Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array AvatarOfRevenge's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    11
    Posts
    76

    Version 1302 BIOS for Formula-Z released

    Asus has released Version 1302 BIOS yesterday

    I guess they fixed a fastboot issue

    http://www.asus.com/ROG/CROSSHAIR_V_...rt_Download_30
    Case - Cooler Master HAF X 942
    Motherboard - Crosshair V Formula-Z
    CPU - AMD FX-8350 ( OC'd @ 4.5GHz)
    CPU Cooler - Cooler Master V8
    GPU - Sapphire Vapor-X HD 7970 GHz Edition 6GB
    RAM - G.Skill Ripjaws Z DDR3 (2x4GB) @ 2400MHz (using XMP #1)
    PSU - Cooler Master SilentPower Gold 800
    HDD - WD 150GB Raptor & WD 1TB Caviar Green
    OS - Win. 7 Ultimate 64 bit

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    90

    i update my bios yesterday too from 1101 to 1302 and my screen slightly shake, not sure why ..
    - Asus Maximus, 2.4 4core - 3.6ghz(o.c), raid5_6hdd, 3gb Crucial, HD 3870(o.c), Air Cooled, PSU-750w; Nzxt Apollo, 5-5-5-12-2-45-6-3 | 8-3-5-4-6-4-6 Republic of gamers !!!

    - Asus Crosshair Formula Z, 4.0 8core - 4.4stable ; FX-8350 8core , g-SKILL PC19200 cl9 16gb, HD 6950x2, H100 Hydro+Air Cooled, Cm Storm Trooper, PSU1000w FATAL1TY, OCZ Vertex3x3

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Dear forumers! Who could tell me how to SLIC 2.1/2.2 mod version 1302 BIOS of Formula-Z? What worked for 1201 is the following:
    Use PhoenixTool 2.12
    Vendor - ASUS
    SLIC - from folder SLIC22 - choose DELL
    SLP - empty
    Key File - from folder KEY
    RW File - preliminary prepared with utility RW Everything file named AcpiTbls.rw, obtained from the original BIOS (i.e. you have to flash it twice)
    Method: New Module

    This worked flawlessly for 1201, but it fails for version 1302, flash utility reports about checksum error. In Windows - ASUS Updater instead of flashing reports that everything is ok and the BIOS is flashed, but in fact nothing happens.

    So I could flash only reference version, not SLIC-modded one. Please, give me any ideas how to make a workable SLIC mod.

    Thank you.

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array oldbrave's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    240

    Asking people here in this forum to help you create a illegal bios mod so you can run a pirated version of a OS is NOT a smart thing to do, and I'm sure that it's against the rules and bi-laws of this forum !!
    Electronic Smoke Signals From my TechnoTeepee
    ASUS Crosshair V Formula AM3+ 990FX, 1703 bios
    AMD FX 8350 Vishera @ 5162Mhz [21x245] 1.546v
    Water Cooled - Koolance EX2-1055, CPU 370 WB, Idle=22c Load=52c
    32Gb G.Skill Sniper ddr3 1600 8G X 4 , 9-9-9-24 @ 1.55v
    ASUS HD7970-DC2T-3GD5, Cat 13.5 beta 2, Dell U3011 @ 2560x1600
    SanDisk Extreme 120Gb SSD SATA 6Gb, 250Gb SATA 6Gb, 1Tb SATA 6Gb x2
    Win 7 Ultimate 64bit, Corsair Obsidian 800D, Corsair HX1000w PSU

  5. #5
    ROG Guru: Diamond Belt Array Zka17's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    199
    Posts
    8,358

    I have flashed my BIOS from 1201 to this latest one because I had misreadings of the CPU core temps... the update went well, but still I'm running on sub-ambient core temps with air-cooling...

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    90

    are u getting correct info with new bios updated?
    - Asus Maximus, 2.4 4core - 3.6ghz(o.c), raid5_6hdd, 3gb Crucial, HD 3870(o.c), Air Cooled, PSU-750w; Nzxt Apollo, 5-5-5-12-2-45-6-3 | 8-3-5-4-6-4-6 Republic of gamers !!!

    - Asus Crosshair Formula Z, 4.0 8core - 4.4stable ; FX-8350 8core , g-SKILL PC19200 cl9 16gb, HD 6950x2, H100 Hydro+Air Cooled, Cm Storm Trooper, PSU1000w FATAL1TY, OCZ Vertex3x3

  7. #7
    ROG Guru: Diamond Belt Array Zka17's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    199
    Posts
    8,358

    No, but it's OK - check your thread...

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Ok, I found the solution with SLIC mod. The 'New Module' method seems to be permanent, i.e. first you need to flash with 1201 modded (no checksum error) and then with 1302 reference version of BIOS, and SLIC table persists. Hope it may be helpful not only to me.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •