Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Can't Install the Latest G75vw Audio Driver

    I downloaded and expanded the download on the Asus driver page for the newest Audio Driver Version V6.0.10.1400 for Windos 8 64bit which was released in early Feb of 2013 . I had the previous version on there which was just "ok" but wanted to have the latest. I don't want a Windows 7 driver thanks. There are so many files to consider and NONE of them activate the driver installation. NONE of the Setup or Setup.exe files I see throughout the entire download and directories works. Any magic to make this load up the drivers? Also the HD Vdeck was deleted when I uninstalled the old drivers and yeah, I did check to remove them from the computer. So any thoughts how to do this the EASY way?

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    Quote Originally Posted by dcisive View Post
    NONE of the Setup or Setup.exe files I see throughout the entire download and directories works.
    Did you find any text files or Release Notes in the installation file set?

    1) What happened when you executed these SETUP.EXE files? Was there any error displayed? If so, what was the exact text?

    2) Are there any Errors or Warnings displayed in the Windows System or Application Event Logs when executing SETUP.EXE?

    3) Did you try installing from Windows Safe Mode to disable other running drivers (such as Antivirus) that may potentially interfere with the audio driver installation?

    4)Are there any instances of MSIEXEC.EXE in the "Processes" field of Task Manager? If so, right-click on them and choose to stop the process, then reboot and reattempt the installation.
    Last edited by dstrakele; 03-15-2013 at 01:50 AM.

  3. #3
    Banned Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    21
    Posts
    272

    never had a problem installing those drivers neither on win7 nor win 8

    it's very simple

    uninstall the old drivers, then reboot

    now right click on the new driver's setup.exe

    u will see a DOS box while the drivers are being installed and after a few seconds the shortcut to the Via Audio deck is placed on the desktop

    once u see that icon, reboot

    done

    what's so hard or complicated about this?

  4. #4
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,132

    Also you may have to right click the setup .exe file and run as administrator
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Had the same problem. Just run the previous Audio Driver installation and choose to remove your driver then reboot. Run the new installer and it should work, don't expect to see any menu installation it will only show a DOS window then it will close ( it is some kind of silent installation).

    To make sure it was installed check on your desktop for the audio icon, open it and look for the version.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    we try it and no problem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •