Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Jandenengelsman's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Asus GPU Tweak not starting when windows starts

    Hi,

    I installed the latest version of Asus GPU Tweak 2.2.9.6 But it's not automaticly starting up when i log on to windows 7. I dubbel checked all my settings, tryed a clean install of some older versions of GPU check, but that ones also not starting up some how!

    Enyone got a idea?

    tnx
    Coolermaster HAF 922 | Corsair PSU Gaming GS800W | Asus Sabertooth X58 | i7 950 | Corsair Dominator 12GB(6x2) 1600 MHz DDR3 CL8 | 2x Corsair Force F120 120GB 2.5" SATA2 RAID 0 | ASUS ROG GeForce GTX580 Matrix | ASUS ROG Phoebus | Sennheiser PC360 G4ME | Logitech Z5500 5.1 | Logitech G500 | Logitech G19 | Acer GD245HQAbid@120Hz

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array PlaneName's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    21
    Posts
    250

    Hey.

    Go to start, run and type "mconfig" then the system configuration should pop up on screen. Now go to the start-up tab and make sure GPU Tweak is checked. If GPU Tweak isn't there, try to uninstall the application again and do a registry cleaning, I recommend using CCleaner:

    http://www.piriform.com/ccleaner

    Then install the application again, change the settings again and restart the PC. When did this issue began? it seems to me is registry problems.
    Case: Antec 300 Mini Tower Motherboard: GA-Z68A-D3H-B3 (rev1.3) CPU: i5 2500k @ 4.5ghz Cooler: Hyper 212 EVO GPU: GIGABYTE GTX 560ti (950mhz) RAM: G.Skill 8 GB DDR3 @ 1600mhz PSU: Corsair CX 750 Driver: 320.00
    Been building PC's for 8 Years!

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Jandenengelsman's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Hey!
    Tnx for your advise! Unless 4 me troubles were getting out of hand so I had to do a clean reinstall for W7, and now GPU Tweak is working optimal! But the next time i give it a try. I think this will allso work 4 the Phoebus program, after a reinstal it most of the time's gives me some troubles!
    Coolermaster HAF 922 | Corsair PSU Gaming GS800W | Asus Sabertooth X58 | i7 950 | Corsair Dominator 12GB(6x2) 1600 MHz DDR3 CL8 | 2x Corsair Force F120 120GB 2.5" SATA2 RAID 0 | ASUS ROG GeForce GTX580 Matrix | ASUS ROG Phoebus | Sennheiser PC360 G4ME | Logitech Z5500 5.1 | Logitech G500 | Logitech G19 | Acer GD245HQAbid@120Hz

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array PlaneName's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    21
    Posts
    250

    Quote Originally Posted by Jandenengelsman View Post
    Hey!
    Tnx for your advise! Unless 4 me troubles were getting out of hand so I had to do a clean reinstall for W7, and now GPU Tweak is working optimal! But the next time i give it a try. I think this will allso work 4 the Phoebus program, after a reinstal it most of the time's gives me some troubles!
    No problem, if it does it again make to follow these steps. Registry files can be corrupted easily by not installing or uninstalling software's completely etc., which cause these small issues to happen.
    Case: Antec 300 Mini Tower Motherboard: GA-Z68A-D3H-B3 (rev1.3) CPU: i5 2500k @ 4.5ghz Cooler: Hyper 212 EVO GPU: GIGABYTE GTX 560ti (950mhz) RAM: G.Skill 8 GB DDR3 @ 1600mhz PSU: Corsair CX 750 Driver: 320.00
    Been building PC's for 8 Years!

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    1

    GPU Tweak is a mess. Ive had all of the same problems as mentioned on vairous threads not only here but else where on the net
    The super really sad part is i have a asus board and vid card. This is a very poorly executed program
    Any program that runs is a good program
    One that is desinged and not fixed that does not run is a poor display of corporate priorties on the products they sell.
    In windows 7 not only i but many others have zero chance of uninstalling the program due to its imbedded nature with system files
    So we are left to either hack our own systems or keep this poorly exectued program on your machines which im sure at somepoint will corrupt something else due to its impedded protocols such as deny user access to the programs in system properties
    This isnt a windows issue this is who ever wrote the code put it in there. We can all blame things on our operating sytems at times
    This isnt one of them
    This is your software not microsofts or any other company, You are responsable to have it not only running 100% of the time
    You are also responsable for the protocols you put in the code of a program. Alas this is a very sad thing for me and not only many others
    But a super really bad sad thing for Asus
    It is shyt like this that make people buy other products
    Starting to feel very disatisfied with Asus once again
    Provide me with a uninstall program for all the registry entries that are associated in any way shape or form of this malicious piece of shyt
    software you developed.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    GPU Tweak is like a virus. DO not use it!

    I think a student made this application, (maybe due to high price, asus wanted to do that by giving less money).

    Buggy UI
    Voltage Problems
    ...

  7. #7
    ROG Guru: Diamond Belt Array Zka17's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    199
    Posts
    8,358

    If you guys are so unsatisfied with GPU Tweak, how about not installing it at all? If you did install it, then just do a clean-install of your OS and don't install GPU Tweak after that...

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Zka17 View Post
    If you guys are so unsatisfied with GPU Tweak, how about not installing it at all? If you did install it, then just do a clean-install of your OS and don't install GPU Tweak after that...
    lol... "then JUST do a clean install of your OS..."
    are you serious???

    I'd love to be able to uninstall it - but how?? Win7 wont allow me to... msconfig lists doesnt show it, yet, trying to stop in from Task Manager tells me access denied... and there doesnt seem to be an included uninstall application with the version Im running...
    Last edited by jamie.delange; 11-10-2013 at 05:10 AM.

  9. #9
    ROG Guru: Diamond Belt Array Zka17's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    199
    Posts
    8,358

    Quote Originally Posted by jamie.delange View Post
    lol... "then JUST do a clean install of your OS..."
    are you serious???
    Yeap, I'm serious... some of these monitoring applications can really mess up your OS... if you don't want the trouble, the best way is to clean-install your OS...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •