Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    AI SUITE II problem

    Every time when I start my pc MS C++ Runtime Library always show runtime error and AI suite II stopped working, is any pro here know how to fix this problem? thanks
    Click image for larger version. 

Name:	C++01.jpg 
Views:	58 
Size:	31.3 KB 
ID:	18247

    Click image for larger version. 

Name:	asus dlna.jpg 
Views:	50 
Size:	41.2 KB 
ID:	18248

  2. #2
    Shut Up Stupid! Array DaemonCantor's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    175
    Posts
    2,289

    Look up Visual C++ Redistributable 2005, 2008 and 2010, and while your at it if your OS is the x64 get BOTH the x32 and x64 versions. I have found that I have a lot less problems when I have all 6 installed and updated plus Games install easier because they don't need to install these. Yes all 6 are different and each one contains parts that the others don't have like the 2005 has the old runtimes that Windows 98se and XP required but are not included in the Newer Versions. Yes I have had software and also games that needed something from all six just to run correctly.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    24
    Posts
    293

    There is also a Visual C++ 2012 redistributable available - both x64 and x86 - download them also - can't hurt to have all of them
    Lian-Li PC-A77F Full Tower case
    PC Power & Cooling Turbo-Cool 1200 ATX12V & EPS12V PSU
    ASUS Rampage IV Extreme LGA 2011 X79
    Intel Core i7-3960X 3.31 LGA 2011 CPU
    Intel RTS2011LC Liquid Cooling Solution
    Kingston KHX24C11T3K4/32X (quad 32Gb memory kit) 2 each
    ASUS Radeon HD7970 DirectCUII 3Gb GDDR5 PCIe 3.0 x16 Video Card (two in CrossfireX Mode)
    Western Digital Cavier Black 2Tb SATA III 6.0GB/S
    OCZ Technologies Vertex 4 SATAIII 6Gb/s 512Gb SSD

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I have reinstalled all Visuall C++ included 2012, the problem still there........

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: AsDLNAServerReal.exe
    Application Version: 1.0.0.9
    Application Timestamp: 4f69afcf
    Fault Module Name: AsDLNAServerReal.exe
    Fault Module Version: 1.0.0.9
    Fault Module Timestamp: 4f69afcf
    Exception Code: 40000015
    Exception Offset: 0001927a
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 2052
    Additional Information 1: c64a
    Additional Information 2: c64a2be32d402d223e4b74c6fd4d333a
    Additional Information 3: 93f4
    Additional Information 4: 93f48423ee9f8a945e68ca228b329c0c

  6. #6
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,372

    I can't contribute to solving your actual problem but (and I'm not being funny) if I were you I would uninstall it...use the asus tool to remove all traces and get some other monitoring programs. CPUz GPUz HWmonitor and Real Temp. they are each the best at what they do and cause no problems. Just don't run any monitoring program at the same time as another.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    20
    Posts
    5

    You've probably solved your problem by now or uninstalled AI suite II but for anyone else who encounters this problem this is how I fixed it.

    I found the error after trying to stop my random disconnects in BF3 and according to some help thread I had to disable some services which then lead to this same problem. To fix this open the start menu and type services.msc and hit ENTER then make sure you're on the extended tab and scroll down to find SSDP discovery right click it goto properties change it to manual then hit start to enable the service then do the same for UPnp Device host then reboot this should fix it hope I've helped.
    Intel 3770k @ 4.6 Ghz
    Asus Maximus V Extreme
    16gb Corsair Vengeance @ 1600Mhz
    Nvidia Geforce GTX 560 PNY
    Seagate Green 64mb cache 6gbps 3tb
    Corsair TX-850 V2
    Corsair H100
    NZXT Phantom

  8. #8
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Well done on the fix, and big thank you for posting here.

    I have repped you.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I have a new PC since december 2012. Windows 8 Pro installed. Use an ASUS P8Z77-V Deluxe motherboard. At every bootsession the Runtime error occurred as descrbed in this thread. The Event register showed that the program AsDLNAServerReal.exe crashed. I tried lots of things. No solution until today I came across this thread and read the tip from ShiftyNindja. I applied his suggestions and it worked! One big annoying error less. Thank you all, especially ShiftyNindja.

  10. #10
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Well done again to Shifty and thank you for joining simply to post this confirmation. Hope you stick around and visit here every now and than mate.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •