Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 31 to 39 of 39
  1. #31
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    40

    I wonder why Clock Gen Filter was removed? Is there any new setting to replace it?

  2. #32
    ROG Enthusiast Array mikejustis PC Specs
    mikejustis PC Specs
    MotherboardRIVE

    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    10
    Posts
    70

    I installed and it wouldn't recognize my boot ssd but wouldn't let me go into BIOS to change it. I just got the message saying I need to specify or insert boot disk. I unplugged it and it booted up ok. Also, I haven't gone into BIOS in quite some time, when did they change the look of the BIOS?
    NZXT H710i
    Z590 Maximus Hero XIII
    Intel Core i9 10850K
    EVGA RTX 3070 TI
    CPU Cooler NZXT Z63
    G.Skill TridentZ F4-4000C17D-32GTZRB
    EVGA SuperNOVA 1200 P2psu
    Windows 11 Home 64 bit
    Heatware
    BIOS 1301

  3. #33
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2012
    Reputation
    10
    Posts
    20

    As soon as I updated to this bios, I started getting the A2 error. ;(

    I can bypass it if I restart a few times just it's rather annoying.

  4. #34
    ROG Guru: White Belt Array neyuru's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    25
    Posts
    91

    Quote Originally Posted by Nodens View Post
    Well a lot can happen in 11 days. And UEFI/BIOS engineering is not a walk in the park. Initial images that implement support for a new architecture are always bound to have some issues..it has always been like that Adding support for a new model of the same architecture is easy but a whole new architecture takes a lot of work
    Isn't Ivy a die shrink (intel tick) of Sandy bridge? The next architecture change will be Haswell (Intel tock)


    Rampage IV Extreme BIOS 4206
    Intel I7-3820
    32 GB Quad Channel Kingston Hyper X Genesis
    2 x Nvidia GTX 690
    2 x WD Velociraptor 250 GB RAID0
    Intel 120GB 320 SSD
    Noctua NH-D14 SE2011
    CM Silent Pro Hybrid - 1300W
    CM HAFx

  5. #35
    Super Moderator - Coderat Array Nodens PC Specs
    Nodens PC Specs
    Laptop (Model)ASUS GL702VW-GC004T
    MotherboardRampage V Extreme Edition 10
    ProcessorIntel 3930K C2
    Memory (part number)CMZ16GX3M4X2133C11
    Graphics Card #1ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
    MonitorASUS VG278H
    Storage #13x OCZ Vertex 3 240 (RAID5 - LSI 9361-8i)
    Storage #23x WD2003FYYS (RAID5 - LSI 9361-8i)
    CPU CoolerCorsair H100i + 4x Noctua NF-P12
    CaseCoolermaster HAF-X
    Power SupplySeasonic X-1250
    Keyboard Razer Anansi
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterLinksys E4200v2 (running TomatoUSB/Toastman firmware)
    Nodens's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    266
    Posts
    4,389

    Well going by the pure form of the terminology it's not a different microarchitecture but a die shrink indeed. BUT in reality the chip is different. PCIe controller and IMC are redesigned (the first is GEN3 certified, the later now supports low voltage DDR3, higher stock frequency and density -- IB compared to SB) and a few other changes like Secure Key. Intel themselves has called IB a "tick plus".
    RAMPAGE Windows 8/7 UEFI Installation Guide - Patched OROM for TRIM in RAID - Patched UEFI GOP Updater Tool - ASUS OEM License Restorer
    There are 10 types of people in the world. Those who understand binary and those who don't!

    RealBench Developer.

  6. #36
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Anyone else noticing a strange bug, if you disable or enable HT or you disable or enable VT and you reboot, it doesn't post the system keeps on with no signal, it requires a cold boot to boot properly.

  7. #37
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Raggz View Post
    I just installed the4930K and i ended up with a bunch of unknown devices. base system device, performance counters and a system interrupt controller. Anyone got a clue?
    Tried forcing chipset install but it didn't help. I'm using Rampage IV formula flashed to 4310 with win8 pro.
    I just build a new system with i74930k, and have the same exact issue. Also tried installing the intel drivers, from ASUS page. No luck. Wonder what sort of impact this has, with those drivers not installed properly?

  8. #38
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    18

    I do not know the latest bios overclock my 3930K .. there is not Multiplier option-really!

  9. #39
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    18


Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •