Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    ROG button on G75VX

    Hi guys, i've just bought a new G75VX (the configuration is the CV006H, the highest here in italy i guess). I'm wondering what the rog button near the on/off does. I pressed several times and in many situations (games, fils, surfing the net) but nothing hapens (oh well, nothing i can understand cause maybe i'm wrong).

    Thx for the support and your patience ^^

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array Dreamonic PC Specs
    Dreamonic PC Specs
    Laptop (Model)ASUS GX800VH-XS79K
    MotherboardASUS GX800VHK (Intel CM238/IDA154) w/Custom BIOS
    ProcessorIntel Core i7-7820HK @ 4.8Ghz (+150mV) FCBGA 1440
    Memory (part number)64GB (PC4-22400) @ 18-18-18-38-53 (76.D305G.D060B)
    Graphics Card #1NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB (GP104) OC @ +200/+800 w/Custom VBIOS
    Graphics Card #2NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB (GP104) OC @ +200/+800 w/Custom VBIOS
    MonitorASUS PG348Q 34" 3440x1440 @ 100Hz w/G-SYNC (mDP-to-DP)
    Storage #13x Samsung 512GB NVMe SSD RAID0 (S316NY0HA00959)
    CPU CoolerASUS GX800VHK Water Cooling Dock
    CaseASUS GX800VHK Chassis
    Power SupplyASUS 2x 330W Power Adapter (AC 100~240V, 50/60Hz, 16.9A/19.5V)
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Spatha
    Headset ASUS STRIX 7.1 Gaming Headset
    Mouse Pad ASUS ROG Whetstone
    OS Windows 10 Pro x64 / Arch Linux w/KDE Plasma
    Network RouterAsus ROG Rapture GT-AX11000 + GT-AC5300
    Accessory #1 Kensington 4 Port USB 3.0 Hub (K33978WW)
    Dreamonic's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    65
    Posts
    618

    Hey Alfiere Bianco, Welcome to the ROG Community!


    The ROG button acts as a toggle switch, but it needs supporting software to function.

    When the ASUS Power4Gear Hybrid utility is installed, it will switch between power profiles on the fly each time the ROG button or Fn+Spacebar is pressed. The modes you get are: High Performance, Entertainment, Battery Saving, Quiet Office.

    You can download ASUS Power4Gear Hybrid here: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/...7_64_Z1150.zip

    I think it also works with the ASUS Splendid utility as well, but I'm not sure since I didn't care to use it enough because I found the color profiles to be quite awful. You can judge them for yourself. If you do decide to not install P4G Hybrid, but install ASUS Splendid instead, I think the ROG button or Fn+C can activate the different color profiles.

    You can download ASUS Splendid here: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/...4_Z1030002.zip


    I also think if you have both utilities installed, the ROG button switches P4G Hybrid profiles instead, while Fn+C is only able to bring up ASUS Splendid color profile selections, but I am not entirely sure here.

    For 3D models, I think the ROG button can enable or disable 3D functionality, but I'm not entirely sure on this one either.

    Someone else will have to chime in and confirm these.
    Last edited by Dreamonic; 02-16-2013 at 11:07 AM.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thx for the quick answer and all the details ^^ I'll make some tests!

  4. #4
    New ROGer Array Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    176
    Posts
    4,761

    Power profiles are switched using the button with a speedometer on it. The one with the ROG logo does 3D vision (if laptop has it) or ASUS splendid (fiddles monitor gamma ramps, saturation, etc).
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    11
    Posts
    242

    Yes on my VX it helps to toggle the different power modes. It is not 3D though.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thanks to everyone!

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    11

    I have the 3D model and it swich on/off the 3D function for sure.
    Steady As She Goes...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •