Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Asus G74sx 3D IR Emitter not recognized

    Hello everyone,
    I know this topic has been already opened, but mostly, the problem was resolved after re installing drivers.
    For me, it is a little different. I already used the 3D function, and it worked fine until one day. So i tried following things:
    - Updating Drivers.
    - Re installing Windows and initial drivers.
    - Recover from asus CD
    - etc...
    Nothing did work. Event the same. My Emitter seems to be not found. I found somewhere, that the connector cable could be disconnected. But before opening my laptop, i wanted to ask if it was possible, or if there is anyway to fix it easily.
    Greetings, Manu.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    if you do the SW troubleshooting like flash new BIOS, new driver, new utility, all the ways can not be recognizing in device manager for IR emitter, it would be HW problem, so i suggest you send back to RMA to check.

  3. #3
    ROG Guru: Blue Belt Array PILGRIM's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Reputation
    46
    Posts
    763

    Quote Originally Posted by Manu67100 View Post
    Hello everyone,
    I know this topic has been already opened, but mostly, the problem was resolved after re installing drivers.
    For me, it is a little different. I already used the 3D function, and it worked fine until one day. So i tried following things:
    - Updating Drivers.
    - Re installing Windows and initial drivers.
    - Recover from asus CD
    - etc...
    Nothing did work. Event the same. My Emitter seems to be not found. I found somewhere, that the connector cable could be disconnected. But before opening my laptop, i wanted to ask if it was possible, or if there is anyway to fix it easily.
    Greetings, Manu.
    Hi, Manu. It looks like the IR Emitter doesn't have any driver. That's why we can't find it in the Device Manager.
    It may be possible that the connector cable was disconnected, probably because the laptop has been jarred.
    But it could also be a graphics driver related issue. Some guys updated their GPU drivers, only to find out
    that they installed the wrong version (desktop version instead of the laptop version). Some installed a newer
    nVidia graphics driver, but they forgot to install the 3D Vision drivers bundled with it. What nVidia driver version
    does your laptop currently have?..
    ASUS G74SX-3DE

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Thanks for your answers,
    I'm sure that my drivers aren't the source of my troubles.
    My Emitter was working on the morning, and the same evening, it didn't.

    It may be possible that the connector cable was disconnected, probably because the laptop has been jarred.
    How could I check this?

    Here are my specs:
    NVSTVIEW.EXE 7.17.12.9616 NVIDIA 3D Vision Photo Viewer
    NVSTTEST.EXE 7.17.12.9616 NVIDIA 3D Vision Test Application
    NVSTRES.DLL 7.17.12.9616 NVIDIA 3D Vision Module (0)
    nvDispSR.dll 6.14.12.9616 NVIDIA Display Server
    NVMCTRAY.DLL 8.17.12.9616 NVIDIA Media Center Library
    nvDispS.dll 6.14.12.9616 NVIDIA Display Server
    PhysX 09.12.0613 NVIDIA PhysX
    NVCUDA.DLL 8.17.12.9616 NVIDIA CUDA 4.2.1 driver
    nvGameSR.dll 6.14.12.9616 NVIDIA 3D Settings Server
    nvGameS.dll 6.14.12.9616 NVIDIA 3D Settings Server
    Last edited by Manu67100; 03-26-2013 at 05:24 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •