Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 28
  1. #11
    Semer
    Guest
    Quote Originally Posted by SunSonik View Post
    I have problems with bios version 0506/0051.
    Random BSODs and explorer freeze, it happens 1-3 times a day.
    That happens when the Internet connection is on.
    No OC / default BIOS settings.
    LAN driver v.11.11.43.0 from intel suport site.

    And randomly i have this message when EPU in AUTO-mode: Attachment 2417
    thats happens when windows start / spu-z starting
    I also have a problem with sudden reboots (no BSOD) when it is on the Internet. Bios 0051. Driver to set the network with the latest Intel site. Now set the BIOS back to 0045, may restart cease.

  2. #12
    ROG Member Array SunSonik's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Semer, thank you for your reply, I'll try it
    Club member


    Intel i7 2600k / Noctua NH-C12P SE14 / ASUS P9Z68 Deluxe/GEN3 / ASUS GTX 570 Direct CU II / 16GB Kingston DDR3 1600 MHz /
    3 x WD1002FAEX / DVD±RW LG GH-22NS50 / Cooler Master Silent Pro GOLD 1200 / Cooler Master CM 690 II Advanced / Samsung SM 2443 BW

  3. #13
    Semer
    Guest
    In general, the pullback in bios 0045 has helped get rid of the sudden reboots. The third day running normally (with the overclocking and the Internet.)
    SunSonik, try to maybe help.

  4. #14
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    10
    Posts
    164

    So you are saying you rolled back to original bios version and random restarts stopped? How easy is that to do? Because I saw no benefit from the 0506 update.


    Raja does this beta bios fix the random restart problem?
    Crosshair V Formula 990FX 0506 Bios - Phenom II X6 1100T - Gskill Sniper 1600MHz (4x4GB) - Saphire Radeon 6770 - OCZ Agility 3 60GB - WD Black 1TB - Cooler Master V6GT - Antec Dark Fleet 85 - Antec CP-850 - Windows 7 Ultimate 64

  5. #15
    Semer
    Guest
    Jaytheredneck1, not on the original bios 0506, rollback to bios 0045 decided my problems with random reboots

  6. #16
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by Jaytheredneck1 View Post
    So you are saying you rolled back to original bios version and random restarts stopped? How easy is that to do? Because I saw no benefit from the 0506 update.


    Raja does this beta bios fix the random restart problem?
    Random restart?


    Your system is not stable probably due to DRAM, 16GB of memory will need setting up properly.

    Set it up like this:

    http://www.asusrog.com/forums/showth...ry-Setup-Guide

    You may need more CPU/NB voltage than is shown in the guide depending upon the capabilities of your CPU.

  7. #17
    ROG Member Array SunSonik's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Semer, thanks.
    With bios 0045 everything works fine.
    3 days without random restarts / bsods
    Club member


    Intel i7 2600k / Noctua NH-C12P SE14 / ASUS P9Z68 Deluxe/GEN3 / ASUS GTX 570 Direct CU II / 16GB Kingston DDR3 1600 MHz /
    3 x WD1002FAEX / DVD±RW LG GH-22NS50 / Cooler Master Silent Pro GOLD 1200 / Cooler Master CM 690 II Advanced / Samsung SM 2443 BW

  8. #18
    Semer
    Guest
    SunSonik, I'm glad that helped.
    Interestingly, why there is a conflict. Hopefully in the next bios will be fine.

  9. #19
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    10
    Posts
    164

    Raja, my specs are in my sig. I' did configure settings according to the guide. I am running an X6 1100T. Can you recommend voltages for that?

    I can tell you that after raising voltage a little bit, I no longer get a no voltage warning when entering CPU-Z like I did before.
    Crosshair V Formula 990FX 0506 Bios - Phenom II X6 1100T - Gskill Sniper 1600MHz (4x4GB) - Saphire Radeon 6770 - OCZ Agility 3 60GB - WD Black 1TB - Cooler Master V6GT - Antec Dark Fleet 85 - Antec CP-850 - Windows 7 Ultimate 64

  10. #20
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    161
    Posts
    7,454

    What DRAM voltage are you using?

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. New thunderbolt beta drivers?!?
    By haloeighty8 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 8
    Last Post: 03-08-2012, 12:40 AM
  2. CVF beta BIOS 0045
    By Raja@ASUS in forum Other Series Motherboards
    Replies: 16
    Last Post: 07-29-2011, 06:19 PM
  3. Maximus IV Extreme, Beta Bios 1850
    By Fr0stX in forum Other Series Motherboards
    Replies: 39
    Last Post: 07-28-2011, 10:27 PM
  4. BIOS - Released or Beta?
    By janetb in forum Other Series Motherboards
    Replies: 2
    Last Post: 06-09-2011, 08:59 PM
  5. beta bios for keyboard and touch pad fix.
    By Spunkgamer in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 0
    Last Post: 12-13-2010, 10:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •