Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 33
  1. #21
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    12
    Posts
    23

    Ok so here new info. I did as you said. Now in the safe mode, the sanitycheck could not work(because safemode) and also latencymon could not run, because some driver did not boot up while in safemode.
    Now I did uninstall the Atheros wifi driver, also my Realtek PCI GBE Familly Controler. While in safemode, non of these were installed. But there was a load of new network adapters, for example for pop,smt,ipv4,ipv6 etc. Now I did not remove those( did not know if I should). I run Ccleaner, some stuff from nvidia was still there, and unused programs. BUT !!! windows could not update the Atheros Driver(in safemode from folder/ in normal mode from internet)!! So now I have unrecognised network controller which is my wifi, and even I used setum from the rar you send link me, yet the driver was not installed as it is not in device manager.
    When I booted back to windows, I got this problem :
    Click image for larger version. 

Name:	2013-05-11_140540.jpg 
Views:	0 
Size:	20.9 KB 
ID:	20553
    Zadany modul sa nepodarilo najst - means that the module was not found.

    Also I did sanitycheck while in normal win, and the same result - jawaw.exe, asgt.exe , vawinservice.exe and bthport.sys (BT is disabled) ...

    HJT Log
    hijackthis.zip

    and here I post you a spybot search and destroy logs of what it did from the time I installed it on 5.5(I think). maybe it can help you but it is a dull reading.
    Spybot logs.zip

    Now I will update this post with Latencymon log in next 10 minutes.
    So here is a latencymon
    latencymon.zip

    And here is a Speedfan graph while PC was idle - that kind of idle that caused nvlddmkm.sys crash.
    Click image for larger version. 

Name:	2013-05-11_145312.jpg 
Views:	0 
Size:	95.8 KB 
ID:	20557
    Last edited by Sttyx; 05-11-2013 at 12:58 PM.

  2. #22
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    Some drivers use Windows Installer for installation. Windows Installer will not run in Safe Mode.
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  3. #23
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    12
    Posts
    23

    I tryed installing the Atheros wifi driver in normal boot and it is still as unrecognised network controller.

  4. #24
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    Are you certain you have an Atheros WiFi Network Adapter? Some models of the G74SX ship with an Intel WiFi card.

    I see in your earlier post you reported an earlier version Atheros WiFi driver installed on your G74SX, so unless you changed it out since then, I will assume it is still the Atheros card. Maybe a screenshot of Device Manager can help here.

    Confrirm your Wireless radio is turned ON for the driver installation.

    1) Are any errors reported during the 9.2.1.470 version installation?

    2) Are there any Errors or Warnings reported in the Windows System or Application Event Logs referencing the Atheros driver or WiFi card?
    Last edited by dstrakele; 05-11-2013 at 03:35 PM.
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  5. #25
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    12
    Posts
    23

    I will still leave here the errors in Event viewer, at the end of post is updated info about Atheros wifi driver.

    System errors in Event viewer :
    1.Name resolution for the name www.p2pxp.info timed out after none of the configured DNS servers responded. ---I wasnt on that site and dont know what it is. 1time
    2.The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\DR2. ---like 7 times in a 10 minutes, dont know why, then couple hours of nothing and again 5 to 10 times this error(but not while installing Atheros)
    3.Following drivers required to start device or system failed during reading(rough translate)
    sptd & trufos ---few times per day for an unknown time.
    4. The ICS_IPV6 was unable to allocate bytes of memory. This may indicate that the system is low on virtual memory, or that the memory manager has encountered an internal error. - few times today, mostly while I was DISCONNECTED from network.
    5&6. Launching of a service lirsgt & atksgt failed because windows could not verify digital signature.---few times today
    7. \SystemRoot\SysWow64\Drivers\ANGELNT.SYS has been blocked from loading due to incompatibility with this system. Please contact your software vendor for a compatible version of the driver. ----few times today
    8. Warning only - the service of automatic WLAN configuration has successfully stopped ---few times today
    9. Driver detected an internal error in its data structures for . - source sptd(that driver or service or what is it has trouble with launching it self and crash often) ---few times today
    10. DCOM got error "1084" attempting to start the service MSIServer with arguments "" in order to run the server: {000C101C-0000-0000-C000-000000000046} ---have no idea about this one, but it is coupled with other errors related to network as at that time I UNPLUGGED my connection for a period of time.

    Application errors in Event Viewer :
    1. .NET Runtime version 4.0.30319.18034 - There was a failure initializing profiling API attach infrastructure. This process will not allow a profiler to attach. HRESULT: 0x80004005. Process ID (decimal): 7240. Message ID: [0x2509]. last time 14:33 gmt +2, 3 times today.
    2. Couple errors related to search(like I was searching something in windows ? ) for example :
    The plug-in in <Search.TripoliIndexer> cannot be initialized.
    Context: Windows Application, SystemIndex Catalog
    Details:
    Element could not be found. (HRESULT : 0x80070490) (0x80070490)
    3.The program SignalIslandUi.exe version 2.1.23.0 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Action Center control panel. ----because of the nvlddmkm crash !!!

    And thats all for today errors.

    EDIT : Atheros wifi driver now installed. The provided driver form PlaneName was wrong version for me.( ???)
    I have downloaded Atheros AR9002WB v.10.0.0.221 and windows has installed it and now it works. But also the Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter is now installed and working ...I red on some forums that this thing, the Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter is causing nvlddmkm.sys problems. Will monitor temps while connected to net and being idle. Will report back
    Last edited by Sttyx; 05-11-2013 at 05:09 PM.

  6. #26
    ROG Guru: Orange Belt Array PlaneName's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    21
    Posts
    250

    I haven't said to install the drivers on safe mode, the network adapters are disabled on safemode which will not be shown on device manager or network connections. The drivers you have downloaded from me was the same drivers that you had before, on step 6 is where you install the drivers without going in safe mode. As dstrakele mentioned you might forget to turn on your Wifi through laptop to install the drivers. At least you got the latest version of the drivers installed, that will be fine.

    Quote Originally Posted by Sttyx View Post
    While in safemode, non of these were installed. But there was a load of new network adapters, for example for pop,smt,ipv4,ipv6 etc.
    This is interesting, yes you shouldn't see any network adapters on safemode only in "safemode with networking". I need a screenshot of that, where they in network connections or device manager? - Are they in both or in one of them?

    http://rog.asus.com/forum/attachment...275042&thumb=1

    This error, I was waiting for that error to pop up because rundll32 shouldn't be running with suspicious files, mostly rundll runs with NVIDIA dlls (My Rundll32 don't run on Windows 7, I remember on Windows XP experience I have most viruses uses Rundll32 to operate their code to function). As I see on your first hijack report about this issue. The file might be removed with CCLeaner or one of your anti-viruses on safemode. The tsiVi132.dll file, I never heard of it also trying to find out more through windows forums and so on and there was no report of that file anywhere. This only comes to me: http://tsivideo.com/ but its not anything I know. Do you know what it is tsiVideo? If you don't know and what is this file it might be a malware. The file is removed but RUNDLL is still controlled (coded) to run that file, that's why the error pop up. (We will look at that soon).

    SignalIslandUi.exe

    This is one is related to Intel Turbo Boost Technology Monitor and you saying that nvlddmkm caused it to crash? Uninstall that next. As for the spybot log files, I am not experience with it, I would report your sbybot logs to their forums and get help there.

    Quote Originally Posted by Sttyx View Post
    4. The ICS_IPV6 was unable to allocate bytes of memory. This may indicate that the system is low on virtual memory, or that the memory manager has encountered an internal error. - few times today, mostly while I was DISCONNECTED from network.
    It means your network configuration is configured wrong. Or a software want to be configured through ipv6 when mainly it should be on v4. Try going in your adapters, right click on it and properties and make unchecked ipv6.

    As for your graph idle temps those high peeks have me a bit concerned. Well not much as CPU generally spikes when idle but the last sector of the graph was interesting as 44C is measuring your idle temps. The first and middle part of the graph showing something that is running then it stops on 11-13min. Its not clearly showing your CPU resting. It might still loading applications or not loading fast enough.

    That's all I can tell you today, because its Mothers Day here and going to the beach house with my mother and the family for 2 days. Hope you find the solution soon and make sure report your logs to the sbybot forums. I will see you soon.

    Happy Mothers Day!
    Last edited by PlaneName; 05-12-2013 at 12:22 AM.
    Case: Antec 300 Mini Tower Motherboard: GA-Z68A-D3H-B3 (rev1.3) CPU: i5 2500k @ 4.5ghz Cooler: Hyper 212 EVO GPU: GIGABYTE GTX 560ti (950mhz) RAM: G.Skill 8 GB DDR3 @ 1600mhz PSU: Corsair CX 750 Driver: 320.00
    Been building PC's for 8 Years!

  7. #27
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    22
    Posts
    368

    Quote Originally Posted by Sttyx View Post
    First of all, thank you for reply

    @ grungeboy
    I would format if I can, but as I have a genuine windows 7, I dont have DVD for it, so I cant install it if I make a format. Altho I have a backup from the day I got the PC, which is only windows and few asus programs. I am living in a dorm and I am going home next weekend(16.5) so until then I cant format(If I want to have genuine win7).
    save this, it's a official download for Windows 7 64-bit, in iso format. it's a regular version from microsoft that allows you to download, burn a DVD

    OR

    my personal favorite, install it to a USB Thumb Drive using this tool.


    Once you do this, you can make a small partition on your main drive, or a secondary (my preference), of about 4 to 8 GB. Once that's done, and Windows is installed, I drag the Windows DVD/Thumb Drive's contents to the folder. I also make another folder in that partition that has the ASUS Drivers and installer program, along with a copy of the newest, stable Nvidia driver.

    If anything happens after that, you'll be prepared to handle a format in record time and without needing anything other than the laptop itself.
    Last edited by grungeboy2; 05-12-2013 at 06:57 AM.
    __________________________________________________ ________________
    Quote Originally Posted by dstrakele View Post
    I just blow the flames out and keep playin'....

  8. #28
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    12
    Posts
    23

    Sorry that I am responding now, I am kind of busy,
    Ok so here are answers :
    @ grungeboy
    Thank you, will use that if I have any problems in the future. Thanks.

    @ PlaneName
    This is what you said I should do :
    3. Shut down the laptop, then turn it on and press F8 repeatedly until you see advanced start-up options (safemode, restore mode etc...). You must go to "safemode" (This will not allow to go to the internet).

    4. Now while your in Windows if you see on task-bar installing drivers for network adapters (which shouldn't because you wont be able to see\windows disable your network adapters in safe mode), make sure to uninstall them through device manger again. Now do a Hijack, SanityCheck and Latencymon for 10 minutes scan and send the log files here again.

    After I red it I though I have to run those programs in safemode. It was unclear.
    I will make you a screenshot tomorrow, too much work(study) to do.
    I dont know what is that TsiVideo, I have no idea, maybe part of some codecs ? DOnt know.
    My connection on my dorm is half ipv4 and ipv6, while some addresses are in ipv4, DNS and def.gateway is ipv6. But as I did not have a internet connection at that time, that was the reason why the error occurred
    I have been monitoring my temp, while playing its from 70-85. While idle, no program running( right after boot while I did not started any programs beside speedfan) the tem is 36-42. I will make another latencymon if you want.

    Ok so I passed one of my exams, now I ll have some time.
    Here are the screenshot of a network adapters under device manager when I was in safe mode.
    Click image for larger version. 

Name:	2013-05-14_133517.jpg 
Views:	1 
Size:	71.8 KB 
ID:	20693
    Last edited by Sttyx; 05-15-2013 at 01:24 PM.

  9. #29
    ROG Guru: Orange Belt Array PlaneName's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    21
    Posts
    250

    Quote Originally Posted by Sttyx View Post
    Ok so I passed one of my exams, now I ll have some time.
    Here are the screenshot of a network adapters under device manager when I was in safe mode.
    Click image for larger version. 

Name:	2013-05-14_133517.jpg 
Views:	1 
Size:	71.8 KB 
ID:	20693
    First of all congrats on one of your exams. Oh I see its normal, you are showing hidden devices and I don't see anything that Is suspicious. Any changes yet with the internet connected? or still the same?

    The TSIvideo is more likely to be a malware as I can't find any information about it. I would now go to a Windows forums or Computer Hope forums to further investigate the issue:

    http://www.computerhope.com/forum/index.php?board=7.0

    Send the logs to them and hopefully they will answer. Will wait for your response
    Case: Antec 300 Mini Tower Motherboard: GA-Z68A-D3H-B3 (rev1.3) CPU: i5 2500k @ 4.5ghz Cooler: Hyper 212 EVO GPU: GIGABYTE GTX 560ti (950mhz) RAM: G.Skill 8 GB DDR3 @ 1600mhz PSU: Corsair CX 750 Driver: 320.00
    Been building PC's for 8 Years!

  10. #30
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    12
    Posts
    23

    Hi, well no change. My temps are about 40-50 while idle, while playing 70-90 depends on the game. So its good.
    In a month I will send my laptop to my retailer, so they check it, clean dust and repaste it. Also they will format my HDDs, so I will get rid of the TSI.

    Anyway the TSIvideo is removed, but as you said, there is some code which rundll try to run, but everytime it fail. So If I try to delete that code somehow the TSI would be removed completely right ?

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •