Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    10
    Posts
    26

    maximus extreme iv code 98 fix

    what is code 98 and how do i fix it..i disconnected all my usb devices and it still gives me code 98...

  2. #2
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Hi,

    Can you please list all parts used, UEFI version and also if the system is overclocked or not?

    -Raja

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    10
    Posts
    26

    i think i got it but heres the list

    i 2600k
    asus maximus extreme iv
    corsair vengence ram
    sapphire 6970
    corsair hx850
    corsair h100 cooler
    ocz revo drive 120gb
    ocz revo drive 240gb version 2
    intel 510 ssd's 120gb x2
    raptor drive
    western digital 420gb sata drive
    2 plextor 755a's optical drives
    asus xonce sound card
    logitech g700 mouse
    razer keyboard
    linksys wireless usb adapter
    apc 1200 ups

  4. #4
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Have you tried without the Revo drives plugged in?

    It's a very heavy setup you have there. To debug this you are going to have to start pulling some of those drives I think. Will also need to know exactly what port which drive is connected to and which of those is your boot drive together with the SATA settings used.

    Also is the system at stock or overclocked?

    Finally, what UEFI version are you using?

    -Raja

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    10
    Posts
    26

    whats uefi?its something to do with the back usb's again..when i unplug them all it boots..i start adding 1 at a time its fine untill it boots up fine..shut it down after use then go to use it the next day then the same issue again...

    pc is stocked

  6. #6
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    You probably know of UEFI as BIOS.

    You need to work out which of the USB devices it is. I would start with the Logitech mouse.

    -Raja

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    10
    Posts
    26

    and why do u assume that one first?on newest bios

  8. #8
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Assume what? You asked me what UEFI was as I asked you what version.

    Now I am going to assume you are talking about the mouse. I think some of the Logitech mice do not sit well with UEFI.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2011
    Reputation
    10
    Posts
    26

    ah gotcha..i will look into it

Similar Threads

  1. Debug Code 80
    By tbvindy in forum Other Series Motherboards
    Replies: 14
    Last Post: 07-30-2019, 01:29 AM
  2. Gene-Z Debug Code 30
    By slider162 in forum Other Series Motherboards
    Replies: 6
    Last Post: 07-01-2014, 02:38 PM
  3. Debug LED Code 58
    By Thoril in forum Other Series Motherboards
    Replies: 22
    Last Post: 01-20-2012, 08:16 PM
  4. Rampage 3 BE AA code
    By mkvtec in forum Other Series Motherboards
    Replies: 3
    Last Post: 05-31-2011, 02:19 AM
  5. HOWTO: Read an Intel CPU FPO/Batch Code
    By V2-V3 in forum Overclocking & Tweaking
    Replies: 3
    Last Post: 07-01-2010, 04:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •