Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    G75VW - incompatibility Corsair Vengeance 1866MHz

    Hello I'm new to these forums,
    I need help for a problem of incompatibility of memories.

    I have an ASUS G75VW-DS73-3D, Core i7-3610QM 2.3GHz, 12GB DDR3, GTX 670M 3GB
    I just bought 4 memories of Corsair Vengeance 8GB 1866MHz each. In total there are 32 GB.
    This is where the problems begin. I noticed that the computer only works if I have at least one memory original machine coupled. The original models are from Elpida.

    Trying to explain the problem.
    A - If I put 1 memory of Corsair in the machine trying to connect my laptop the power button lights up for a bit then turn off. This occurs by placing two, three or four memories Simultaneously Corsair.
    B - If I put 3 memories of Corsair, and one memory of Elpida machine hangs on windows startup.
    C - If I put 1 memory of Corsair, and 1, 2 or 3 memories of Elpida, the machine starts normally.
    D - If I put 2 memories of Corsair, and 1 or 2 memories of Elpida, the machine starts normally.
    So I'm currently using the last configuration.

    What I wonder is what is causing this problem that does not allow me to use the 4 sticks of Corsair at once?

    Recalling that already atulizei the Bios to the latest version. And Windows I am using is Windows 7 Professional 64bit.

    Thanks in advance.

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    111
    Posts
    4,181

    You should run winfo64, with your stock RAM, this will tell you the what you have. It sounds like your having power problems. To mix you need RAM that has the same timings. If your not working with all four new sticks you got to have Ram that is taking to much voltage? If your new ram is incompatible there's no work around for that. except to get ram that is compatible. Several people here have upgraded to 32GB search the threads for which ones they used.
    Check out this thread for some insight.
    Last edited by Clintlgm; 07-22-2013 at 09:22 PM.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  3. #3
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    @Edubecker, i'm sorry to say this but when some friends here tried to run corsair vengeance 1600MHz 4x8gb (timings: 10-10-10-27) and showed inconsistent results, we suspected that there were compatibility issues between the laptops and these rams. (there was another similar case about a hyperx ram kit with tighter timings, too). we were told that these rams were too 'aggressive' to these laptops.

    if you wished to run 32gb ram, the working ones that i have seen working are 4x8gb 1600MHz (timings: 11-11-11-28, 10-10-10-28; 1.35v or 1.5v)

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    11
    Posts
    64

    The g series note books can handle all four slots filled with stock stat ram you know 1600mhz if you want to put 1866mhz ram corsair you can only use 2 slots of 8gb sticks the reason is because each slot is only capable of putting out so much power easch slot can only give so much so when ypu use all four slots of 1866 its more than the laptop can handle and doesnt work nothat gkes with 44gb and 2gb sticks of 1866 only so if you want 32gb you have to use 1600 now as far as the brand itself I myself use corsair vengnce I have two 8gb sticks @1866mhz and they both run great never had any issues t
    My ram runs at full speed or capacity 933. So if you want to use 1866 stay with 2 sticks only anything higher than that only use 1600 and try to stay with the same brnds in stead of mix match its less of a head ache.
    Asus G75VW-DS71
    i7-3740qm
    Nvidia GTX 660m
    16gb ddr3 1866mhz Corsair Vengeance
    x2 128gb SSD Vertex 4 Raid 0
    Windows 7 Ultimate

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    11
    Posts
    64

    Sorry for the miss type up top was supposed to be 4gb not 44gb Im on my phone sitting in the emergency room lol.
    Asus G75VW-DS71
    i7-3740qm
    Nvidia GTX 660m
    16gb ddr3 1866mhz Corsair Vengeance
    x2 128gb SSD Vertex 4 Raid 0
    Windows 7 Ultimate

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thank you so much everyone for your help.

    I would like to work a 32gb.

    I'm thinking of changing the four memories of 1600mhz, clocks: 11-11-11-28, 10-10-10-28; 1.35V ou 1.5V.

    So I will have no problems, correct?

  7. #7
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    111
    Posts
    4,181

    Not sure but I think I would stick with the 1.3V however Rewben is running 32 GB on his machine successfully So I think I would follow his advise.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  8. #8
    Recognized Troll Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    21
    Posts
    316

    I had issues with 4 x 8gb Corsair Vengeance 1600Mhz 10-10-10-27, only 24gb would run.

    I ended up buying two sets of these Mushkin Essentials 1.35v 11-11-11-28 and they work great.
    G75VW-DS73-3D | 670m 3GB | 32GB RAM | 1TB RAID-0 2 x 830 512GB SSD DualBoot | Killer-N 1103 WiFi

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Perfect!
    Thank you so much for everyone's help!!!

  10. #10
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    if you considered to use the same rams for newer haswell machines later, it's better to get 4x8gb of the same rams with 1.35V, instead of 1.5V.

    11-11-11-28 should be the stock rams' timings. you will have no problem with that (just make sure don't mix the rams with different voltages. the outcomes are unknown)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •