Results 1 to 7 of 7

Thread: pcie x8 ?

  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    43

    pcie x8 ?

    Hi all
    just had a quick question. I'm rebuilding my pc that I had put together in a pc shop, an noticed that my graphics card is in the pcie x8 slot rather than the pcie x16 slot. is there any reason for this. ? its a asus 660 ti oc on a rampage iv extreme. i
    would appreciate any advise.

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    No idea why it would be in the PCi 8x slot.

    Quick question - how are you determining what slot it is in, I am assuming you are using the manual to make this call?
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    43

    I noticed it on the board first, as its printed on it. so I checked the manual and it says slot 2 is pcie 3.0x8_2A. can I just plug it in slot 1 ?

  4. #4
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,399

    I noticed that on this pic but since you had other troubles... http://rog.asus.com/forum/showthread...l=1#post278673 ..J

    Yes, you can just move it up to the first slot....that is the recommended one! This "PC shop" is not going to be open long....

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Move the card.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Thanks guys, I'm very new to pc building so I thought I'd check just in case there was a reason for it.

  7. #7
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    All good buddy ask first and prevent any tears is a good motto.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •