Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Member Array Bibbit's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Should Watch Dogs play better on my setup?

    I recently sought help via a post called What am I doing wrong? Memory running very slow. I couldn't get my system to run at the speeds it should. That problem is solved and now I have the system running at the expected speeds (see below).

    My new problem / worry is that I can't get Watch dogs to smoothly run at 1080P on ultra, and sometimes even high isn't so good. I've seen plenty of folks saying they can do it with similar, or even inferior gear. Am I doing something wrong, or might they be stretching the truth? I should point out that my son inadvertently installed Watch Dogs on a mechanical drive, not the SSD other games are on. I don't think it should be a problem. BTW, I actually have a 1200P monitor, but if it won't do 1080P it obviously won't do 1200P.

    Quite frankly, my son finished the game, but we figure if we can get Watch Dogs to play well on ultra then pretty much anything will. I think we should put the ASUS DirectCU II TOP 280X I have in the system, but my son talked me into keeping the MSI 760GTX in it. He likes some of the nVidia extras. I do think the 280X would do much better. I had the 280X in my signature because I was planning on putting it in the day I created the signature, but I didn't install the 280X and forgot to update my signature until now.

    Click image for larger version. 

Name:	shot_I.jpg 
Views:	0 
Size:	83.6 KB 
ID:	38369Click image for larger version. 

Name:	shot_II.jpg 
Views:	0 
Size:	56.6 KB 
ID:	38370
    Maximus VI GENE | ASUS GTX 760
    Intel i7 4770 | 16GB G.SKILL Ripjaws X Series DDR3 2400
    Intel 235 240GB SSD | Samsung 840 EVO 500GB SSD
    WD AV-GP 2TB HDD | 5 x 750GB HDD's (for work use)
    OCZ ZX Series 850W Gold Plus PSU
    Lian-Li PC-V2010B case

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    77

    its the game issue. Its smooth however if ure using 4-6gb GPU VRAm.

    Try setting texture to medium instead of high/ultra.

    i7 4790k@4.7ghz 1.28v||Asus Maximus VI Extreme||Zotac GTX Titan X Sli||Corsair Dominator Platinum 2400mhz 4x8gb 10-12-12-31-1T[/color]||Corsair Neutron GTX 240gb x 2 + Crucial MX100 512gb x 2||Creative Soundblaster Zx||WD Black 2tb & 2x1tb||Ek Supremacy Nickel Acetal+EK M6e Nickel Acetal+EK Titan X Nickel Acetal + Ek Red Backplate+Ek Dual D5 Top & 150 X3 Res+HWLABS GTX Nemesis 560+280+6xNoctua Redux 1500rpm||Corsair AX1200+Corsair Red Sleeves||Silverstone Temjin 11

  3. #3
    ROG Member Array Bibbit's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Thanks, I'll do that.

    The 280X has 3GB, that's too low as well I guess. Bummer.
    Maximus VI GENE | ASUS GTX 760
    Intel i7 4770 | 16GB G.SKILL Ripjaws X Series DDR3 2400
    Intel 235 240GB SSD | Samsung 840 EVO 500GB SSD
    WD AV-GP 2TB HDD | 5 x 750GB HDD's (for work use)
    OCZ ZX Series 850W Gold Plus PSU
    Lian-Li PC-V2010B case

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •