Page 101 of 106 FirstFirst ... 51 91 99 100 101 102 103 ... LastLast
Results 1,001 to 1,010 of 1052
  1. #1001
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Need help for Trim Raid and RAM

    Hi,
    I'd like to buy MB Rampage IV Black Ed. with CPU i7-4960X. I'd like to install 2xSSD Samsung Pro 840 256Go in Raid 0.
    My first question is: is it now possible to run Trim with Raid 0 for this MB? Intel told me that Trim is not supported on X79 series, but I read some posts about modded bios. Is it possible today to have Trim with Raid 0 on Black Edition without modded bios? If yes, which bios version and which Intel RST version?
    I read the guide about Win8 UEFI Installation but Intel told me that the x79 MB doesn't support Trim in Raid 0, even when I told that I'll install the RST 12.8.0.1016. Did someone test Trim with Raid on Rampage IV Black Ed. with Intel Rst drivers? What about the Bios of Rampage IV BE? Does it allow the Trim for Raid? Which Bios version? I don't want to have doubt about Trim with Raid 0. Could you help me? And how to verify that Trim are working? Sorry, but I'm newbie about new configuration. I only know Raid on HDD and on older motherboard.
    My new config. will be on Win 8.1 64bits:
    - Rampage IV Black Ed.
    - CPU i7-4960X
    - 2xSSD Samsung Pro 840 256Go in Raid 0.
    - ASUS GTX780TI-DC2OC-3GD5
    - GSKILL Ripjaws Z 32 GB or 64 GB. I need advices to help me to choose the best for stability.
    - 2 x Seagate Barracuda 7200.14 SATA 6Gb/s 2 To for stockage
    - AX1200i Corsair
    - Cooler Master Cosmos II
    - Corsair Hydro Series H110
    I really want to be sure that Trim are working for raid on this MB because it's very expensive and I don't want to have problem.

    I have a second question about RAM for best compatibility and stability with my MB and CPU: I need advices for GSKILL Ripjaws Z 32 GB and 64 GB models. GSKILL told me than for 64 GB, it would be better to choose 2133Mhz , not 2400Mhz, but didn't give me references. On the website, Asus listed the GSKILL F3-17000CL11Q2-64GBZLD(XMP) ( 8x 8GB ). On one post, I found this adviced model GSKILL F3-2133C9Q2-64GZH. It's not the same CAS. What is the best for my MB?

    For 32GB capacity, GSKILL listed RipjawsZ F3-2400C11Q-32GZM 32GB (8GBx4). What do you think about this?

    Thanks for your help.

  2. #1002
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Hi guys, could someone please do me a favor?

    Caould you try to install or run CATZILLA with something connected to Asmedia Serial Ata connectors? It's not required you main hard drive is there.. a storage is enought. It's just needed anykind of HD/ssd is connected there.

  3. #1003
    ROG Guru: Brown Belt Array Vlada011 PC Specs
    Vlada011 PC Specs
    MotherboardRampage V E10 (BIOS 1903)
    ProcessorIntel®i7-5820K (4.5GHz 1.325V)
    Memory (part number)CMD16GX4M4A2666C15
    Graphics Card #1ASUS GTX1080Ti Poseidon
    Sound CardSound Blaster ZxR
    MonitorSamsung P2450H
    Storage #1Samsung 970 EVO PLUS 1TB
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB/WD Black 2TB
    CPU CoolerEK RGB Monoblock RVE10
    CaseLian Li PC-O11 WXC
    Power SupplyEVGA 1200 P2
    Keyboard Deck 87 Francium PRO - MX Brown DS PBT
    Mouse Logitech G900
    Mouse Pad Steeseries QCK
    Headset/Speakers CREATIVE T5900 5.1
    OS Windows 10 Pro x64 v1903
    Accessory #1 iPhone SE Space Grey
    Accessory #2 EK XRES D5 Revo 100 Glass PWM + CoolstreamPE 360
    Accessory #3 Noctua NF-A12x25 PWM x3 (radiator)
    Vlada011's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    21
    Posts
    1,476

    I NEVER SAW SOMETHING SO NICE AS MONOBLOCK FROM EKWB FOR R4EBE.
    I mean they made incredible job, special black version

    Click image for larger version. 

Name:	sqsAScC.jpg 
Views:	5 
Size:	280.3 KB 
ID:	37030

    I would love to see something similar for X99 chipset but very small chance for that.
    I could imagine with two RAM Blocks for 4 DIMM, mobo look as tank but and now is fantastic with only monoblock.
    Last edited by Vlada011; 05-27-2014 at 09:24 AM.

  4. #1004
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Yeah that full cover block is pretty cool .

  5. #1005
    ROG Guru: Orange Belt Array vmanuelgm's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    50
    Posts
    345

    Last edited by vmanuelgm; 05-28-2014 at 08:29 AM.
    Asus x570 Dark Hero, 5950x, G.Skill 4000, 3080Ti, SM951 256
    970 PRO, 860 EVO, Intel 750, WD SN850, 840 Pro, 2xSkyhawk 4TB
    EVGA T2 1600, Silverstone TJ11, Custom LC. @Acer Predator x35

  6. #1006
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Hi,

    I've recently managed to toast a GTX Titan with 1.42v while benching, so I've purchased a GTX 780 and installed it, everything is fine but the BIOS screen is now unreadable in places due to the size difference now. It was fine with the Titan but I can't find any way of adjusting it?

    Any help please?, many thanks.
    Asus RIVBE
    i7-4930K @4.4Ghz @ v1.37
    Kingston H-Beast 32GB @2133 10-11-10-30 t1
    Crucial SSD M4 & OCZ Vertex 3 500GB RAID
    EVGA GTX 780 @1250MHz - v1.275 - EK Full Block
    EK Custom Water Loop - Laing D5
    Corsair AX860i
    Cooler Master HAF 922
    Windows 7 Pro (x64)

  7. #1007
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2011
    Reputation
    10
    Posts
    15

    Hi to all,

    I've been testing/adjusting my BE board for a while now and have got various setups working. I thought I'd have a look at memory pre-sets as against the XMP setting of the "AI overclock tuner" in the "Extreme Tweaker" menu. Do I just check which IC's I've got on my sticks and input the setting for that manufacturer and then simply see how high I can go with the frequency or is there other checks I need to do before I can just press the button? I realise that my IMC plays a big part in my ocking abilities but I just need to know that I'm going about this as advertised.

    Thanx

  8. #1008
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Bump this post. Any ideas? Does it work for you guys?

  9. #1009
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    4

    info italy

    hi guys i'm italian, i would ask you if on my R4BE i can install memory g-skill F3-2666C11D-16GTXD
    THANK YOU FOR ANSWER

    i'm sorry for my bad english: P

  10. #1010
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    509
    Posts
    13,689

    Quote Originally Posted by svl7 View Post
    Bump this post. Any ideas? Does it work for you guys?
    Hey svl7 I would try starting a thread with this...this thread is dead as ditchwater and anyone who can help you out may well not be looking in here anymore...

    Is that the svl7 who made that smart Titan BIOS? If so, thank you!!

    errhon....that exact kit is not on the QVL but a very similar CL10 kit is. Really it depends on the CPU you are using and more importantly its IMC (memory controller) with a 3930K that would be difficult...with a 4930K with a good IMC you should be able to do it...but remember this is overclocking and not guaranteed....1866 is guaranteed speed.
    Last edited by Arne Saknussemm; 06-04-2014 at 04:40 PM.

Page 101 of 106 FirstFirst ... 51 91 99 100 101 102 103 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •