Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    1

    G74sx battery plugged in charging (while its actually not)

    Hey guys, i have a problem here.
    I had a lot of dust in my g74sx and took it apart to clean it.
    everything is working except the battery is not charging although it says plugged in, charging and the orange led indicating the battery is charging is on.
    Any help ??!!

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    how is before clean? when you unplug battery, the laptop can be using or not? maybe you battery is damage.

  3. #3
    Smeggin' ell! Array indianacarnie's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    75

    What I was thinking too. When you took it apart did you make sure all the cables/wires were o.k. before you reassembled? Mike_Lu makes a good point there, was the battery working smoothly before the cleaning? Did you make sure to clean the battery terminals too? You may have gotten dust/debris on the contacts while cleaning. Have you ruled out the power adapter i.e. run the machine with the battery out of it completely? Have you tried giving it a "deep charge"? Run the machine on battery until it shuts down, then charge it overnight. If you've tried or ruled out all the above its probable the battery is gone and needs replacing.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Replace battery

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •