Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    20
    Posts
    40

    G73SW upgraded to GTX 560M! Working Great! How to + 3DMark11 Results.

    Well after a couple small issues it all worked out and my G73SW is running a GTX 560M. The 560M came from a G53SX.

    First are a few pics of the 2 cards side by side. The 560M is on the Left and the 460M on the right.

    Click image for larger version. 

Name:	GEDC1905.JPG 
Views:	54 
Size:	180.5 KB 
ID:	19671

    You can see the heatsinks are very similar but the 560M's covers more of the card.

    Click image for larger version. 

Name:	GEDC1907.JPG 
Views:	38 
Size:	270.8 KB 
ID:	19672

    When the heatsinks are removed, the cards are pretty much identical as far as the layout. I decided to use the 460M's heatsink. What I did is cut off the part of the 560M's heatsink that is not covered by the 460M's heatsink. Then I lined up and attached it to the 460M's heatsink. I used some Quick Steal to connect them. The stuff is great, hardens quick and like steel.

    Click image for larger version. 

Name:	GEDC1913.JPG 
Views:	43 
Size:	97.3 KB 
ID:	19674

    Click image for larger version. 

Name:	GEDC1911.JPG 
Views:	39 
Size:	208.9 KB 
ID:	19673

    The last picture is the 560M with the modified heatsink mounted on the motherboard. You can also see my relocated DC Jack wires coming off my new SW Motherboard. The last one died a horrible death.

    Click image for larger version. 

Name:	GEDC1914.JPG 
Views:	43 
Size:	309.5 KB 
ID:	19675

    The laptop booted right up with no problems until Windows 8 loaded. It refused every attempt to install drivers for the 560M. First it kept giving an error that it was the wrong hardware for those drivers. I got past that by using the .inf file from this site: http://forums.laptopvideo2go.com/top...ia-mobile-oem/

    I would now get up to the point where the drivers tried to installed, but always failed. And after starting a thread here at ROG forums. Adamsyes had the answer "boot with signature driver disabled (metro>settings>general>windows boot options)". That did it! Drivers installed.

    I've been playing a bit with 3DMark11, pushing my clocks. Here is a screen shot with the best stable score I was able to get so far.

    Click image for larger version. 

Name:	3dmark11_score_3.PNG 
Views:	77 
Size:	667.0 KB 
ID:	19677


    I'm now on the look out for a affordable 670M from a G75. They are quite a bit different shape, so I'm not sure if it can be done. I sure want to try though.

    Anyway let me know what you think or have any questions let me know.
    Asus G73M (Used to be G73SW-BST6 now renamed to M for the Muratus edition)
    • Intel Core i7-2630QM
    • 1080p (1920x1080) LCD (upgraded)
    • Samsung pm830 256GB SSD
    • Sansung 750GB 7200rmp 2nd HD
    • Bluetooth ( added )
    • Blu-ray/DVD ( upgraded )
    • Windows 8 Pro 64bit

    Mods:

  2. #2
    ROG Member Array Red Rose's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Bravo sir and thanks for the guide. I too have a G73SW and was curious to try this out myself. Ill keep this bookmarked in case I want to do some modding on my G73 while i continue to use my G74.
    Asus G74Sx - DH73 3D
    - Processor: Intel i7 - 2670 QM 2.2-3.1GHZ
    - Boot/Storage: 256GB m4 Crucial SSD / 750 GB WD Caviar Black 7200rpm
    - Memory: 8GB (4x2) DDR3 Patriot Memory @ 1600MHZ
    - Graphics: Nvidia GTX 560M 3GB DDR5 (Stock Clock)
    - WiFi: Intel Advanced Centrino 6300-N (2 Antennae Installed)
    - Screen/Touch Pad: 17.3" 120Hz LED Matte LCD @ 1920x1080 / Sentelic
    - Paste: CM ThermalFusion 400 Thermal Paste (28C-33C Idle & 55C-62C Under Load)
    - OS/BIOS: Windows 7 Home Premium / BIOS 203

  3. #3
    New ROGer Array Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    176
    Posts
    4,761

    @Muratus, +rep for the excellent tutorial and impressive mod! I'm quite impressed and looking forward to more of these! Great work!
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    this is great! but tell me, how are you able to get your card to clock that high? mine is at 768/1500/1535. notice i had to down-clock the core & shader speed.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    11
    Posts
    157

    Hey man, i found a GTX 670m From the Asus G75 on ebay. Here ya go - http://www.ebay.com/itm/NEW-ASUS-G75...item564fa55ea0

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    may i ask?
    My 560M can lite the external LCD but not lite the original LCD
    why?

    am I lack of the Vbios?
    My card come from G53SX
    please help me
    thanks

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    20
    Posts
    180

    Quote Originally Posted by lendon View Post
    may i ask?
    My 560M can lite the external LCD but not lite the original LCD
    why?

    am I lack of the Vbios?
    My card come from G53SX
    please help me
    thanks
    Yes it looks like you need to find other vbios. Look for Picture of his 3dmark score there you can see wich vbios Version he has on his own card and compare With Your if not same ask him or Google for his vbios. Good luck

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I have a G73sw3d and my graphic card origional driver is causing my pc to crash and the screen also starts flickering however when I remove the nividia driver and run the pc with windows driver the computer is stable. I believe that the graphic card is faulty and needs replacement. I have looked on the internet and found a few places where I can get the graphic card in a working but used state and also one new is available my question is that are all the gtx460m chips of same size and layout even if they come from Dell M17x also if there is any alternate to this graphic card that is compatible with Nividia 3d and my laptop and is a direct replacement. I do not play any games on my laptop but I do like to watch some 3d films oceasionaly. Please anybody let me know what my options are as my system is out of warranty. Many thanks in advance.

  9. #9
    New ROGer Array Zygomorphic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    176
    Posts
    4,761

    Quote Originally Posted by lendon View Post
    may i ask?
    My 560M can lite the external LCD but not lite the original LCD
    why?

    am I lack of the Vbios?
    My card come from G53SX
    please help me
    thanks
    That sounds like a failed/failing video card or cable, not a faulty VBIOS.
    I am disturbed because I cannot break my system...found out there were others trying to cope! We have a support group on here, if your system will not break, please join!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=16
    We now have 178 people whose systems will not break! Yippee!
    LINUX Users, we have a group!
    http://rog.asus.com/forum/group.php?groupid=23

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    2

    hello
    j have the same situation
    gtx560m installed inside a G73sw with windows 8.1 (ssd 256G +16g memories)
    but after F7 et reflash bios 205 orign asus
    Impossible to install driver nvidia
    please help me
    thank thank

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •