Page 14 of 15 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 LastLast
Results 131 to 140 of 148
  1. #131
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    11

    I just read all the way through this entire thread and tried every suggestion except the throttle blocker program and I have to say Im a little pissed. If I wanted a computer that I can only game on when its plugged in I would have bought a damn desktop. Im sitting at .8 Ghz and I do a lot of image rendering in photoshop and illustrator and the process is notably slowed when I am running on battery power. I hope ASUS fixes this or they are loosing at least one customer.

  2. #132
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    18

    So you still experience throttling issues after updating your system BIOS?

  3. #133
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by ttrevorbacon View Post
    I just read all the way through this entire thread and tried every suggestion except the throttle blocker program and I have to say Im a little pissed. If I wanted a computer that I can only game on when its plugged in I would have bought a damn desktop. Im sitting at .8 Ghz and I do a lot of image rendering in photoshop and illustrator and the process is notably slowed when I am running on battery power. I hope ASUS fixes this or they are loosing at least one customer.
    Check to see which Power Plan you have active. Switch to the Balanced Plan and see if that fixes it. For me and another person, the Asus Power4Gear Power Saving power plan, which is automatically selected when you go to battery power if the Power4Gear Hybrid package is installed, initially keeps the speed down to .79 too firmly.

    You get to the power plans via Control Panel => System and Security => Power Options.
    Last edited by hmscott; 09-24-2013 at 01:39 PM.

  4. #134
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    123

    Personally, I uninstalled Power4Gear since there is no way to disable it. Once it's gone, you have the "classic" Windows battery settings : "normal", "max perf", "energy saving" ( I've a French Windows, so those are translations).
    You can re-install Power4Gear at any time, though.

  5. #135
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Thank you hmscott and Pierre990429 that seemed to do the trick. I tried everything but that is what fixed it for me... now if I can figure out why my comp goes to sleep after only two minutes when its plugged in I think I will be all set to go. Any way thank both of you i exausted all of the other options mentioned and even though Im glad to have updated my bios im glad to have this figure out. Thank you!

  6. #136
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by ttrevorbacon View Post
    ..now if I can figure out why my comp goes to sleep after only two minutes when its plugged in...
    Cool

    To fix the sleep/screen dim/screen off after a delay, go back to the power plan you have selected and click "Change Plan Settings" on the right, and you get a dialog with the dim display/off display/sleep delay timing under battery and AC

    Also, check your desktop personalization for screensaver settings in your current theme.

    It looks like for some, uninstalling Power4Gear Hybrid gets rid of the strange dimming and sleep behavior, and when reinstalling Power4Gear Hybrid again it keeps working.
    Last edited by hmscott; 09-28-2013 at 11:01 PM.

  7. #137
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    11

    With new bios version (208, g750jx) no problem. The only thing to do (at least with powe4gear on), is to change the cpu performance in advanced settings from 5% to 100% and that's it.

  8. #138
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Karl78 View Post
    With new bios version (208, g750jx) no problem. The only thing to do (at least with powe4gear on), is to change the cpu performance in advanced settings from 5% to 100% and that's it.
    Which Power4Gear plan, Power Saving or High Performance?

    If you switch to battery from AC, the plan automatically switches to Power Saving, cutting your CPU back down to .79ghz, even at 100%-100%.

    On AC running at 100%-100% isn't the best use of your cooling - it defeats the on demand CPU tuning. Keeping the processor down near idle at idle times keeps things cool, draws less power, if the plan is working correct 0%-100% is good for all except benchmarking extreme performance - which is most of the time, 0%-100% is best.

    Right now the Balanced Power Plan at 0-100% works best on battery and AC, and you can uninstall Power4Gear without losing any functionality - I will try Power4Gear Hybrid again when a new version comes out.
    Last edited by hmscott; 09-30-2013 at 07:50 PM.

  9. #139
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Ok, I'll try without power4gear. Anyway, in battery mode with Power4gear in high performance and cpu performance to 100%, the frequency of cpu is the same as in AC (note that in AC and high performance with power4gear, the cpu performance is set to default at 100%). Otherwise in power saving mode with cpu minimum on 100%, the cpu stuck at about 1.46GHz

  10. #140
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    wont boot windows

    PROBLEM.. Installed 208 on my g750JW using the instuctions linked earlier.. It installed smoothly and verified and power of itself.. Now everytime it starts it goes straight into bios again,, it doesnt boot windows and i cant do anything in boot order.. doesnt acces windows anymore? it says 208 in bios.

Page 14 of 15 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •