Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    4

    BIOS Setting *CHIPSET* gone

    Hi folks

    I recently bought an ASUS G55VW Notebook Computer. I Updated my BIOS to the latest release yesterday. Now the *Chipset Configuration* Tool in BIOS is gone... (the one with North/Southbridge, XMP Profiles etc.)

    What can I do now? (or is it just somewhere else now xD )

    Thank you in advance


    *Alex

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    4

    okay finally found another post about it *sry

    http://rog.asus.com/forum/showthread...W-and-bios-217

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Use winflash go back to version 209 .
    Any other newer then that are missing options

  4. #4
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,149

    DO NOT use Winflash, Use EZflash in your BIOS, I think 210 was the last one that still has those options. Its still posted on Asus driver site for your NB
    Last edited by Clintlgm; 04-21-2013 at 06:48 PM.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    22

    You can;t downgrade bios in EZflash. That is why i said winflash the the /nodate option

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    13
    Posts
    2,441

    new BIOS and old BIOS have some difference, new bios not show some BIOS setting item.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    1

    thanks a lot guys but why would you hide that options -.-*

  8. #8
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    Quote Originally Posted by MrBeer View Post
    You can;t downgrade bios in EZflash. That is why i said winflash the the /nodate option
    you can do ez flash downgrade with ctrl+home combo.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    22

    ctrl+home combo. don;t work for me tryed that before

    I am at 209 and that is where i will stay

  10. #10
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    Quote Originally Posted by MrBeer View Post
    ctrl+home combo. don;t work for me tryed that before

    I am at 209 and that is where i will stay
    oh.. ok. that combo saved me a lot of times.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •