Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Coldzero
    Guest

    Rampage III Formula issues.

    I just installed the Rampage III Formula motherboard, the i7 CPU that came bundled with it, and RAM into my computer.
    I plug everything in and power it up and all the fans start up; the two case fans, the CPU fan, the power supply fan, and the Video card fan. Some of the mother board lights up(start button, reset button and a few others turn on. the SATA light, the ones that show voltage are all off), but I get no display.
    When I press the reset button a different CPU light flashes once, as does the SATA light. Also when starting or resetting the front power LED just flashes instead of staying on like it would when it was working with the other motherboard.
    While trying to fix it I tried intentionally unplugging the hard drive, then the RAM then the video card (some alone, and some combinations of the three). When any or all of these things are taken out, everything still starts the same way, so I am having even more trouble figuring out what is going wrong.
    I have read that it could be the power supply, but the power supply was bought less than a month ago and should handle it(manual says 600W, this PSU puts out 650W). Can anyone point me in a direction that may solve this?

    Parts:
    ASUS Rampage III Formula LGA 1366 Intel Motherboard
    Intel Core 17-950 Bloomfield 3.06GHz Quadcore Processor
    G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2x2GB) 240 - Pin DDR3 1600
    CORSAIR Enthusiast Series CMPSU-650TX 650W
    EVGA GeForce 9600 GT 1GB 256-bit PCI Express 2.0 x16
    Western Digital Caviar Blue 320GB 7200 RPM 8MB SATA 3.0Gb/s
    (i dont now if I'm sharing any relevant information, I can provide newegg links, where i purchased them, if needed)

  2. #2
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    344
    Posts
    8,005

    First, check the socket to see if any CPU pins are bent or damaged.

    Remove the motherboard from the case and set it up on a non-conductive surface. Install only the CPU and one stick of memory. See if you can get a post and then add the GPU.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  3. #3
    Coldzero
    Guest
    Thank you so much xeromist, Its working now . I'm not sure what actually solved it, but when I set it up outside the case it felt studier so I was able to hear a click with my RAM that I hadn't heard before, even though the camps had closed and it appeared to be in. That was the only main difference I noticed setting it up, Whatever it was, setting it up outside helped, so thank you.

Similar Threads

  1. Crosshair formula 3 issues
    By nuttydave in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2012, 08:46 PM
  2. Rampage III Black Edition AHCI Issues
    By xXToYeDXx in forum Other Series Motherboards
    Replies: 7
    Last Post: 08-20-2011, 04:12 PM
  3. Replies: 19
    Last Post: 08-10-2011, 10:36 PM
  4. Sata 3 issues Rampage 3 E
    By wikchi in forum Other Series Motherboards
    Replies: 8
    Last Post: 07-18-2011, 08:34 PM
  5. Rampage III Extreme vs Asus Rampage III Formula feedback?
    By dctokyo in forum Other Series Motherboards
    Replies: 8
    Last Post: 10-09-2010, 10:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •