Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Underp4ntz
    Guest

    Unhappy ASUS Crosshair V BSOD's "TCPIP.SYS" & "While Playing ONLINE Games"

    Hey All,

    Iam an asus user for more than 10 years now and this time i get stressed out.
    if i may say: Again intel fails on making good drivers/components

    Before people going to post links n stuff because i didnt read the topics.
    Yes i did iam more than 5+ hours sorting out wich component causing me BSOD's.

    My System:

    FRESH Windows 7 Pro 64bit Install

    ASUS Crosshair V AM3+ "BIOS 0506"
    nVidia GTX260 Extreme
    16GB Corsair Vengeance DDR3 1600-Mhz
    AMD Athlon II X3 450 3x3200Mhz

    CPU Temps on max load 24+ Hours = 39 Degrees
    CPU Temps on idle 24+ Hours = 28 Degrees

    All Latest Drivers from ASUS
    Latest Intel Network Driver: 16.3.48.0


    Tested 16GB Memory : Passed
    Tested 4GB Memory :Passed
    stressed CPU for 24+ hours Passed


    My problem is i get BSOD's while running online games.
    World Of Warcraft, Starcraft 2, Bulletstorm & DiRT3 all works but when i login online and it loads information from the net like patches or updates, news i get a BSOD


    with a dump smg TCPIP.SYS

    And I get a lot of errors in my Event Viewer:
    e1qexpress: Intel(R) 82583V Gigabite Connection Network Link is disconnected.

    Memory changed to 2T dindt help the bsod



    Iam giving it up....

  2. #2
    Underp4ntz
    Guest
    Update: I Disabled the Intel network adapter in the bios.

    Putted a old 3COM network adapter in the PCI slot and everything works.
    Still dindt had bsods.


    So whats the problem do i need RMA my board or what is the problem ?
    Because the intel network adapter sucks ass

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    10
    Posts
    32

    Its a well known problem with the Intel drivers for the 82583V controller (when used on the Crosshair V and Crosshair IV Extreme), There is a beta driver available (see the Crosshair IV Extreme download page) which works, but it doesn't quite perform as well. It would be nice if Asus or Intel would do something to properly fix this.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Well I have the same issue, but not with games. It occurs when I use netflix, youtube, download torrents or stream mkv movies via vlc. I have tried every single driver both from intel's site and asuss' site. No luck with the beta driver either. I put in a 15 dollar rosewill card and it has worked somy suggestion would be to go on to newegg or tiger direct or microcenter and get a cheap card that will last you until they get off their butts and actually fix the problem. This problem was occuring a year ago on the Crosshair IV Extreme too and it still hasn't been fixed.

  5. #5
    Underp4ntz
    Guest
    Quote Originally Posted by EAC View Post
    Its a well known problem with the Intel drivers for the 82583V controller (when used on the Crosshair V and Crosshair IV Extreme), There is a beta driver available (see the Crosshair IV Extreme download page) which works, but it doesn't quite perform as well. It would be nice if Asus or Intel would do something to properly fix this.
    These drivers are just the same like on the Crosshair V page.. So theyre probally not working. I hope this problem will be fixed soon or i need bring board back and get another brand. I cannot even run SLI right now because the PCI network card.....

  6. #6
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Hi,

    Can you uninstall the current Intel driver (if still insatlled) you are using and try this one please?

    http://www.mediafire.com/file/aqq3lm...nPC_243635.rar

    -Raja

  7. #7
    ROG Enthusiast Array Jeebus's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    10
    Posts
    49

    Hey Raja I tried your link and it says that the file was deleted,IM having the same prob as underpantz

  8. #8
    Carloshell
    Guest
    You should read my thread, im having hard issues with that network, its giving me BSOD also... very nice from intel

  9. #9
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by Jeebus View Post
    Hey Raja I tried your link and it says that the file was deleted,IM having the same prob as underpantz
    Try the link again: http://www.mediafire.com/file/aqq3lm...nPC_243635.rar

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Exclamation Working

    Thanks ASUS team the above seems to work so far - but I think you really need to force this out as an upgrade through windows if possible - this has caused me 3 months of headache - and if it wasn't for my last ditch attempt last night - ild be back to Gigabyte. This has been an absolute joke.

    Thanks again

Similar Threads

  1. Error on starting "User Profile SErvice failed to logon"
    By Xtian Leonardo Reyes in forum ROG Gaming Notebooks
    Replies: 4
    Last Post: 05-18-2020, 01:42 PM
  2. Asus G60Vx headphone jack stuck "on"
    By mightyclaw in forum ROG Gaming Notebooks
    Replies: 13
    Last Post: 10-15-2013, 09:52 PM
  3. "Only the paranoid survive", -Andy Grove, Co-founder Intel Corp.
    By rexxumus in forum ROG Gaming Notebooks
    Replies: 6
    Last Post: 06-13-2012, 07:41 PM
  4. Replies: 13
    Last Post: 05-26-2011, 10:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •