Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    114

    New G75VX is slow...

    Hey guys, it's just about 5 days old and it's slow out of the box. Freezes sometimes, programs respond slow. what can I do to speed it up? thank you.

    Also, I opened up th eback, and there should be two slots for the hard drives right, with one already taken up and a free one? I thought thats how it was supposed to be, but both my slots are taken up.. and I only have 1Tb space and no ssd

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,121

    So then you have 2 500 GB 5400 hard drives? No wonder your running slow.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  3. #3
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    105
    Posts
    4,121

    Suggest you run Hwinfo64 it will tell you everything about all your hardware. Then put your NB Info in your signature so we will know what you are dealing with!
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  4. #4
    GENIOUS Array alpinestar's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    32

    replace the ****ty hard drive that comes with it to two 256 gb crucial m4s My win8 Boots in 2 seconds from cold boot

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    10
    Posts
    114

    Where can I check on HWinfo if there are two 500GB hard drives? Can't seem to find the hard drive on there, sorry, not too intelligent on these topics.

  6. #6
    ROG Guru: Black Belt Array rewben PC Specs
    rewben PC Specs
    Laptop (Model)G55VW-3D
    MotherboardASROCK Z97 EXTREME 6
    ProcessorINTEL 4790K
    Memory (part number)G.SKILL RIPJAWZ 2400MHZ (F3-19200CL10Q-32GBZHD)
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    Graphics Card #2ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5
    MonitorDELL U2713HM
    Storage #1SAMSUNG SM843 480GB X2
    Storage #2WD GREEN 3TB X2
    CPU CoolerSWIFTECH H240-X
    CaseNZXT H440
    Power SupplyTHERMALTAKE TOUGHPOWER XT PLATINUM 1275W
    Keyboard CORSAIR K70 RGB
    Mouse STEELSERIES KINZU V3
    Headset STEELSERIES 9H
    Mouse Pad STEELSERIES QCK+
    Headset/Speakers LOGITECH Z506
    OS WINDOWS 10 PRO AU
    Network RouterASUS RT-AC66U

    Join Date
    Jun 2012
    Reputation
    178
    Posts
    2,229

    hi @Psycho Mantis, it's under drives > (s)ata/atapi drives

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •