Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 31 to 39 of 39
  1. #31
    Banned Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    345

    Quote Originally Posted by twisteddiana View Post
    Hi,

    I bought this laptop yesterday (G750JW), it came with a drivers CD and I installed all of them. I was pretty much disappointed with the quality of the sound (internal sub woofer not working at all), and found this thread.

    There is no trace of maxxaudio anywhere, also my Realtek HD audio manager has 3 tabs only (speaker config, sound effect and default format), no trace of that audio wizzard I saw in your screenshots.

    My driver version is 6.0.1.7037 (up to date). Please help.

    format your laptop. without MAXXXWaves Audio it sounds like crap

  2. #32
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Format? I just installed it yesterday. Bought Win 8.1 separately. This is no solution, starting all over again.

  3. #33
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    get latest driver from ASUS: V6.0.1.7119

    http://support.asus.com/Download.asp...VER6017119.zip
    Last edited by Guest; 01-18-2014 at 10:14 AM.

  4. #34
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Hi, in my case i solved it by installing latest driver from realtek site and i even have Maxxaudio panel
    http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false

  5. #35
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Latest driver doesn't do it. Unfortunately.

    I did it by combining the solutions of some people on this forum. I had a driver installation CD which contained the Realtek Driver which had that /Config folder. I removed the file as explained and installed it and MaxxAudio appeared. Yay.

    The driver version is 6.0.1.6909 (from 14/05/2013). The latest driver from Dec 2013 doesn't do the trick.

  6. #36
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    in the latest driver from asus you dont delete any file for MaxxAudio, see:

    http://rog.asus.com/forum/showthread...l=1#post354173

    Download: http://support.asus.com/Download.asp...VER6017119.zip

  7. #37
    ROG Guru: Platinum Belt Array hmscott PC Specs
    hmscott PC Specs
    Laptop (Model)Asus G750JH-DB71 (legacy)
    MotherboardAsus G750JH Intel HM87
    ProcessorIntel i7-4700HQ XTU Cores 36x/35x/34x/34x Cache 36x -50mV undervolt
    Memory (part number)Hyundai Electronics HMT41GS6AFR8A-PB 1.35v DDR3L-1600MHz
    Graphics Card #1Nvidia 780m Asus GPU Tweak OC 932mhz/6300mhz
    Sound CardRealtek v6.0.1.7469 driver
    MonitorAUO B173HW02 V1 Custom Refresh 85hz
    Storage #1RAID0 2x M.2 SATA Crucial MX200 512GB CT500MX200SSD6
    Storage #2Crucial 512GB 2.5" MX200 CT500MX200SSD1
    Power Supply230w AC Power Adapter 19.5v
    Keyboard Logitech k400 Wireless KB/Trackpad
    Headset Sony MDR-XB500 Wired and Sennheiser RS-220 Wireless TOSLINK
    OS Windows 8.1 + 8 Linux VM's + Windows 10 Technical Preview
    Network RouterAsus RT-AC68U DLINK DIR-655

    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    44
    Posts
    5,357

    Quote Originally Posted by Guest View Post
    in the latest driver from asus you dont delete any file for MaxxAudio, see:
    http://rog.asus.com/forum/showthread...l=1#post354173
    Download: http://support.asus.com/Download.asp...VER6017119.zip
    Thanks Guest, works for my G750JH on WIndows 8.1 x64.

  8. #38
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    11
    Posts
    107

    I'm a little confused about the default audio drivers and Maxx Audio.

    If I don't have Max Audio enabled, audio is poor. When enabled the audio is fine (with a little tweaking). The Max Audio is a reasonably CPU heavy program, if I'm not doing much else, it can be the most demanding Application running.

    So, is this a unique Asus thing? In order to have adequate audio (not saying it has to be great, but just sound like any other Acer, Dell, Lenovo)you have to have a program that seems to equalise to make it sound more normal?

    Even if they were using cheap chip-sets, I've had $100 phones that sounded better...

  9. #39
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Not just windows issue

    It has to be something with Realtek. I have this issue on both Windows 7 and Linux. I thought maybe it was just a Windows issue.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •