Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Exclamation BIOS - Boot Loader error (Bad/Missing Command Interupter)

    OK I need some help.

    So this is my 2nd CVFZ board (first was RMA'd a month ago). Everything was working fine but now for some reason if I cold boot or reboot I get this...
    ----------------------------------------------------------------
    Asus Boot - Loader V1.0

    FreeDos Kernal Ver 1.1.35w (Bld 2.35W-Unstable, 11-30-2005)

    Kernal Compatability 7.10 -WATCOMC -FAT32SUPPORT

    C: HD1, Pri (1), CHS= 0-1-1, START= 0MB Size = 31MB

    BAD OR MISSING COMMAND INTERUPTER
    ENTER THE FULL SHELL COMMAND LINE
    COMMAND.COM 1P IE:256
    --------------------------------------------------------------

    If I hit the rest button again it hangs then I get a line saying "Memory OK succesfull". I then have to enter BIOS and hit F10 to proceed. I can put it into standby with no problems and resume OK.

    Im hoping its something simple and I dont have to RMA this yet again because that was a nightmare!

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array oldbrave's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    240

    I'd say that either you have a memory stick that's going bad or a HD that's going south.
    You need to list your system spec's in your signature so myself and others will know just what hardware you have and please be complete and if OC'd please list CPU speed and VCORE.
    Electronic Smoke Signals From my TechnoTeepee
    ASUS Crosshair V Formula AM3+ 990FX, 1703 bios
    AMD FX 8350 Vishera @ 5162Mhz [21x245] 1.546v
    Water Cooled - Koolance EX2-1055, CPU 370 WB, Idle=22c Load=52c
    32Gb G.Skill Sniper ddr3 1600 8G X 4 , 9-9-9-24 @ 1.55v
    ASUS HD7970-DC2T-3GD5, Cat 13.5 beta 2, Dell U3011 @ 2560x1600
    SanDisk Extreme 120Gb SSD SATA 6Gb, 250Gb SATA 6Gb, 1Tb SATA 6Gb x2
    Win 7 Ultimate 64bit, Corsair Obsidian 800D, Corsair HX1000w PSU

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    System is not OC'd. The error I am getting is a solid black screen prior to any BIOS screens. It looks like a basic DOS screen. Im not even getting a post screen. It's immediate as soon as it is powered on. When I reset I get the poast screen with the BIOS logo in the top left & the MemOK message at the bottom.

    I laready ran a RAM test & HD test and all comes back clean.

    here are the specs.

    AMD FX 8350 (Stock)
    Corsair Platinum 1866 (32GB)
    WD 1 TB Black
    EVGA Nvidia 660 GTX OC SC FTW (x 2)
    Corsair AX1200 Power Supply
    Asus Blu Ray
    Windows 7 Ultimate 64bit

  4. #4
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,248

    What version BIOS are you running? If you're running an older BIOS, try updating to the latest one. Then when your update is complete, proceed to doing a clear CMOS.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Running 1302 dated 01/11/2013

  6. #6
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,248

    What program did you use to test the RAM and HD?

    Also which ports are you using for your HDD and optical drive?

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    I think 1 & 2. Not the Asmedia ports.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    OK so I figured out the problem.

    My BIOS is set to boot first from CD/DVD. Well I had left my old Crosshair CD (OG Crosshair) in the drive and apparently it has something on it that causes it to try & load, hence the error.

    Simply removed the CD, rebooted and what do you know... its fixed!

    So i have changed my boot sequence to make sure it doesnt happen again.

    Thanks for the help guys!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •