Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Jackwolfskins's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    40

    Card not detected correctly HELP!

    Can some one help iam trying to install AMD drivers on a fresh windows 7 64bit install and the AMD driver doesnt detect my ASUS 7970.

    Windows devices show it has a Generic VGA ?

    Please Help.

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array AvatarOfRevenge's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    11
    Posts
    76

    are u using latest drivers (13.1 or 13.2 beta) and installed the directx pack and (if desired) the directx 11.1 enable for win 7 from the ms website and .net 4 first?
    Case - Cooler Master HAF X 942
    Motherboard - Crosshair V Formula-Z
    CPU - AMD FX-8350 ( OC'd @ 4.5GHz)
    CPU Cooler - Cooler Master V8
    GPU - Sapphire Vapor-X HD 7970 GHz Edition 6GB
    RAM - G.Skill Ripjaws Z DDR3 (2x4GB) @ 2400MHz (using XMP #1)
    PSU - Cooler Master SilentPower Gold 800
    HDD - WD 150GB Raptor & WD 1TB Caviar Green
    OS - Win. 7 Ultimate 64 bit

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array AvatarOfRevenge's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    11
    Posts
    76

    and if all else fails u can go to device manager, and manually force "standard VGA" to take the 7970 drivers from the C:\AMD\Support\-insert catalyst package here-\Bin64 folder, once that is done u should be able to restart the computer and rerun the catalyst installer
    Case - Cooler Master HAF X 942
    Motherboard - Crosshair V Formula-Z
    CPU - AMD FX-8350 ( OC'd @ 4.5GHz)
    CPU Cooler - Cooler Master V8
    GPU - Sapphire Vapor-X HD 7970 GHz Edition 6GB
    RAM - G.Skill Ripjaws Z DDR3 (2x4GB) @ 2400MHz (using XMP #1)
    PSU - Cooler Master SilentPower Gold 800
    HDD - WD 150GB Raptor & WD 1TB Caviar Green
    OS - Win. 7 Ultimate 64 bit

  4. #4
    ROG Enthusiast Array Jackwolfskins's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    40

    .net and All my Mavimus V gene software is updated, ive used that method of manual forcing the driver install and it now detects the 7900 but the catalist still doesnt install see the grafic card afterwards and doesnt compleat the install.

    Now what do i do ?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •