Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    ROG Member Array robert266 PC Specs
    robert266 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorIntel® Core™ i9-9900K, 4.7GHz@all cores
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 3000MHz CL16 1.35v
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX1080 STRIX GAMING A8G 8GB
    MonitorDual DELL UltraSharp U2414H
    Storage #1Samsung 970 EVO Series 250GB PCI Express x4 M.2
    Storage #2Seagate BarraCuda 2TB SATA-III 7200RPM 256MB
    CPU CoolerEKWB Velocity Quantum
    CaseThermaltake Core P5 Tempered-Glass
    Power SupplyCorsair RM850X 80PLUS® Gold
    Keyboard Razer Blackwidow Ultimate
    Mouse Asus ROG PUGIO
    Headset Razer Kraken
    Mouse Pad Razer Goliathus Control
    Headset/Speakers UE Megaboom
    OS Microsoft Windows 10 Home, 64-bit
    Network RouterASUS RT-N18U
    robert266's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Unhappy Asus Maximus Formula , Shutdown after 1 sec at Startup then Restart.

    Hello!
    My name is Robert i'm very new here.but first sorry for my english.

    So lets start:

    Computer Specs : Intel Core2Duo e7400 , 4GB Corsair Dominator , Asus Maximus Formula (*latest bios) , Gainward GTX260 GS , 500GB WD , Thermaltake LCS.

    My gear is running stable at stock settings, the problems start at when i change in bios the Extreme OC from AUTO to Manual , then save and exit and the computer shuttsdown then restart and all is oke .I dosent change anything only from AUTO to Manual !! .
    OKe is not a very big problem but when i unplug the power cord and replug after few minutes or hours and i push the button the computer starts 1 second then turn off and restarts . But Why ? i dosent change any setting only from Auto to Manual .. ?

    PSu : Thermaltake TP-600W * Tested with special Multi-Meters , all ok. ( i changed the psu with other one , same thing works only in stock setting ,
    Ram : Corsair 4x1 Gb Kit pack *(tested one by one all oke ! changed with other ones ..
    Bios battery : New 3V bat..
    unpluged all cables from mobo and tested in sick mode .
    Al temps ar low !

    I know is an old computer but is still very good for me but i dont know why made this ..
    Please if you can help me .

  2. #2
    AntiMatter Guru ROG Array chrsplmr's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    295
    Posts
    6,113

    Welcome to ROG .. does this board have dual bios ??

  3. #3
    ROG Member Array robert266 PC Specs
    robert266 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorIntel® Core™ i9-9900K, 4.7GHz@all cores
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 3000MHz CL16 1.35v
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX1080 STRIX GAMING A8G 8GB
    MonitorDual DELL UltraSharp U2414H
    Storage #1Samsung 970 EVO Series 250GB PCI Express x4 M.2
    Storage #2Seagate BarraCuda 2TB SATA-III 7200RPM 256MB
    CPU CoolerEKWB Velocity Quantum
    CaseThermaltake Core P5 Tempered-Glass
    Power SupplyCorsair RM850X 80PLUS® Gold
    Keyboard Razer Blackwidow Ultimate
    Mouse Asus ROG PUGIO
    Headset Razer Kraken
    Mouse Pad Razer Goliathus Control
    Headset/Speakers UE Megaboom
    OS Microsoft Windows 10 Home, 64-bit
    Network RouterASUS RT-N18U
    robert266's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    BIOS
    16 Mb Flash ROM DMI 2.0
    AMI BIOS
    PnP
    WfM 2.0
    SM BIOS 2.4
    ACPI 2.0a
    Multi-language BIOS

    aa i think yes .. i read about the dual bios but mine is do this only when i change the Extreme OC to Manual . in auto mode works prefectly.

  4. #4
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    Are you talking about CPU Level Up? Or Ai Overclock Tuner? Can you specify the exact option that you're changing?

  5. #5
    ROG Guru: Black Belt Array Area 66's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    49
    Posts
    2,276

    Just a question, is the motherboard after restart boot in Windows ? if so it's normal when you change some setting in the BIOS to see the board shutdown and restart.

  6. #6
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    That is quite normal and to be expected. When you change from one mode to another the bios is expecting to have some changes. And it initiates a sequence that flushes out the old settings and retrains the board. Even if nothing has changed.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  7. #7
    ROG Member Array robert266 PC Specs
    robert266 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorIntel® Core™ i9-9900K, 4.7GHz@all cores
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 3000MHz CL16 1.35v
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX1080 STRIX GAMING A8G 8GB
    MonitorDual DELL UltraSharp U2414H
    Storage #1Samsung 970 EVO Series 250GB PCI Express x4 M.2
    Storage #2Seagate BarraCuda 2TB SATA-III 7200RPM 256MB
    CPU CoolerEKWB Velocity Quantum
    CaseThermaltake Core P5 Tempered-Glass
    Power SupplyCorsair RM850X 80PLUS® Gold
    Keyboard Razer Blackwidow Ultimate
    Mouse Asus ROG PUGIO
    Headset Razer Kraken
    Mouse Pad Razer Goliathus Control
    Headset/Speakers UE Megaboom
    OS Microsoft Windows 10 Home, 64-bit
    Network RouterASUS RT-N18U
    robert266's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Chino = BIos -> Extreme Overlock -> from AUTO to Manual *(nothing else )
    Area66 = Yes after re-boot all starts perfectly.

    but if i take off the power cord and leave it a day when i boot, warning me : Failed Overclock... , but why i dosent change anything only that .
    Yes is normaly when i change a setting and it shutdown at save.But my shutting down every time when is start after replug the power cord .
    If i leave the power cord in the PSU the computer start whitout any problem . If i remove the power cord sthen start again shuttsdown 1 second stay 1 second then restart . ( after restart work perfectly or Overclock Faild.

  8. #8
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    With that motherboard and that chipset, by removing the power cord you are doing a thing called a cold boot and that reboot cycle is normal.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  9. #9
    ROG Member Array robert266 PC Specs
    robert266 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorIntel® Core™ i9-9900K, 4.7GHz@all cores
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 3000MHz CL16 1.35v
    Graphics Card #1ASUS GeForce GTX1080 STRIX GAMING A8G 8GB
    MonitorDual DELL UltraSharp U2414H
    Storage #1Samsung 970 EVO Series 250GB PCI Express x4 M.2
    Storage #2Seagate BarraCuda 2TB SATA-III 7200RPM 256MB
    CPU CoolerEKWB Velocity Quantum
    CaseThermaltake Core P5 Tempered-Glass
    Power SupplyCorsair RM850X 80PLUS® Gold
    Keyboard Razer Blackwidow Ultimate
    Mouse Asus ROG PUGIO
    Headset Razer Kraken
    Mouse Pad Razer Goliathus Control
    Headset/Speakers UE Megaboom
    OS Microsoft Windows 10 Home, 64-bit
    Network RouterASUS RT-N18U
    robert266's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Soo all components is oke? , and this thing is normaly , and not damage anythink ?
    Thank you very very much !!!
    Last edited by robert266; 02-18-2013 at 10:51 AM.

  10. #10
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Yip all is normal and no you have not damaged anything.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •