Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    18

    Realbench v2/OpenCl problem

    Just downloaded Realbench 2, when I get to the open cl portion it shuts down and says I don't have OpenCl

  2. #2
    ROG Guru: Blue Belt Array jab383 PC Specs
    jab383 PC Specs
    Motherboard24/7 rig : Maximus VI Extreme
    Processori7 4790K
    Memory (part number)16GB Mushkin Redline 2400 10-12-12-28 + 16GB Corsair Vengeance 2400 10-12-12-31
    Graphics Card #1AMD Firepro W5000
    Sound CardM6E Supreme FX
    MonitorDell U2413
    Storage #1Kingston SH103S3240G SSD
    Storage #2Seagate ST1000DM003 1TB
    CPU CoolerCustom water loop, Delidded, Liquid Metal TIM
    CaseCoolerMaster HAF XM
    Power SupplyCorsair HX-750
    Keyboard Logitech G710+
    Mouse Logitech M705
    OS Windows 7 64 Pro
    jab383's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    107
    Posts
    848

    OpenCL runs in CPU cores and graphics card cores at the same time in that part of Realbench. Drivers have to be installed for all the potential OpenCL engines.

    The questions then are: Which MB? What GPU? Have you installed the latest drivers, particularly for the graphics?

    Jeff

  3. #3
    Helium Chilled Array _ PC Specs
    _ PC Specs
    Laptop (Model)G46VW
    MotherboardRampage IV Gene
    ProcessorIntel Core i7-3930K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 32GB (CMD32GX3M4A2133C9)
    Graphics Card #1ROG Matrix GTX 780 Ti
    Sound CardROG SupremeFX III
    MonitorASUS VG248QE with GSync mod
    Storage #1Plextor PX-M2 SSD 120GB
    Storage #2G.Skill Phoenix Blade 480GB PCIe SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 240M
    CaseCooler Master HAF-X
    Power SupplySeasonic X-750
    Keyboard Corsair K90
    Mouse ROG Gladius
    Headset ROG Orion
    OS Windows 8.1 Update 1
    Network RouterASUS RT-AC66U
    _'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    119
    Posts
    5,750

    Your OpenCL drivers are not installed correctly. What system do you have?

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    18

    maximus VI extreme' 4770k 780ti x 2 I just built this computer Gpu drivers are up to date. will have to check mother board. looked into downloading opencl and it said I could screw up my operating system.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    18

    I am also running windows 8.1. it originally had windows 7 pro.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    18

    oops replied in wrong slot! see below.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    18

    I just realised realbench worked perfectly when I still had Windows 7 installed. Time to phone Microsoft support?

  8. #8
    ROG Guru: Green Belt Array Tokens210 PC Specs
    Tokens210 PC Specs
    MotherboardMaximus VI Formula
    ProcessorI7-4770K
    Memory (part number)F3-2400C10D-16GTX Gskill TridentX (8gbx2)
    Graphics Card #1EVGA GTX 550TI 1gb
    Sound CardSupreme FX on board
    Storage #12x Samsung Evo 120gb
    Storage #2WD 1TB
    CPU CoolerSwiftech H320
    CaseCoolermaster HAF 932 Advanced
    Power SupplyCorsair HX850 80+ Platinum
    OS Windows 7 64-bit

    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    25
    Posts
    517

    Like others said opencl is in the graphics, onboard or dedicated

    Windows shouldn't be the issue, although with that being said if the windows 8 version drivers u have for the cpu are borked then it could be the issue

    I'd have to agree with the other that your most likely missing drivers or have bad drivers for the CPU graphics or Intel HD 4600 which is what the 4770ks have
    CoolerMaster HAF 932 Advanced/ Maximus VI Formula/ I7-4770K/Swiftech H320/ Corsair HX850/ G.Skill Trident X (2x8) 16gb 2400MHz/ 2x 840 EVO 120gb(Raid 0)/ WD 1TB HDD (Backup/Storage)/ EVGA GTX 1gb 560 TI/ Asus 12x bluray combo

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    18

    ok thanks I'll check it out

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    18

    re installed gpu driver, works great! thanks for the help.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •