Results 1 to 9 of 9

Thread: Debug Code 02

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Debug Code 02

    Hi guys, I need abit of help with a problem that has recently developed on my PC. I was just browsing on the net and my PC froze with a buzzing sound. I looked at the M/Board code and it states 02 which means AP initialization before microcode loading. I restarted the machine and ignored it thinking it's just a gliche but then while playing a game it happened again. Can somebody please tell me what on earth this actually means and how can i solve this problem. I did load bios 0602 from 0505 and i'm not sure wether that could be the problem but i would appreciate some help from you guys. My specs of machine are as follows: Thanks in advance guys

    Intel i7990X @ 4.7Ghz
    Corsair H100 L/Cooling
    Rampage III Black Edtion
    500Gb W/D Hard Drive
    Gainward Gtx 680 4gb
    12Gb Corsaire Vengence @ 1673Mhz
    1000 Watt PSU
    Last edited by alex4602; 06-14-2013 at 09:02 PM.

  2. #2
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,400

    hey alex4602

    If it's started doing this since the BIOS flash I wonder maybe if you shouldn't either flash again to eliminate a bad BIOS flash or flash 0505 again.

    How did you do the flash? from in the OS?

    Have you cleared CMOS etc?

  3. #3
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Remove all the hardware from your system. Leave only the CPU and cooler.

    Now fit the VGA - only one if you are running multicard.

    One hard drive the OS drive of course.

    One stick of ram.

    No other USB devices beside Keyboard and mouse.

    Boot into BIOS

    Set defaults.

    F5 and enter, select your SATA mode then F10 and enter.

    Do you have the error now?

    If no then add one piece of hardware at a time until the error returns.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    17

    ya mon' i had the same issue, juste let the "fast boot" option enabled.
    gave me the same error on maximus v gene, until i make this.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Hi guys, i do apologize for the late reply. I managed to sort the problem out...can u believe that? I find it strange though, I realised that two days before my troubles starting i bumped the PC tower and the power cable the fits to the power supply got loose, i actually didn't bother because the machine went off and restarted on it's own. I thought it was the Bios and other software mayb and i havn't touched or removed any software after the freezing cause i wasn't sure. while thinking and thinking i thought of the power cable, i checked and it was sitting in an angle, i switched all power off. reinforced the power cable with sum cable ties and now no more freezing with that LOUD HORRIFYING BUZZING...lol. Take care guys, will chat soon. Cheers to all the ROG GAMERS OUT THERE!!!!!!

  6. #6
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,400

    Cool beans! glad it's sorted....game on!

  7. #7
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    PSU cables FTW
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Yea man was the power cable hey, hard to believe but hey it ain't freezing anymore PLUS i bumped to 4.9Ghz. Thanks Bro...Keep The GAME ON!!!! HAHA

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Click image for larger version. 

Name:	WhatsApp Image 2019-07-16 at 12.05.04 PM.jpg 
Views:	0 
Size:	20.7 KB 
ID:	81039Hi, I have a problem with my computer. When I turned it off and came back on, this error 02 appears with the white light on. I already updated the bios but it will not let me enter the bios.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •