Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 59

Hybrid View

  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    39

    Angry Asus G75VW malfunctioning!

    5 months ago I bought an Asus G75vw , the specs are i7 , gtx 660m , 4gb ram. The problem is I think the gpu is malfunctioning. I get horribly low FPS in all games . even WoW with low settings on I get 8-15 fps. I can't even open games like Metro Last Light even on low settings it just is impossible to play the FPS lag is too much. I tried formatting , using different driver versions and all that , I feel like I have tried everything and I'm real frustrated Anybody know what's going on?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    39

    Also I forgot to add something I noticed , Minecraft gets RIDICOUSLY high FPS? It gets around 200 FPS and sometimes it drops to 40 for some reason? I Really don't know what's going on but my speculation is minecraft is the only game running the dedicated graphic card while the rest are running the intergrated ? Please help.

  3. #3
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,108

    Observations, This is the first G75VW I have noticed that only had 4gb of Ram? G75VW only has 1 video card there are no integrated graphics? Maybe you could post some pictures of what Hwinfo64 reports on your system?
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    39

    Oh , the integrated graphics thing was just an assumption I wasn't quite sure. I'll post the pics in a second. Also , the only model they had was the 4gb ram when I bought it.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    20

    I didn't know there was a G75 model with that small amount of ram. I've only seen them with 8gb the smallest amount. Might want to start there. Also make sure you've done all your updates. Nvidia updates their GPU drivers almost BI-WEEKLY. Try that out then get back to us.

  6. #6
    IT Student Array TokoDude's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    13
    Posts
    243

    Already checked if you're running Power4GearPerformence? Or advanced settings maybe you're settings are changed.
    ACER PREDATOR G9-791 |Intel Core i7-6700HQ |16 GB RAM |GTX970M 3GB |FULL HD | 750GB SSD | Samsung 850 PRO & 2X M.2 SSD RAID 0
    G75VW |Intel Core I7-3610QM |24GB RAM |GTX670M 3 GB |FULL HD | 526GB SSD | Samsung 840 EVO & 850 PRO
    GL552VW |Intel Core i7-6700HQ |12 GB RAM |GTX960M 3GB |FULL HD | 256GB SSD | Samsung

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    39

    I tried power4gearperformance no hope. I just uninstalled it , I tried high performance aswell no hope. I'm starting to give up here

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Make sure your note is connected to power supply. Battery can't hold the GPU power (i think), so will be huge FPS drops.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    39

    its connected.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    39

    Something weird though , tried opening far cry 3 and when I put the settings into optimal everything was set to 'low' (and the game was still laggy kinda) , why does the game assume the laptop is ****? is the gtx 660m not good enough or do I need ram?

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •