better to not give the mods/ masters a reason to consider such a ban.

    "Rules is rules."
    "If it moves, salute it. If it doesn't move, pick it up. & if you can't pick it up...paint it RED & BLACK !!"
    G75VW-BBK5 {stock}

    ............ Macrium Reflect..................Full G55VW/G75VW model list!

  7. #7
    ROG Guru: Green Belt Array fostert's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Reputation
    54
    Posts
    706

    Quote Originally Posted by exilegod View Post
    i was wondering whats the best way to go about changing my HWID?
    If by HWID you mean your MAC address, then spoofing MACs has ben around for a long time. Its dead simple to do in Linux; bring your network offline, type:

    ifconfig eth0 down hw ether 00:00:00:00:00:01
    (where 00:00:00:00:00:01 is your new desired MAC)

    and bring your network back up (i.e. "ifconfig eth0 up" ).

    There are also ways of spoofings MACs in Windows, though I wouldn't know how directly; see http://www.irongeek.com/i.php?page=security/changemac or google spoofing MAC address in Windows.

    I have spoofed my MAC on several occasions, to fool cranky license managers that decided not to allow my legitimately purchased software to run because they couldn't find the license servers onthe network.

    Ultimately its best to look at the cause of why your MAC was banned, rather than trying to get around it with tricks that you are obviously not experienced with.
    Last edited by fostert; 11-13-2012 at 06:03 AM.
    --
    G74SX-CST1-CBIL, i7 2630QM 2GHz
    32GB DDR3 RAM @1333MHz
    GTX560M 3GB DDR5 (192 bit)
    17.3" LED 1920x1080
    Sentelic TP, BIOS 203
    Debian Linux Wheezy (Testing) Kernel 3.2, NVIDIA 295.40

  8. #8
    Helium Chilled Array _ PC Specs
    _ PC Specs
    Laptop (Model)G46VW
    MotherboardRampage IV Gene
    ProcessorIntel Core i7-3930K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 32GB (CMD32GX3M4A2133C9)
    Graphics Card #1ROG Matrix GTX 780 Ti
    Sound CardROG SupremeFX III
    MonitorASUS VG248QE with GSync mod
    Storage #1Plextor PX-M2 SSD 120GB
    Storage #2G.Skill Phoenix Blade 480GB PCIe SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 240M
    CaseCooler Master HAF-X
    Power SupplySeasonic X-750
    Keyboard Corsair K90
    Mouse ROG Gladius
    Headset ROG Orion
    OS Windows 8.1 Update 1
    Network RouterASUS RT-AC66U
    _'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    119
    Posts
    5,750

    Very sorry we don't condone this type of request. Suggest you take it up with ABP.

  9. #9
    New ROGer Array Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    176
    Posts
    4,761

    Why were you banned? If they got spam/DDoS from your computer, scan it for viruses with a good AV program. If you were cheating, then we endorse their punishment. If you think that you did something by mistake rather than deliberately, try talking to the game masters/mods about getting re-instated. If they do decide to be merciful, I would suggest being on your best behavior and giving no one the slightest hint of fishy business.
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •