Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Hybrid View

  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    40

    VI Formula power on itself

    Maximus VI formula after shutdown power on itself and wont go sleep as well?

  2. #2
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Check:

    1) Wake on LAN disabled in LAN driver properties.
    2) Wake timers disabled in control panel advanced power options.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    40

    yes I tried no help still random wake up, on log says wake source unknown.

  4. #4
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Is this a fresh install of OS? If so unplug as many devices as you can from the board and see what happens.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    40

    yes, something wrong with first usb 2.0 port if I connect any device to this port sleep not working at all reboot only I never have similar problem with my old z77 deluxe board strange. This motherboard faulty? Thanks

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    40

    any help or I need RMA board? very disappointing asus

  7. #7
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by skarpuk View Post
    any help or I need RMA board? very disappointing asus
    I don't think the board is faulty. Likely a driver issue or the plugged in device (driver or power issue). Maybe list all of the components you have plugged into the board, then contact ASUS Support UK to deal with the case. Just RMAing the board for another is not the best course of action without performing all debugging and laying out all parts and config. In most cases, these types of situation are can be caused by a number of things; user-config of OS (power control section and WOL especially), OS install from older chipset (some people are not honest about this one), drivers and finally a UEFI issue (the latter is rarer than the other causes though).

    Try ASUS UK service or try contacting them via their FB page:

    https://www.facebook.com/ASUSROGUK

    -
    Raja

  8. #8
    ROG Enthusiast Array CinoMax's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    72

    Same issue on Formula. Sometimes it even power on itself when I shut down.
    CPU: Intel i7 4770K
    GPU: EVGA GTX 780 Superclocked ACX
    RAM: Mushkin Redline Ridgeback 9-9-9-27 1866mhz
    Motherboard: Asus ROG Maximus VI Formula
    Case: NZXT Phantom 820 White
    PSU: Seasonic X series 1250w
    SSD: Crucial M500 460GB
    HDD: 4X 1TB Seagate Constellation RAID10
    Cooling Solution: Swiftech H320 ( to be expanded)

  9. #9
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    164
    Posts
    7,454

    Quote Originally Posted by CinoMax View Post
    Same issue on Formula. Sometimes it even power on itself when I shut down.
    How about some more details? What debugging steps have you taken? Is it a fresh OS install? Have you disabled wake on LAN?
    Coming into a thread and just saying same problem does not tell anyone much.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array CinoMax's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    72

    I haven't touched the LAN software yet, but I had fresh install, twice. The problem still occurs every now and then. I might try to figure out the LAN and see what'll happen.
    CPU: Intel i7 4770K
    GPU: EVGA GTX 780 Superclocked ACX
    RAM: Mushkin Redline Ridgeback 9-9-9-27 1866mhz
    Motherboard: Asus ROG Maximus VI Formula
    Case: NZXT Phantom 820 White
    PSU: Seasonic X series 1250w
    SSD: Crucial M500 460GB
    HDD: 4X 1TB Seagate Constellation RAID10
    Cooling Solution: Swiftech H320 ( to be expanded)

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •